základní část, 33. kolo
13.05.2021 14:30 CET
4 : 2
(3:0)

Reportáž

PSV si dle očekávání poradilo se Zwolle a předkolo Ligy mistrů má na dosah

PSV zvládlo divokou přestřelku se Zwolle a díky vítězství 4:2 se výrazně přiblížilo ke svému cíli, kterým je druhé místo v Eredivisii. Jeho největší konkurent z Alkmaaru totiž pouze remizoval s Groningenem (0:0) a eindhovenský gigant si před posledním zápasem vytvořil tříbodový náskok. V závěrečném střetnutí v Utrechtu mu tak k jistotě stačí získat bod, nicméně ani porážka ho o kvalifikaci Ligy mistrů pravděpodobně už nepřipraví.

Na konci sezóny totiž rozhoduje o konečném pořadí skóre, PSV má momentálně k dobru hned deset branek a tento obrovský rozdíl se již bude jen velmi těžko smazávat. Hosté utrpěli třetí porážku v řadě, v tabulce zůstávají na dvanáctém místě s pětatřiceti body a v závěrečném kole se ještě mohou pokusit předskočit jedenácté Twente. Domácí favorit tvořil hru od samého začátku a první větší možnost si vypracoval po necelé čtvrthodině hry.

V ní se zjevil izraelský kanonýr Eran Zahavi, jenž se nejlépe zorientoval v před brankovém prostoru a poté se opřel do odraženého balónu, ovšem brankář Mous se blýskl vynikajícím reflexivním zákrokem. Svěřenci trenéra Rogera Schmidta přeci jen vedli přesně v polovině úvodního dějství, kdy kuriózní chybu vyrobil právě Mous. Nakajama mu poslal zpětnou přihrávku a domácí strážce se snažil odkopnout míč do bezpečí, jenomže zasáhl ho tak nešťastně, že pouze rozvlnil síť vlastní branky.

PSV od tohoto okamžiku ožilo a svůj náskok zvýšilo ve 29. minutě. Donyell Malen převzal vynikající přihrávku do volného prostoru od Yorbeho Vertessena a z deseti metrů chladnokrevně zakončil do bližšího spodního rohu. Neuběhlo ani dalších pět minut a přesnou mušku měl teprve dvacetiletý belgický forvard Vertessen, jelikož se ve středu šestnáctky elegantně otočil s balónem a mezi dvěma protihráči zamířil přímo k protější tyči - 3:0.

Eindhovenský klub rozhodně nepolevoval ani po přestávce a svou čtvrtou trefu přidal v 54. minutě. Zahavi se před hranicí brankového území odpoutal od svého bránícího strážce a svou hlavičkou zblízka pohotově rozvlnil síť. Hosté se dočkali čestného úspěchu v polovině druhé půle, když se k třicetimetrovému sólu odhodlal Immanuel Pherai a gólmana Mvoga obstřelil šikovným přízemním pokusem.

V následujícím průběhu předvedl domácí strážce skvělý zákrok proti hlavičce Tediče, na opačné straně nezahálel ani Mous a parádně zlikvidoval rány Malena i Van Ginkela. Zwolle ještě dokázalo korigovat stav v úplně poslední minutě, po brejku dva na dva tvrdě vypálil střídající Samir Lagsir a svým razantním projektilem nedal Mvogovi sebemenší naději na úspěšný zákrok.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele