základní část, 33. kolo
13.05.2021 14:30 CET
3 : 3
(2:2)

Reportáž

Fortuna sahala po překvapivých třech bodech, s Vitesse však nakonec bere pouze bod

Celek ze Sittardu předvedl odvážný výkon proti favorizovanému Vitesse a až do nastaveného času držel těsné vedení, jenomže pak smolně inkasoval a se svým rivalem se proto rozešel smírně v divokém poměru 3:3. Domácí výběr nevyhrál podruhé za sebou a výrazně se mu vzdálilo dodatečné play-off o Evropskou konferenční ligu, neboť před posledním vystoupením je desátý a na osmou Spartu i deváté Heracles ztrácí tři body.

Hosté by si v tomto střetnutí mohli dovolit i prohrát, protože jejich jediný rival Feyenoord neuspěl v Almelu s Heraclesem (1:1). SBV tak má jistotu konečného čtvrtého místa Eredivisie, které zaručuje třetí předkolo nově vzniklé evropské klubové soutěže. Svěřenci trenéra Sjorse Ulteeho vstoupili do tohoto čtvrtečního utkání tím nejlepším možným způsobem a ani ne po šedesáti odehraných sekundách překvapivě vedli.

Do černého zamířil Ben Rienstra, jenž se po výtečné nahrávce od Seuntjense zjevil sám před gólmanem Pasveerem a akrobaticky usměrnil míč k pravé tyči. Hosté to ale v žádném případě nezabalili a přesně po pětadvaceti minutách srovnali krok. Po přímém volném Tannaneho z levého křídla se probojoval k prudké hlavičce Sondre Tronstad a brankáři Van Oschovi nedal sebemenší naději na úspěšný zákrok.

Neuběhlo ani dalších pět minut a mírný favorit dokonce otočil vývoj. Tentokráte se prosadil čtyřiadvacetiletý obránce Riechedly Bazoer, neboť využil přesné nahrávky Tannaneho a i v obležení čtyř protihráčů se trefil k bližší konstrukci. Domácí od tohoto okamžiku přidali a zpět do hry o vítězství se vrátili pět minut před přestávkou, skákavý pokus Ziana Flemminga totiž zapadl k vzdálenější tyči kolem marně se natahujícího Pasveera.

Fortuna hrála po změně stran s mnohem větším elánem, podruhé a naposledy šla do vedení v 54. minutě. Svůj druhý gól v tomto střetnutí vsítil teprve dvaadvacetiletý záložník Flemming, jelikož si chytře navedl balón před hranicí pokutového území a pak svou nezištnou přízemní střelou překvapil pozdě reagujícího domácího strážce.

Hosté v následujícím průběhu marně dobývali pozornou defenzívu Fortuny, nicméně když už se zdálo, že se výsledek měnit nebude, tak z ničeho nic udeřili. O vyrovnávací trefu se ve čtvrté minutě nastavení postaral jednadvacetiletý belgický útočník Loïs Openda, který se po krouceném projektilu z pravého rohu šestnáctky a zákroku Van Osche dostal k dorážce hlavou a snadno umístil míč do prostoru tří tyčí.

Autor: Viktor Sandev / sporttube,com, livesport.cz, socceway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele