základní část, 32. kolo
29.04.2019 20:00 CET
3 : 2
(0:1)

Reportáž

Zwolle otočilo přerušený duel s Groningenem a zvítězilo 3:2

Duel 32. kola nejvyšší nizozemské soutěže mezi Zwolle a Groningenem měl naprosto netradiční průběh, kvůli nepříznivému počasí se totiž musel rozdělit na dvě části. Uplynulou středu byl zastaven po necelé hodině hry za stavu 1:2 pro hosty, ovšem PEC v pondělí večer nepříznivý vývoj zvrátilo a nakonec se radovalo z vítězství po výsledku 3:2. Díky tomu si definitivně zajistilo záchranu a s osmatřiceti body se nachází na dvanáctém místě.

Naopak Groningen si zkomplikoval situaci v boji o dodatečnou kvalifikaci Evropské ligy a je stále devátý s dvaačtyřiceti body. První větší příležitost v nedohraném zápase se zrodila po pěti minutách. Kai Sierhuis se po dobré práci svých spoluhráčů ocitl zcela osamocen před gólmanem Boerem, jenomže v rozhodující chvíli si sám ukopl balón od kopačky. FC podruhé zahrozil krátce po odehrané čtvrthodině zásluhou Bel Hassaniho.

Šestadvacetiletý záložník s marockými kořeny zkusil štěstí ze středu pokutového území a Boer se musel blýsknout fantastickým zákrokem. Hosté přetavili svůj tlak ve vedoucí branku ve 20. minutě. Doan nádherným obloučkem do volného prostoru našel Sierhuise, který si před hranicí brankového území věděl rady a zblízka obstřelil bezmocného strážce PEC. Od tohoto momentu domácí zabrali a srovnat mohli po půl hodině hry.

Namli se krásně zbavil dvou protihráčů a jeho první pokus vyrazil před sebe pozorný brankář Padt, následnou dorážku zastavila až pravá tyč. Zwolle přeci jen vyrovnalo ihned po výměně stran. Lennart Thy využil parádního centru Paala z levého křídla a svou hlavičku usměrnil přímo do pravé šibenice, Padt tentokráte zůstal stát jako zkoprnělý před brankovou čarou. Stejný hráč dokonce mohl otočit průběh v 53. minutě.

Po přiťuknutí od Namliho střílel z otočky, avšak Padt míč do sítě nepropustil. Naopak z následné akce vrátil Groningenu vedení kanonýr posledních týdnů Paul Gladon, jenž po geniální nahrávce do volného prostoru mířil přímo k levé tyči. Do pondělní dohrávky vstoupili lépe domácí a po opatrnějším úvodu se prosadili v 75. minutě.

Standardní situaci z obrovské vzdálenosti rozehrál Hamer a nabíhající Bram van Polen u přední tyče usměrnil balón do protějšího dolního rohu. Rozhodující okamžik byl k vidění o šest minut později. Podruhé skóroval sedmadvacetiletý německý útočník Thy, když po prudké nahrávce z pravého křídla od van Crooije zakončil z první po zemi k bližší konstrukci do protipohybu Padta.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele