Eredivisie - souhrn 32. kola

23.04.2019, 20:23, aktualizováno 25.04.2019, 22:39
Komentáře a souhrny
Rozjetý Ajax přehrál i Vitesse a připsal si na své konto další důležitou výhru, PSV Eindhoven ale zůstává o skóre v závěsu. Feyenoord rozstřílel poslední Bredu, zatímco Alkmaar zvládl důležitý zápas s Heraclesem. De Graafschap ukončil dlouhé čekání na výhru a vrátil se do hry o přímou záchranu, když na vlastním trávníku porazil Emmen...

Willem II - PSV Eindhoven 0:3

25.04.2019 20:45

Góly: 31. Donyell Malen, 37. Luuk de Jong, 65. Steven Bergwijn

PSV zvládl utkání proti nepříjemnému Willemu II velmi dobře, urval povinné tři body a zase se přilepil na první Ajax, za nímž je v tabulce jen díky horšímu skóre. Domácí selhali hlavně v útoku, za celých devadesát minut nevstřelili jedinou branku, což naposledy prožili v prosinci loňského roku. Hosté naopak skórovali do soupeřovy sítě hned třikrát.

Protože amsterdamský celek zvítězil v úterý nad Vitesse, museli svěřenci trenéra Marka van Bommela zareagovat stejným způsobem, aby se stále mohli reálně držet v boji o titul. Ke konečnému vítězství mimochodem přispěl i talentovaný český záložník Michal Sadílek, který zaznamenal asistenci u druhé branky, když rozehrál přímý volný kop.

První půlhodina hry s sebou přinesla spíše vlažnější tempo, šancí na obou stranách nebylo mnoho. Snad jen Lozano mohl v 18. minutě skórovat, nicméně levačkou domácí bránu minul, za tilburský klub se snažil přesně zacílit Isak o minutu později, ani on však nenašel tu správnou mušku. Až ve 31. minutě přišlo na řadu gólové rozuzlení.

Malen si ve středu pole narazil se svým spoluhráčem Rosariem, následně vnikl do šestnáctky po jednoduché kličce a zamířil po zemi přesně ke vzdálenější tyčce podél brankáře Wouda. Jen o pár chvil později rozvlnil síť de Jong, jenž si na hranici brankového území nejvýše naskočil na centr ze standardky od Sadílka a hlavou jemně tečoval míč do sítě.

Willem II se po přestávce na žádný obrat nezmohl. V 65. minutě naopak PSV svůj náskok ještě navýšil a definitivně stvrdil svůj úspěch. Bergwijn podnikl výpad středem pole, následně zakombinoval společně s Malenem, a po jeho přihrávce skóroval do prázdné brány. Z téhle rány se už Tricolores, kteří stále usilují o evropské poháry, neoklepali.

Ba naopak mohli ještě po dvou dalších příležitostech svého protivníka inkasovat, situace ale pro ně dopadla dobře. Zapsat se na střeleckou listinu snažil v 78. minutě Dumfries, jehož nepříjemně plachtící pokus musel Woud vyrážet do zámezí. V nastavení mohl udeřit ještě Pereiro, ovšem jeho zakončení skončilo smolně pro něj pouze na tyči.

Více informací k zápasu

ADO Den Haag - SBV Excelsior 3:1

25.04.2019 18:30

Góly: 2. Abdenasser El Khayati, 29. Danny Bakker, 72. Sheraldo Becker - 11. Jeffrey Fortes

Den Haag potvrdil, že od konce března se jeho výkony strmě zlepšily, a po porážce na půdě favorizovaného PSV Eindhoven si ve vloženém kole poradil se zachraňujícím se Excelsiorem. Ten po této porážce zůstal na předposlední příčce, a na devadesát procent je jisté, že o svou prvoligovou příslušnost bude bojovat v nevyzpytatelné posezónní baráži.

Domácí věděli, že k definitivní záchraně jim stačí uhrát bod, neponechali ovšem nic náhodě a vysloužili si vítězství. Zato hosté znovu jen ukázali, že se od února i nadále neuvěřitelně trápí. Byla to pro ně již celková osmá porážka z posledních deseti ligových zápasů, která v podstatě představovala smazání šancí na regulérní udržení se na naprosté minimum.

Ačkoli rotterdamský klub držel více míč na svých kopačkách a vyprodukoval dokonce i více střel na bránu, jeho soupeř byl prostě efektivnější. Prokázal to už samotný úvod tohoto utkání, během něhož se ADO ujalo vedení. Po pravé straně pláchl Becker, předložil dlouhou přihrávku na zadní tyč na nabíhajícího si El Khayatiho, jenž následně pohotově skóroval.

Excelsior každopádně tenhle moment na kolena nesrazil, v 10. minutě se snažil okamžitě vyrovnat Messaoud, ovšem s jeho hlavičkou si brankář Zwinkels ještě poradil. Z následného rohového kopu už ovšem Excelsior udeřil. Mahmudov svým pasem zprava našel ve vápně osamoceného Jeffryho Fortese, který z blízkosti bez problémů zacílil.

Ve 29. minutě Den Haag navrátil vedení na svou stranu a až do konce zápasu si ho udržel. Rozhodla standardka, konkrétně kop z rohu, který rozehrál Goossens centrem na hranici brankového území, tam si nejvýše naskočil Bakker, jenž hlavou zamířil ke vzdálenější tyči. Těsně před přestávkou mohl odpovědět Mahmudov, ale jeho pokus byl zablokovaný.

Ve druhé půli hosté s průběžným negativním výsledkem nedokázali nic udělat. A když v 72. minutě skončila parádní střela Beckera po přihrávce Bakkera nekompromisně v šibenici, byl jejich odpor zřejmě nadobro zlomen. Snížit se sice ještě snažil čtyři minuty před koncem forvard El Hamdaoui, jenže z vyložené pozice trestuhodně bránu minul.

Více informací k zápasu

NAC Breda - Feyenoord Rotterdam 0:4

24.04.2019 20:45

Góly: 11. Jeremiah St. Juste, 45. Dylan Vente, 66. Jens Toornstra, 70. Jens Toornstra

Feyenoord potvrdil úlohu favorita na půdě poslední Bredy a díky snadnému vítězství v poměru 4:0 si definitivně pojistil třetí místo v tomto ročníku Eredivisie, které zaručuje účast v předkole Evropské ligy pro následující ročník. NAC naopak nevyhrál počtvrté za sebou a jeho naděje alespoň na baráž se momentálně pohybuje v oblasti teoretické roviny. Za sedmnáctým Excelsiorem totiž zaostává o pět bodů a ten má navíc jeden duel k dobru.

Pokud ještě chce myslet na udržení prvoligové licence, tak potřebuje ve dvou zbývajících střetnutích zvítězit. Zároveň musí doufat, že Excelsior získá maximálně bod a k tomu bude prohrávat vysokým rozdílem. Svěřenci trenéra Giovanniho van Bronckhorsta si před čtvrtým Alkmaarem vytvořili nedostižný sedmibodový odstup, do středečního klání vstoupili s obrovskou aktivitou a již v úvodních pěti minutách si vypracovali dvě obrovské příležitosti.

Nejprve po střele z velké vzdálenosti orazítkovali břevno, pak po individuální chybě Lundqvista převzal balón Dylan Vente a z otočky jen těsně minul prostor tří tyčí. Rotterdamský celek nakročil ke svému pátému vítězství v řadě za sebou v 11. minutě, kdy navrátilec v základní sestavě Jerry St. Juste využil chybné rozehrávky Bredy a poté ze čtrnácti metrů zamířil naprosto přesně do vzdálenějšího dolního rohu.

Neuběhly ani dvě minuty a Feyenoord mohl zvýšit svůj náskok, jenomže Malacia ranou z dvaadvaceti metrů napálil pravou spojnici. V dalším průběhu se hra přeci jen vyrovnala a domácí drželi krok, nicméně jejich sebevědomí znovu kleslo ke konci první půle. Ve 45. minutě totiž obdrželi gól do šatny, když Dylan Vente po nabídce od Vilheny napřáhl z dvaceti metrů a gólman van Leer jeho ránu směřující pod břevno neudržel v rukavicích.

Po změně stran hráli hosté v mnohem větší pohodě a přidali další dva zásahy díky Jensu Toornstrovi. Ten nejprve skóroval v 66. minutě po nádherném obloučku od Vilheny a hlavou z hranice brankového území mířil do protipohybu van Leera. O čtyři minuty později uzavřel gólový účet přímým volným kopem za střední distance přesně do bližší šibenice. V samém závěru mohl NAC dostat "bůra", ale tomu zabránila levá konstrukce van Leerovy branky.

Více informací k zápasu

FC Utrecht - Fortuna Sittard 2:1

24.04.2019 19:45

Góly: 4. Gyrano Kerk, 68. Gyrano Kerk - 44. Andrija Balić

Utrecht potvrdil úlohu favorita proti zachraňujícímu se Sittardu a díky těsnému vítězství 2:1 si zajistil účast v dodatečné kvalifikaci o Evropskou ligu. K tomu stále ještě může myslet na čtvrtou pozici, dvě kola před koncem základní části totiž ztrácí na Alkmaar pět bodů. Hosté naopak ještě nestvrdili svou účast v příštím ročníku Eredivisie a zůstávají na čtrnácté příčce se čtyřiatřiceti body, k definitivní jistotě možná budou potřebovat jedno vítězství.

FC se posunul na pátou pozici s padesáti body a šesté Heracles předskočil o dva body, v duelu s Fortunou navíc přerušil nepříznivou bilanci tří utkání v řadě za sebou bez tříbodového zisku. Do středečního zápasu vstoupil nejlepším možným způsobem a již po čtyřech minutách se dostal do vedení. Skóre otevřel třiadvacetiletý útočník Gyrano Kerk, jenž obdržel přesně načasovanou přihrávku z levé strany od Gavoryho.

Následně v před brankovém prostoru míč lehce tečoval a usměrnil ho k protější tyči kolem naprosto bezmocného gólmana Koşeleva. FC od tohoto momentu zvolnil a nikam se netlačil, naopak Fortuna se postupně osmělovala a nečekaného vyrovnání se dočkala ve 44. minutě. Poprvé v tomto soutěžním ročníku nizozemské nejvyšší soutěže skóroval Andrija Balić, jenž je v Sittardu na hostování do konce června z italského Udinese.

Jednadvacetiletý chorvatský záložník využil skvělého samostatného úniku Diemerse z vlastní poloviny hřiště a po ponechané výhodě nakonec napřáhl z hranice pokutového území. Na jeho skákavou ránu si sice brankář Jensen sáhl, ale v cestě do sítě ji už zabránit nedokázal. Po výměně stran se obrázek hry přeci jen změnil. Utrecht svíral protivníka před vlastním pokutovým územím a hosté doufali, že jim urputná defenzíva bude stačit.

To se však nestalo, neboť v 68. minutě rozhodl svým druhým gólem Kerk. Ten zaznamenal svůj osmý ligový zásah v této sezóně Eredivisie po odvráceném rohovém kopu z levé strany a přízemní střele Bahebecka z hodně ostrého úhlu, která prošla mezi nohama Koşeleva. Kerk pak již měl snadnou práci a balón doklepl do prázdné branky. Sittard se ve zbývajícím průběhu na nic nezmohl a ke kýženému bodu měl poměrně daleko.

Více informací k zápasu

PEC Zwolle - FC Groningen 3:2

29.04.2019 20:00

Góly: 47. Lennart Thy, 75. Bram van Polen, 81. Lennart Thy - 20. Kaj Sierhuis, 55. Paul Gladon

Duel 32. kola nejvyšší nizozemské soutěže mezi Zwolle a Groningenem měl naprosto netradiční průběh, kvůli nepříznivému počasí se totiž musel rozdělit na dvě části. Uplynulou středu byl zastaven po necelé hodině hry za stavu 1:2 pro hosty, ovšem PEC v pondělí večer nepříznivý vývoj zvrátilo a nakonec se radovalo z vítězství po výsledku 3:2. Díky tomu si definitivně zajistilo záchranu a s osmatřiceti body se nachází na dvanáctém místě.

Naopak Groningen si zkomplikoval situaci v boji o dodatečnou kvalifikaci Evropské ligy a je stále devátý s dvaačtyřiceti body. První větší příležitost v nedohraném zápase se zrodila po pěti minutách. Kai Sierhuis se po dobré práci svých spoluhráčů ocitl zcela osamocen před gólmanem Boerem, jenomže v rozhodující chvíli si sám ukopl balón od kopačky. FC podruhé zahrozil krátce po odehrané čtvrthodině zásluhou Bel Hassaniho.

Šestadvacetiletý záložník s marockými kořeny zkusil štěstí ze středu pokutového území a Boer se musel blýsknout fantastickým zákrokem. Hosté přetavili svůj tlak ve vedoucí branku ve 20. minutě. Doan nádherným obloučkem do volného prostoru našel Sierhuise, který si před hranicí brankového území věděl rady a zblízka obstřelil bezmocného strážce PEC. Od tohoto momentu domácí zabrali a srovnat mohli po půl hodině hry.

Namli se krásně zbavil dvou protihráčů a jeho první pokus vyrazil před sebe pozorný brankář Padt, následnou dorážku zastavila až pravá tyč. Zwolle přeci jen vyrovnalo ihned po výměně stran. Lennart Thy využil parádního centru Paala z levého křídla a svou hlavičku usměrnil přímo do pravé šibenice, Padt tentokráte zůstal stát jako zkoprnělý před brankovou čarou. Stejný hráč dokonce mohl otočit průběh v 53. minutě.

Po přiťuknutí od Namliho střílel z otočky, avšak Padt míč do sítě nepropustil. Naopak z následné akce vrátil Groningenu vedení kanonýr posledních týdnů Paul Gladon, jenž po geniální nahrávce do volného prostoru mířil přímo k levé tyči. Do pondělní dohrávky vstoupili lépe domácí a po opatrnějším úvodu se prosadili v 75. minutě.

Standardní situaci z obrovské vzdálenosti rozehrál Hamer a nabíhající Bram van Polen u přední tyče usměrnil balón do protějšího dolního rohu. Rozhodující okamžik byl k vidění o šest minut později. Podruhé skóroval sedmadvacetiletý německý útočník Thy, když po prudké nahrávce z pravého křídla od van Crooije zakončil z první po zemi k bližší konstrukci do protipohybu Padta.

Více informací k zápasu

AFC Ajax - SBV Vitesse 4:2

23.04.2019 20:45

Góly: 41. Hakim Ziyech, 54. Dušan Tadić (pen.), 58. Matthijs de Ligt, 80. Dušan Tadić (pen.) - 66. Navarone Foor, 82. Oussama Darfalou

Ajax zvládl další náročný úkol v nejvyšší nizozemské soutěži a po vítězství 4:2 nad nevyzpytatelným Arnhemem se znovu přiblížil k zisku mistrovského titulu, na který by mohl dosáhnout po dlouhých pěti letech. Momentálně má na kontě osmdesát bodů a minimálně do čtvrtečního večera si vytvořil tříbodový náskok před druhým PSV. Vitesse prozatím zůstává na šesté pozici se sedmačtyřiceti body.

Utkání bylo od samého začátku nesmírně zajímavé a diváci se mohli kochat pohlednou hrou z obou stran. Hned po necelých třech minutách se po přihrávce od Dušana Tadiče zjevil před brankou van de Beek, ale zakončení v pádu mu příliš nevyšlo a míč letěl hodně vedle prostoru tří tyčí. Po dvaceti minutách si naskočil na rohový kop z pravé strany Matthijs de Ligt a gólman Pasveer měl co dělat, aby tuto prudkou hlavičku odvrátil na rohový kop.

Zhruba po půl hodině hry se Ajax dožadoval odpískání hned dvou pokutových kopů během krátké chvíle, ale rozhodčí Kamphuis po konzultaci s VAR nenařídil ani jeden. Zhruba deset minut před přestávkou se postavil k přímému volnému kopu z pětadvaceti metrů Maročan Hakim Ziyech a bližší tyč minul o decimetry. Stejný hráč přeci jen otevřel skóre úterního klání ve 41. minutě, když díky parádnímu obloučku od Tadiče zblízka snadno rozvlnil síť.

Ještě do přestávky si Pasveer poradil s další standardní situací Ziyecha, ihned po ní neuspěl ve dvou nadějných pozicích Dán Dolberg. AFC pojistil svůj náskok v 54. minutě. Angličan Clarke-Salter totiž stáhl k zemi de Ligta ve vlastní šestnáctce, k penaltě se postavil tradiční exekutor Tadič a s noblesou přesně vypálil do pravého horního rohu. Ihned na to bylo o vítězi prakticky rozhodnuto, neboť se do listiny střelců zapsal de Ligt.

Teprve devatenáctiletý obránce se protlačil k hlavičce po rohovém kopu Schöneho a z osmi metrů usměrnil míč do branky kolem bezmocného Pasveera. Neuběhla ani minuta a skórovat se povedlo Ziyechovi, nicméně jeho gól nebyl uznán kvůli ofsajdu. Hostům svitla naděje na bodový zisk v 66. minutě. O snížení se totiž postaral Navarone Foor, jenž po přesně načasovaném centru od slovenského krajánka Matúše Bera obstřelil z voleje brankáře Onanu.

Domácí strážce si zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem poradil s dělovkou Ødegaarda, v 79. minutě byla nařízena druhá penalta ve prospěch amsterdamského klubu po podražení van der Werff na střídajícího Ekkelenkampa. Pevné nervy opět zachoval Tadič a nekompromisně zavěsil k pravé konstrukci - 4:1. Ani ne o tři minuty později sice korigoval stav střídající Alžířan Oussama Darfalou hlavičkou doprostřed branky, ale SBV se na více už nezmohl. V poslední minutě byl navíc vyloučen po druhé žluté kartě hostující Bero.

Více informací k zápasu

SC Heerenveen - VVV Venlo 2:2

23.04.2019 19:45

Góly: 28. Michel Vlap, 75. Michel Vlap - 56. Jay-Roy Grot, 89. Sem Steijn

Heerenveen nedokázal prolomit svou nelichotivou bilanci z poslední doby ani proti Venlu a kvůli inkasované brance v předposlední minutě základní hrací doby s ním remizoval po výsledku 2:2. SC nezvítězil v nejvyšší nizozemské soutěži popáté za sebou a zřejmě definitivně tak přišel o naději na dodatečnou kvalifikaci Evropské ligy, s osmatřiceti body je stále na desátém místě. VVV doposud posbíral stejný počet bodů a patří mu jedenáctá příčka.

Domácí v úterním zápase hned dvakrát vedli o jednu branku zásluhou Michela Vlapa, avšak ani v jednom případě náskok neudrželi. Úvodních pětadvacet minut nebylo z diváckého pohledu nijak atraktivních, poté z ničeho nic udeřili svěřenci trenéra Johnnyho Jansena. Jednadvacetiletý talentovaný záložník Vlap využil přesně načasované kolmice do běhu od Japonce Kobajašiho a pak na druhý dotek zamířil po zemi přímo do pravého dolního rohu.

Zhruba sedm minut před přestávkou byl SC blízko k navýšení svého náskoku, jenomže Rienstra svou ranou z dvaadvaceti metrů pouze orazítkoval bližší tyč. Ihned na to se musel poprvé vytáhnout gólman Unnerstall, jenž si brilantně poradil se střelou z první z deseti metrů. Po změně stran se obrázek hry přeci jen lehce změnil a hosté se prezentovali větší aktivitou, trochu překvapivě vyrovnat se jim podařilo v 56. minutě.

Útočník Jay-Roy Grot si seběhl do pokutového území protivníka na výtečnou průnikovou nahrávku od Sušiče a poté z mírného úhlu z levé strany překonal naprosto bezmocného brankáře Hahna. Od tohoto okamžiku domácí přidali a ztracené vedení si vzali zpět necelých dvacet minut před závěrečným hvizdem. Svou druhou trefu tohoto utkání přidal nejlepší týmový střelec Vlap, jenž se v letošním ročníku Eredivisie prosadil již pošestnácté.

Tentokráte se uvolnil ve středu šestnáctky po nádherném centru van Bergena z pravého křídla a nikým neatakován zavěsil hlavou do pravé šibenice, Unnerstall se za balónem jen zoufale ohlédl. Nicméně v 89. minutě mělo poslední slovo přeci jen Venlo, kterému zajistil nesmírně cenný bod střídající Sem Steijn. Teprve sedmnáctiletý mladíček při svém druhém startu v nejvyšší nizozemské soutěži doklepl míč do prázdné branky po finální nahrávce Dekkera.

Více informací k zápasu

AZ Alkmaar - Heracles Almelo 2:1

23.04.2019 19:45

Góly: 8. Calvin Stengs, 66. Albert Gudmundsson - 41. Brandley Kuwas

Alkmaar dokázal přerušit svou sérii čtyř utkání bez vítězství a tentokráte v přímém souboji o čtvrtou pozici zdolal největšího konkurenta z Heracles nejtěsnějším poměrem 2:1. Díky tomu si před ním vytvořil nedostižný sedmibodový náskok a minimálně o čtvrté místo už zřejmě nepřijde, v tuto chvíli si ještě udržel alespoň teoretickou naději na třetí příčku. Almelo prozatím zůstává páté s osmačtyřiceti body, po zbývajících duelech 32. kola může klesnout o jednu pozici.

AZ v posledních dvou ligových zápasech prohrál a dostal se proto do mírné krize, ani teď na něj nečekal jednoduchý úkol. Po brzkém vedení přišel o svůj náskok na konci prvního poločasu a o svém úspěchu rozhodl až gólem v polovině druhého dějství. Svěřenci trenéra Johna van den Broma zažili naprosto úchvatný vstup do úterního duelu a po pouhých osmi minutách šli do vedení zásluhou Calvina Stengse.

Teprve dvacetiletý záložník si po přistrčení od Tila navedl míč blíže k hranici pokutového území a pak nechytatelně zamířil do vzdálenějšího horního rohu, brankář Blaswich byl bezmocný. Poté tempo hry výrazně opadlo a další možnosti se urodily v posledních pěti minutách první části. Nejprve zahrozil španělský kanonýr Dalmau, který se propracoval ke střele uvnitř šestnáctky a s jeho technickým pokusem si brilantně poradil gólman Bizot.

Ještě v téže minutě přeci jen srovnal stav Brandley Kuwas, jenž po parádní průnikové nahrávce do pokutového území soupeře napálil před sebou stojícího Koopmeinerse, napodruhé si ale věděl rady a ze sedmi metrů bez větších potíží rozvlnil síť. Domácí po přestávce přidali a podruhé skórovali v 55. minutě, nicméně tato branka po přímém volném kopu a teči zakončujícího Midtsjøa nebyla uznána kvůli zřetelnému ofsajdu.

Alkmaar se přeci jen dočkal druhého zásahu v 66. minutě. Islandský reprezentant Albert Gudmundsson po přihrávce do druhé vlny nejprve orazítkoval pravou tyč, při dorážce byl už však úspěšnější a balón usměrnil přímo pod horní konstrukci. O pět minut později mohlo být opět vyrovnáno, ovšem proti povedené ráně Duarteho se famózním zákrokem blýskl Bizot. V 80. minutě vychytal jeho protějšek Blaswich aktivního Stengse, nic dalšího se již nestalo.

Více informací k zápasu

BV De Graafschap - FC Emmen 1:0

23.04.2019 18:30

Góly: 12. Fabian Serrarens

De Graafschap zvládl důležitou bitvu o naději na záchranu ještě po základní části a nyní v přímém souboji porazil konkurenční Emmen nejtěsnějším poměrem 1:0. Utkání bylo podle předpokladů od samého začátku nesmírně opatrné a diváci se mnoha gólových možností nedočkali. Celek z Doetinchemu proto poskočil na šestnáctou pozici s devětadvaceti body, FC má na kontě o tři body více a i po tomto kole zůstane patnáctý.

Domácí k tomu přerušili svou sérii pěti střetnutí bez vítězství a rozhodně získali nový impuls do zbývajícího průběhu letošní sezóny. Naopak Emmen si situaci zkomplikoval a o udržení prvoligové licence zřejmě bude muset bojovat až do úplného konce, navíc nenavázal na úctyhodný zisk sedmi bodů z minulých tří střetnutí. De Graafschap začal velmi dobře a již ve 12. minutě vsítil jedinou branku úterního duelu zásluhou Fabiana Serrarense.

Osmadvacetiletý útočník zaznamenal svou sedmou trefu v probíhajícím ročníku Eredivisie po velmi špatném odkopu brankáře Scherpena a následném šťastném odrazu od spoluhráče Narsingha. Serrarens se vzápětí opřel do balónu z pravého rohu pokutového území a přízemním projektilem pokořil naprosto bezmocného strážce FC. Domácí se od tohoto momentu soustředili na defenzívu a hosté toho málem využili v polovině úvodního dějství.

Po krásné kombinaci středem hřiště a následné ráně z dobrých pětadvaceti metrů musel fantasticky zasahovat gólman Bertrams, jenž výraznou měrou podržel svůj celek. V následujícím průběhu se hra přelévala ze strany na stranu, nicméně balón se nejčastěji pohyboval v blízkosti půlící čáry a po vyložených možnostech nebylo ani vidu, ani slechu. Hosté byli aktivnější při držení míče i střeleckých pokusech, jenže jim to nebylo nic platné.

Teprve v 90. minutě sahali po vyrovnání a nakonec mohli vybojovat nesmírně důležitý bod, avšak po centru z pravého křídla a prudké hlavičce obránce Kuiperse byl připraven Bertrams a míč zkrotil ve svých rukavicích. Svěřenci trenéra Henka de Jonga se pokusí na tento úspěch navázat v příštím kole v Arnhemu a čeká je vskutku složitý úkol, Emmen bude mít co napravovat v Tilburgu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.AFC Ajax322624111:3080
2.PSV Eindhoven32255295:2480
3.Feyenoord Rotterdam32195871:3862
4.AZ Alkmaar32167961:3955
5.FC Utrecht321481056:4650
6.Heracles Almelo321531456:6048
7.SBV Vitesse321211961:4947
8.Willem II321351454:6344
9.FC Groningen311261334:3742
10.ADO Den Haag321091350:6139
11.SC Heerenveen329111261:6938
12.VVV Venlo321081442:5838
13.PEC Zwolle311051639:5135
14.Fortuna Sittard32971649:7334
15.FC Emmen32881637:7032
16.BV De Graafschap32851936:6529
17.SBV Excelsior32761937:7327
18.NAC Breda32572028:7222

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (63)

Přidat komentář
AjaxFans

Kua důležité 3 body, od golu Arnhemu přestali betonovat a začali hrát a byli více nebezpeční

Reagovat
afc ajax

Ale kdeže to sme si len my sadli na výsledok,dnes bolo Vitese bezzubé.

Reagovat
AjaxFans

hráli 4-5-1.Do jejich golu byli marní.Pak začali něco hrát.Nechceš chodit na nl web?

Reagovat
afc ajax

Čo tým myslíš nl.web

Reagovat
AjaxFans

Na ajaxtotaal.nl. Na každý zápas mají udělaný i chat.Chodim už tam dlouho

Reagovat
jáá

Bál jsem se že budou více kousat. Willem by mohl PSV trochu potrápit.

Reagovat
Elliasson

Asi rozhodující vítězství pro Ajax (byť se nemá nic zakřičet, ale Vitesse asi byl poslední soupeř, který může být papírově Ajaxu vyrovnaný).

Ale hlavní úkol tohoto kola je dobít Bredu.

Reagovat
Stiksxx

Pockej na Utrecht. Cerny kun.

Reagovat
afc ajax

No neviem ,ak nebudeme mať 4 zranených tak asi nie. aj keď máme s nimi problém ale väčšinou vonku.

Reagovat
Stiksxx

Jsem rad, ze to tak beres. O to vic si to uziju, az vas oberou o body.

Reagovat
smazaný uživatel

Vašek Černý táhne Ajax za titulem

Reagovat
afc ajax

jasné

Reagovat
smazaný uživatel

Prý od léta míří do Sparty Praha. Neslyšel si o tom něco? Má vůbec na Spartu?

Reagovat
AjaxFans

Mozu zkusit něco zjistit,pokud si neděláš srandu.

Reagovat
smazaný uživatel

Opravdu nedělám

Reagovat
AjaxFans

Tady jsem nic neviděl....

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, jestli to je v tomhle článku, ale někde jsem to četl

Reagovat
AjaxFans

Nášels ten odkaz? Holandani o ničem neví...

Reagovat
Stiksxx

U tehle Sparty urcite.

Reagovat
REPLIKATOR

Leda tak do Sparty Rotterdam.

Reagovat
AjaxFans

https://www.ajax.nl/streams/actueel/ajax-legt-kjell-scherpen-voor-4-jaar-vast.htm

Dobré video ze školy To má asi za to,že to byl fanoušek Feyenoordu

Reagovat
Rudnevs

Parádne vyriešené od Ajaxu. Asi pred rokom sa vyjadril, že by chcel prestúpiť do Feyenoordu a keď mal 11, tak vraj napísal o Ajaxe nejaky škaredý tweet. Každopádne, palec hore pre vedenie, že takúto situáciu vyriešili takto s humorom.

Jeden brankár s podobným príbehom už raz bol a dnes patrí medzi najlepších brankárov sveta. Na koho narážam?

Reagovat
AjaxFans

Dám se podat

Reagovat
Kixi Syhimour

ter Stegen?

Reagovat
Rudnevs

Nápoveda: Koan ...

Reagovat
AC.Milan

Neuer?

Reagovat
Rudnevs
Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli Šilhavý nepovolá Sadílka a zase tam nakouří Frýdka, tak mi praskne čurák

Reagovat
Stannis Baratheon

Co máš proti Frýďasoj?

Reagovat
Phreak71

Hraje Sadílek, protože je Hendrix zraněný, nebo protože mu to jde?

Reagovat
Stiksxx

Hendrix zraneny neni. Na jednu stranu me to mrzi, protoze kdyz se reklo PSV tak to byl proste Hendrix. On byl srdce, myslel jsem si, ze by mohl byt i kapitan. Je ale pravda, ze tuhle sezonu tolik vyrazny nebyl. Jestli je to jinou taktikou pod van Bommelem nez pod Cocuem..Nevim.

Reagovat
Phreak71

Já jsem si právě říkal, že je divné, že nehraje Hendrix.... Ale díky!

Reagovat
Stiksxx

Je pravda, že odehrál drtivou většinu zápasů...Alee..poslední dobou..mno..Uvidíme.

Reagovat
Phreak71

Jsou tam i naznaky prestupu?

Reagovat
Stiksxx

Myslím, že o Hendrixe zájem není..Myslím, že ta naše úroveň je jeho strop.

Reagovat
Phreak71

Spis, jestli nepujde nekam, aby vic hral.

Reagovat
Stiksxx

Uvidime. Zatim sedel jen parkrat. Taky to neni na skodu, kdyz ho van Bommel necha sedet nekdy.

Reagovat
smazaný uživatel

Kde je lampas a jeho obligátní hodnocení Sadílka?

Reagovat
smazaný uživatel

Sadilek skvele

Reagovat
lampas

Až dá Sadílek góla pořádným soupeřům, můžeme se začít teoreticky bavit o zařazení mezi náhradníky v áčku reprezentace. Zatím je to výkony jen tuctový hráč.

Reagovat
smazaný uživatel

No že těch hráčů kteří hrají v klubu jako PSV máme.Možná tak 2-3 hráči ze součastné A repre by za ten PSV nastupovali pravidelně.A PSV nemůže být sračka klub když hraje úroveň Ajaxu.

Reagovat
lampas

Jen v lize běhají desítky podobných a mnohdy o dost lepších hráčů.

Reagovat
Alan_Shearer

Reagovat
smazaný uživatel

Díky, měl jsem včera špatné spaní.

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Stiksxx

Doufám, že zranění Lozana není vážné. Nevypadalo to moc hezky. Je potřeba, aby byl v cajku, aby se mohl v létě prodat.

Reagovat
AjaxFans

V letě at´se prodá,ale jeho simulace vám budou chybět ve 2 kolech

Reagovat
Stiksxx

Věřím tomu, že bez simulací dojdeme dál.

Já bych se tedy být tebou hodně strachoval spíš o vás. Dvakrát kohouti, k tomu tolik prokletý Utrecht a v neposlední řadě, je třeba zmínit rošádu z posledního kola sezony 15/16. Pěkně poslední kolo s Graafschapem..Pooojď mi.

Reagovat
AjaxFans

Ty voe, taky jsem si vzpomněl na De Graaf. To bylo peklo, já na cestě na oslavu do Amstru a ono hovno

Reagovat
Stiksxx

Naprd je. Ze si na to vzpomene kazdy, pac je to jeste cerstvy a date si kurva pozor, aby se nic takovyho nestalo. Navic bude mit Graaf asi zpeceteneou i baraz pred zapasem.

Reagovat
Kixi Syhimour

Tak o taky neměl o co hrát už před 3 lety, ne?

Reagovat
Stiksxx

Asi taky no.

Reagovat
Stiksxx

Ale urcite by do toho sli jeste vic.

Reagovat
jáá

jojo, ani mi to nepřipomínej, to měl pak Černý krušný dny od té doby co nedal tu 100% šanci, kterou to mohl celé rozhodnout

Reagovat
Stiksxx

Tak uz Sadilkovi vzali jeho druhy gol. Ma asistenci. Strelec de Jong. Prijde mi to trochu sobecke od de Jonga, ze se porad hlasil k tomu, ze ho strejchnul. Snad i to sudi zkoumal na videu a kontakt tam nevidel. Ale ted zpetne mu ten gol priznali.

Reagovat
naheCZ

Jako ono mu to lízlo vlasy, ale to je tak všechno

Reagovat
Stiksxx

Taky se to asi pocita.

Asi se s nim nechteli hadat. Ma strach z Tadice a dva goly mu ted chybi aby dorovnal rekord Eredivisie, ktery ma ted Hunter?

Reagovat
smazaný uživatel

Neuvěřitelné... údajně hraje po nocích Battlefield a přes odpoledne si odskočí semtam kopnout a pak zase k playku tohle má být budoucnost nároďáku nebo JRC ?

Reagovat
smazaný uživatel

Slyšel jsem, že od příštího kvalifikačního cyklu budu trenér vybírát podle toho, jak je kdo dobrý v Ultimate teamu a nebo kolik má killů ve střílečkách...

Reagovat
smazaný uživatel

OT: koho by ste z eeste divisie zobrali do eredivisie ? twente uz postupili, po tych ich bizarnych barazach by som vcelku z recesie uvital almere city))))

Reagovat
AjaxFans

Osobně to přeji Nijmegenu.Ale i Sparta z dávné historie je uspešný klub.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele