základní část, 32. kolo
23.04.2019 19:45 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Alkmaar zdolal Heracles 2:1 a zajistil si tím minimálně čtvrté místo

Alkmaar dokázal přerušit svou sérii čtyř utkání bez vítězství a tentokráte v přímém souboji o čtvrtou pozici zdolal největšího konkurenta z Heracles nejtěsnějším poměrem 2:1. Díky tomu si před ním vytvořil nedostižný sedmibodový náskok a minimálně o čtvrté místo už zřejmě nepřijde, v tuto chvíli si ještě udržel alespoň teoretickou naději na třetí příčku. Almelo prozatím zůstává páté s osmačtyřiceti body, po zbývajících duelech 32. kola může klesnout o jednu pozici.

AZ v posledních dvou ligových zápasech prohrál a dostal se proto do mírné krize, ani teď na něj nečekal jednoduchý úkol. Po brzkém vedení přišel o svůj náskok na konci prvního poločasu a o svém úspěchu rozhodl až gólem v polovině druhého dějství. Svěřenci trenéra Johna van den Broma zažili naprosto úchvatný vstup do úterního duelu a po pouhých osmi minutách šli do vedení zásluhou Calvina Stengse.

Teprve dvacetiletý záložník si po přistrčení od Tila navedl míč blíže k hranici pokutového území a pak nechytatelně zamířil do vzdálenějšího horního rohu, brankář Blaswich byl bezmocný. Poté tempo hry výrazně opadlo a další možnosti se urodily v posledních pěti minutách první části. Nejprve zahrozil španělský kanonýr Dalmau, který se propracoval ke střele uvnitř šestnáctky a s jeho technickým pokusem si brilantně poradil gólman Bizot.

Ještě v téže minutě přeci jen srovnal stav Brandley Kuwas, jenž po parádní průnikové nahrávce do pokutového území soupeře napálil před sebou stojícího Koopmeinerse, napodruhé si ale věděl rady a ze sedmi metrů bez větších potíží rozvlnil síť. Domácí po přestávce přidali a podruhé skórovali v 55. minutě, nicméně tato branka po přímém volném kopu a teči zakončujícího Midtsjøa nebyla uznána kvůli zřetelnému ofsajdu.

Alkmaar se přeci jen dočkal druhého zásahu v 66. minutě. Islandský reprezentant Albert Gudmundsson po přihrávce do druhé vlny nejprve orazítkoval pravou tyč, při dorážce byl už však úspěšnější a balón usměrnil přímo pod horní konstrukci. O pět minut později mohlo být opět vyrovnáno, ovšem proti povedené ráně Duarteho se famózním zákrokem blýskl Bizot. V 80. minutě vychytal jeho protějšek Blaswich aktivního Stengse, nic dalšího se již nestalo.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele