základní část, 33. kolo
13.05.2021 14:30 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Sebastian Haller (© AFP)

Venlo stvrdilo sestup z Eredivisie, venku nepřekvapilo mistrovský Ajax

Pořádně trápící se Venlo stvrdilo svůj sestup již kolo před koncem. Ačkoli naposledy utnulo svou dlouhatánskou sérii dvanácti ligových porážek v řadě remízou s Waalwijkem, k udržení naděje na záchranu potřebovalo nutně zvítězit na hřišti korunovaného mistra z Ajaxu. Jenže k tomuhle počinu mělo prostě daleko, z Amsterdamu si nakonec domů neodvezlo jediný bod.

Hosté se z postupu do Eredivisie radovali v roce 2017, do nižší soutěže tedy padají po celkově čtyřletém působení v Eredivisie. Tahle sezóna pro ně představuje hlavně jeden velký paradox. Byť měli ve svých řadách Georgiose Giakoumakise, který na devadesát devět procent uzme cenu pro nejlepšího střelce, a to suverénním způsobem, nevyvarovali se tvrdému nezdaru.

Přitom ještě na konci ledna, kdy doma nečekaně skolili Vitesse a čtyřikrát se mimochodem trefil právě Giakoumakis, autor jediného přesného zásahu VVV rovněž v nynějším střetnutí, chovali více než úctyhodný jedenáctibodový odstup od šestnácté barážové příčky. Jenže od té doby získali pouhý bod. Černá šňůra rezultátů si jednoduše vybrala svou pořádně krutou daň.

Ajax si naopak nechtěl kazit své oslavy ligového prvenství ani triumf v KNVB Bekeru a se svými fanoušky se během svého posledního představení v domácí Johan Cruyff Aréně loučil tak, jak si představoval. Je ovšem pravda, že jeho soupeř vykazoval známky jakéhosi odporu. Ale i přesto, že dohrával střetnutí v deseti mužích v poli, si dokráčel k očekávanému vítězství.

Už v 7. minutě se pokoušel de Godenzonen dostat do optimální pohody Haller, avšak svou pravačkou z dobrého postavení minul hostující bránu. Gólu se dočkal až o tři minuty později jeho spoluhráč Rensch poté, co byl na konci úchvatné kombinace a finální přihrávku Davida Nerese přesměroval do vlastně prázdné branky. Ve 25. minutě pak náskok nepojistil Klaassen.

V 54. minutě hosté křesali jiskřičku naděje na zisk cenného výsledku. Taylor, který se letos zjevil v sestavě Ajaxu teprve potřetí, inkasoval v 54. minutě červenou kartu poté, co nešetrně zaskluzoval ve středu pole do Swinkelse. Místo aby však Venlo přesilovku užilo ve prospěch svůj, tři minuty na to se umně z blízkosti prosadil Haller, který po kličce zacílil ze vzduchu.

Domácí každopádně nemohli být úplně přesvědčeni o svém konečném úspěchu, protože jejich sok v 76. minutě rukoval se svou největší ofenzivní zbraní. Číhající Giakoumakis, pohybující se na hraně ofsajdu, překonal brankáře Stekelenburga. Ajax však své zaváhání napravil velmi záhy a urputný Kudus svou skrytou dělovkou na bližší tyčku propálil gólmana Kirschbauma.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, vi.nl

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ajax nemá jediný duvod ukazovat Venlu svoji sílu.

Reagovat
smazaný uživatel

ok debilko 5 2 FT

Reagovat
smazaný uživatel

ajax v eufori z titulu moze hrat bez tlaku a pobavit futbalom tak proti venlu co dostalo v 32 zapasoch 84 golov budu 90 minut si kopat na pulce a na konci daju gol na 1 0 naco tu meties tich co chcu vsadit? over 3,5 za 1500 e moja stavka ti ekxsperte

Reagovat
smazaný uživatel

Nauč se psát ty kriple.

Reagovat
smazaný uživatel

Ti byt dobry ekxspert 1,62 .

Reagovat
smazaný uživatel

Vislo? Vislo. Urcite lepsie jak tvoj komentar, dovidenoa 1.6 x 1500

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele