základní část, 33. kolo
13.05.2021 14:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Waalwijk zvládl veledůležitou bitvu s Twente a je jen krůček od záchrany

Hráči Waalwijku po minulé remíze s Venlem (3:3) dokázali porazit trápící se Twente a do tabulky si zřejmě připsali klíčové tři body. V Eredivisii zůstali na čtrnáctém místě s třiceti body, a i když kvůli výhrám Emmenu i Willemu ještě nemají jistou prvoligovou licenci i pro příští ročník, tak jsou ke splnění svého cíle nesmírně blízko. Celek z Enschede naopak nevyhrál pojedenácté v řadě a definitivně přišel o naději na evropské poháry.

FC se nachází až na dvanácté pozici s osmatřiceti body a za osmou Spartou zaostávají o nedostižných pět bodů. RKC má náskok tří bodů na šestnáctou barážovou pozici Emmenu, a vzhledem k tomu, že o konečném pořadí rozhoduje skóre, tak má v tomto ohledu výrazně navrch. Oproti svému rivalovi je na totiž tom lépe hned o třináct branek, a proto je na 99 procent jisté, že se tentokráte udrží mezi nizozemskou smetánkou.

První poločas toho příliš zajímavého nepřinesl, jediná větší příležitost byla k vidění krátce po odehrané hodině. Dostala se do ní nejvýraznější postava Twente Danilo, nicméně teprve dvaadvacetiletý brazilský útočník minul pravou tyč o decimetry. Stejný hráč přeci jen dostal svůj tým do vedení ihned po změně stran. Po vynikající narážečce s Menigem se zjevil sám před brankářem Lamprouem a z osmi metrů zakroutil balón do vzdálenějšího dolního růžku.

Avšak domácí bleskově odpověděli, ani ne o dvě minuty později bylo srovnáno. Sylla Sow převzal míč od Oostinga a stanul před prázdnou brankou, kterou z bezprostřední blízkosti neminul. Sow otočil vývoj za dalších šest minut a tím tak rozhodl o klíčové výhře svého týmu. Po parádní narážečce na levém křídle ho vynikající přihrávkou opět vybídl Oosting a čtyřiadvacetiletý forvard ze čtyř metrů ve skluzu nasměroval míč do branky.

Hosté se pak marně snažili dobývat pozornou defenzívu protivníka a v 88. minutě definitivně pohřbili své naděje, neboť právě Danilo po ztrátě míče nesmyslně přistrčil Quastena a rozhodčí Van den Kerkhof mu nemilosrdně ukázal přímou červenou kartu. Twente se příště rozloučí s touto sezónou proti jistě sestupujícímu Den Haagu, Waalwijk zkusí zaskočit silný Feyenoord.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele