základní část, 33. kolo
13.05.2021 14:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Sparta remizovala s Utrechtem a play-off o evropské poháry má stále ve svých rukách

Sparta určitě toužila získat všechny tři body proti Utrechtu, kterému už v podstatě o nic nejde, jenomže na vlastním stadionu tentokráte neskórovala a se svým čtvrtečním rivalem se pouze rozešla smírně v bezbrankovém poměru. Vzhledem k okolnostem má však i tento bod cenu zlata, neboť situaci má stále ve svých rukách. Pokud totiž v závěrečném zápase v Heerenveenu zvítězí, tak si s velkou pravděpodobností zahraje baráž o Evropskou konferenční ligu.

Rotterdamský klub se díky tomuto nerozhodnému výsledku nachází na osmé pozici se čtyřiačtyřiceti body a před devátým Heraclesem je díky lepšímu skóre, které určuje konečné pořadí při shodném bodovém zisku. FC se udrželo na šestém místě tabulky s dvaapadesáti body a na pátý Feyenoord ztrácí nedostižné čtyři body, před sedmým Groningenem disponuje dvoubodovým náskokem a tento odstup určitě chce udržet i po závěrečném nedělním kole.

Svěřenci trenéra Henka Frasera byli přeci jen odhodlanějším výběrem a bylo na nich vidět, že chtějí získat tři body více než soupeř. Svou první slibnější šanci si vypracovali po necelé čtvrthodině hry, kdy v tisíciprocentní pozici selhal Harroui, jenž z bezprostřední blízkosti trestuhodně napálil břevno. Hosté se postupem času osmělovali a do nečekaného vedení mohli jít minutu před poločasovou přestávkou.

Hidde ter Avest totiž bleskově vystřelil po přesném pasu z křídla a míč tlačil pod horní tyčku, ovšem s naprosto famózním zákrokem se vytáhl brankář Okoye a balón odvrátil do zámezí. Ve druhém poločase se míč nejčastěji nacházel v blízkosti půlící čáry, zajímavá byla až závěrečná desetiminutovka.

Nejprve nebezpečně zakončoval Dalmau a levou konstrukci minul o několik decimetrů, vzápětí se na druhé straně opět blýskl Okoye proti dělovce ze střední vzdálenosti v podání střídajícího Sylly. V nastaveném čase mohl přeci jen rozhodnout německý kanonýr Thy, ale jeho projektil prosvištěl o malý kousek nad břevnem.

Autor: Viktor Sandev / livesport.cz, whoscored.com, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele