základní část, 32. kolo
25.04.2019 20:45 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

O titul bojující PSV skolil snadno Willem II

PSV zvládl utkání proti nepříjemnému Willemu II velmi dobře, urval povinné tři body a zase se přilepil na první Ajax, za nímž je v tabulce jen díky horšímu skóre. Domácí selhali hlavně v útoku, za celých devadesát minut nevstřelili jedinou branku, což naposledy prožili v prosinci loňského roku. Hosté naopak skórovali do soupeřovy sítě hned třikrát.

Protože amsterdamský celek zvítězil v úterý nad Vitesse, museli svěřenci trenéra Marka van Bommela zareagovat stejným způsobem, aby se stále mohli reálně držet v boji o titul. Ke konečnému vítězství mimochodem přispěl i talentovaný český záložník Michal Sadílek, který zaznamenal asistenci u druhé branky, když rozehrál přímý volný kop.

První půlhodina hry s sebou přinesla spíše vlažnější tempo, šancí na obou stranách nebylo mnoho. Snad jen Lozano mohl v 18. minutě skórovat, nicméně levačkou domácí bránu minul, za tilburský klub se snažil přesně zacílit Isak o minutu později, ani on však nenašel tu správnou mušku. Až ve 31. minutě přišlo na řadu gólové rozuzlení.

Malen si ve středu pole narazil se svým spoluhráčem Rosariem, následně vnikl do šestnáctky po jednoduché kličce a zamířil po zemi přesně ke vzdálenější tyčce podél brankáře Wouda. Jen o pár chvil později rozvlnil síť de Jong, jenž si na hranici brankového území nejvýše naskočil na centr ze standardky od Sadílka a hlavou jemně tečoval míč do sítě.

Willem II se po přestávce na žádný obrat nezmohl. V 65. minutě naopak PSV svůj náskok ještě navýšil a definitivně stvrdil svůj úspěch. Bergwijn podnikl výpad středem pole, následně zakombinoval společně s Malenem, a po jeho přihrávce skóroval do prázdné brány. Z téhle rány se už Tricolores, kteří stále usilují o evropské poháry, neoklepali.

Ba naopak mohli ještě po dvou dalších příležitostech svého protivníka inkasovat, situace ale pro ně dopadla dobře. Zapsat se na střeleckou listinu snažil v 78. minutě Dumfries, jehož nepříjemně plachtící pokus musel Woud vyrážet do zámezí. V nastavení mohl udeřit ještě Pereiro, ovšem jeho zakončení skončilo smolně pro něj pouze na tyči.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele