základní část, 33. kolo
13.05.2021 14:30 CET
1 : 4
(0:3)

Reportáž

Sestup z Eredivisie po třinácti letech, Den Haag nezvládl klíčovou bitvu s Willemem II

Klíčový souboj o záchranu zvládl lépe Willem II, který se i přes jednoznačnou výhru na půdě Den Haagu musí strachovat o záchranu až do posledního kola, neboť jeho konkurent Emmen rovněž zvítězil, přesto se ho týkat může už pouze baráž. Přímý sestup totiž postihl právě jeho soupeře, který spadnul do nižší sféry po úctyhodných třinácti sezónách působení v Eredivisie.

Poslední dva cenné skalpy Feyenoordu i Zwolle vyšly ADO zkrátka vniveč. Utkání s přímým sokem o udržení se mu vážně hrubě nevydařilo, inkasovalo dohromady čtyři góly a muselo po závěrečném hvizdu sudího Kamphuise sklonit hlavy dolů. Naopak tilburgský výběr si zásadně napravil reputaci po porážkách s Utrechtem a PSV a zabral v opravdu nejvhodnější moment.

Ani tak ale nemá zdaleka vyhráno. Byť má situaci pevně ve svých rukou, aby udělal poslední krok k toužebnému úspěchu a nemusel se potýkat s nevyzpytatelnou baráží, musí porazit na samý závěr Fortunu, aby se nemusel ohlížet na výsledek Emmenu. Ten mimochodem nečeká v neděli papírově ta nejtěžší zkouška, představí se totiž na hřišti již též sestupujícího Venla.

První poločas dopadl pro Den Haag doslova katastrofálně a prakticky určil už předem vítěze tohoto střetnutí. První gól obdržel už v 5. minutě, to když Trésor na levé straně zasekl míč, ten naservíroval jemným obloučkem na hranici brankového území, odkud ho Pavlidis protečoval za záda pozdě reagujícího brankáře Fraisla. Přitom duel se mohl upínat trochu jiným směrem.

Těsně předtím totiž Goossens trefil smolně pro něj tyčku, ve 22. minutě přitom po Pavlidisově trefě přišla na řadu další rána pro domácí. I když se domnívali, že se po Nunnelyho přihrávce a následnému rozvlnění sítě od Pavlidise bude zpětně dopískávat přestupek proti pravidlům, byli na omylu, včetně odevzdaného Fraisla. A najednou tedy prohrávali hned o dvě branky.

Willem II působil uvolněně a pět minut před přestávkou přidal na své konto ještě další přesný zásah, Wriedt po přihrávce Pavlidise cílil pohotově za Fraisla. O dvě minuty dříve jinak zase Den Haag nezužitkoval svou příležitost ke skórování poté, co VAR potvrdil faul van Beeka ve vápně na Arweilera, jelikož penaltu El Khayatiho vychytal parádně hostující gólman Murič.

Těžko se mohli domácí ve druhém poločase vzchopit na nějaký obrat. V 69. minutě se dočkali alespoň jedné odměny, Vejinovic, jeden ze tří střídajících hráčů, kteří se po obrátce dostali na plac, posunul balón na Kramera, který zamířil po zemi ke vzdálenější tyči. Poslední slovo si ovšem vzal Willem II, Wriedtův pas využil hlavou z bezprostřední blízkosti snadno Nunnely.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele