základní část, 33. kolo
13.05.2021 14:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Alkmaar si Ligu mistrů zřejmě nezahraje, venku jen remizoval s Groningenem

Alkmaar se po minulém ne úplně povedeném výkonu nad Fortunou, kterou nakonec porazil nejtěsnějším možným způsobem, nejlépe nevypořádal s nepříjemným střetnutím na půdě Groningenu, a ztratil tak důležité body v boji o strategickou druhou pozici v tabulce. Tu sice může stále v neděli odpoledne uzmout, prakticky se však jedná o hodně nereálnou záležitost.

Pouze pozice vicemistra může v Eredivisie zaručit možné bitvy v Lize mistrů na příští sezónu a od téhle mety dělí AZ kolo před koncem už tři body. Jelikož o konečném pořadí rozhoduje skóre a oproti PSV disponuje o deset gólů horším rozdílem, je vlastně nemožné, aby se ještě dostalo před svého soka, byť ten by padl v Utrechtu a urodil se alkmaarský skalp Heraclesu.

Smazat manko představuje pro svěřence trenéra Pascala Jansena vlastně nesplnitelný úkol, a tak se musejí pomalu smiřovat s tím faktem, že skončí třetí a že si v dalším ročníku zahrají Evropskou ligu. Domácí se naopak mohou ještě v tabulce posunout výše, dva body je dělí od šestého Utrechtu, na nějž mimochodem jistě narazí v semifinále play-off o evropské poháry.

Vzájemné měření sil obou celků žádný gól nepřineslo. A nutno podotknout, že bezpochyby ani žádnou ofenzivní podívanou. Alkmaar v prvním poločase zahrozil Martinsem Indim, jeho levačku ale zlikvidoval gólman Padt. Tým kouče Dannyho Buijse naopak zásadněji zahrozil v dějství druhém, El Messaoudiho zakončení ovšem zastavil na poslední chvíli bek Svensson.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele