základní část, 33. kolo
13.05.2021 14:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Feyenoord opět nevyhrál a čeká ho tak jen play-off o Evropskou konferenční ligu

Feyenoord nedokázal přerušit svou současnou krizi ani v Almelu s místním Heraclesem a po remíze 1:1 definitivně přišel o naději na přímou účast v evropských pohárech. Na ligové scéně nezvítězil již potřetí za sebou a v tabulce mu stále patří páté místo se šestapadesáti body, za čtvrtým Vitesse zaostává o nedostižných pět bodů a před šestým Utrechtem má náskok dostatečných čtyř bodů.

Naopak Heracles bude bojovat o dodatečné play-off Evropské konferenční ligy až do samotného konce, neboť mu patří deváté místo se čtyřiačtyřiceti body a za osmou Spartou zaostává jen vinou horšího skóre. Pokud si chce zajistit baráž nově vzniklé evropské klubové soutěže, tak na závěr musí získat více bodů než jeho rotterdamský rival, nebo smazat šestigólový rozdíl, což se v tuto chvíli nezdá být příliš reálné.

První poločas spíše probíhal v opatrnějším duchu a za celých pětačtyřicet minut nebyla k vidění jediní gólová příležitost. Obrázek hry se neměnil ani ve druhém poločase, nicméně hostující celek skvěle prorazil v 64. minutě. Gólový účet tohoto čtvrtečního utkání otevřel teprve dvacetiletý záložník s tureckými kořeny Orkun Kökçü, jenž po narážečce se Sinisterrou vypálil z dvaadvaceti metrů a jeho tečovaný pokus zaplachtil do protipohybu brankáře Blaswiche.

Domácí se však v žádném případě nevzdali a ani ne o čtyři minuty později srovnali stav z pokutového kopu. Rozhodčí Manschot ho nařídil za zbytečné přistrčení Erica Botteghina na Azzaouiho, k nařízené penaltě se vzápětí postavil střídající Sinan Bakiş a bez potíží ji proměnil přesnou střelou k levé konstrukci. Ve zbývajícím průběhu k ničemu nebezpečnému již nedošlo, Feyenoord se v závěru základní části střetne s Waalwijkem a Heracles zavítá na půdu favorizovaného Alkmaaru.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele