Eredivisie - preview 32. kola

23.04.2019, 13:07, aktualizováno 25.04.2019, 08:19
Previews
PSV Eindhoven cestuje do Tilburgu a musí bezpodmínečně zvítězit, aby odpověděl na výhru Ajaxu nad Vitesse. Excelsior bojuje o záchranu a nějaké body může uloupit v Haagu, jeho úspěch by znamenal definitivu sestupu pro Bredu...
ADO Den Haag - SBV Excelsior  (čtvrtek 18:30)
Den Haag bude plnit úlohu favorita proti trápícímu se Excelsioru, nicméně na rozdíl od svého protivníka už prakticky nemá o co hrát. K jistotě záchrany v příštím ročníku Eredivisie potřebuje uhrát jediný bod, ovšem vzhledem k aktuální situaci je velmi nepravděpodobné, že by ještě spadl do baráže. ADO drží devítibodový náskok právě nad rotterdamským konkurentem a k tomu navíc disponuje mnohem lepším gólovým rozdílem.

Domácí výběr má totiž tři kola před koncem soutěže náskok jednadvaceti branek na Excelsior a tento rozdíl se reálně dotáhnout nedá. Svěřenci trenéra Alfonse Groenendijka po nerozhodných výsledcích s Vitesse (3:3) a Sittardem (0:0) zaskočili před vlastními fanoušky Utrecht a deklasovali ho po výsledku 5:0, následně šokovali také Alkmaar a z jeho půdy si odvezli rozhodující výhru 3:2. Minule neuspěli v Eindhovenu a místnímu PSV podlehli 1:3.

V dresu ADO sice vypadl ze základní jedenáctky český krajánek Tomáš Necid, ovšem ten se prosazuje i jako střídající hráč, což potvrdil právě v neděli PSV a vsítil jediný gól svého výběru. Rotterdamský klub naposledy zaznamenal tříbodový zisk v polovině února proti Emmenu (2:1), od té doby vybojoval v devíti duelech pouhé dva body. Svou nelichotivou šňůru sedmi porážek v řadě za sebou přerušil až naposledy s Tilburgem.

I v tomto utkání to vypadalo, že odejde poražen, jenomže alespoň remízu 1:1 zachránil ve třetí minutě nastavení zásluhou Mounira El Hamdaouiho. "Našim úkolem je zachránit se a všichni věří, že se baráži vyhneme. Nebude to jednoduché a ve všech zbývajících zápasech potřebujeme bodovat, na druhou stranu nemáme co ztratit. Den Haag je doma silný, i přesto se dají v jeho hře najít slabiny a my je hodláme využít," řekl hostující stratég André Hoekstra.

Jeho svěřencům v tuto chvíli patří sedmnácté místo Eredivisie se sedmadvaceti body a za patnáctým Emmenem zaostávají o bodů pět. Excelsior může počítat s kompletním výběrem, zatímco domácí nenasadí Pinase (potíže s kotníkem), Troupéeho (poraněný zadní stehenní sval) či Kishnu s Davidem (oba problémy s kolenem). Jistotu startu dále nemá ani Bakker. Den Haag zvítězil na podzim v Rotterdamu po divokém poměru 4:2.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.27 - 3.76 - 2.97
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Willem II - PSV Eindhoven  (čtvrtek 20:45)
Druhý PSV potřebuje zareagovat na úterní vítězství Ajaxu, aby se stále bodově držel na stejné úrovni jako jeho největší konkurent. Jenže uspět naplno na půdě Willemu II nebude pro eindhovenský klub vůbec snadné. Domácí, kteří bojují o účast v první sedmičce, totiž mají velmi slušnou formu, z posledních sedmi utkání vyhráli hned pětkrát.

Hosté nemají v boji o titul vůbec jednoduchou úlohu. Ajax totiž prožívá jednu z nejlepších sezón za uplynulých několik let, nemíní ustoupit v Lize mistrů, kam se dostal až do semifinále, a rozhodně nehodlá ztrácet svou první pozici ani v lize. V tuhle chvíli je to přetahovaná o každý bod. Zisk titulu má v Eredivisie opravdu o náboj postaráno.

Tilburský klub se nachází na osmé příčce tabulky, tedy o jednu níže, než by bylo potřeba, aby si zahrál posezónní play-off o Evropskou ligu, na druhou stranu i právě osmá pozice by mohla v konečném účtování stačit, pakliže Ajax vyhraje v KNVB Bekeru. Ve finále se přitom střetne zrovna s Willemem II, jenž může taktéž získat cennou trofej.

Když loni v březnu PSV zavítal na půdu Koning Willem II Stadion, byla z toho pro něj pořádná polízanice. Inkasoval tam totiž nečekaný pětigólový debakl! Tehdy hattrick zaznamenal Fran Sol, jenž už ve Willemu II nepůsobí, v zimě totiž odešel do Dynama Kyjev. Domácí však působí v ofenzívě dobrým dojmem i bez této španělské opory.

Eindhovenský stratég Mark van Bommel by měl mít k dispozici kompletní kádr, tedy až na dlouhodobě zraněného Ryana Thomase. Spoléhat by měl hlavně na Luuka de Jonga, jenž zároveň bojuje o korunu nejlepšího střelce v nejvyšší soutěži. Dosud nasázel do soupeřových sítí sedmadvacet branek. "Musíme vyhrát. Nemáme na výběr," říkal van Bommel.

O minulém víkendu Tricolores pouze remizovali na půdě zachraňujícího se Excelsioru, teď by si tedy chtěli napravit reputaci a přiblížili se na dostřel sedmému Vitesse, na nějž ztrácí tři body. Trenér Adrie Koster by neměl ve své základní jedenáctce dělat nějaké výrazné změny, postrádat přitom bude dvojici zraněných, a to ve složení Freek Heerkens a Marious Vrousai.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.91 - 5.99 - 1.34
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Utrecht - Fortuna Sittard  (středa 19:45)
Fortuna se po minulém úspěchu s De Graafschapem (4:1) výrazně přiblížila ke svému hlavnímu cíli, ovšem v tuto chvíli stále ještě nemá jistotu definitivní záchrany. K té potřebuje ve třech zbývajících kolech získat alespoň tři body a nyní se je pokusí vydolovat proti stagnujícímu Utrechtu. Sittardu momentálně patří čtrnáctá pozice se čtyřiatřiceti body a na šestnáctou barážovou příčku rivala z Doetinechemu disponuje náskokem pěti bodů.

Domácí bojují o dodatečnou kvalifikaci Evropské ligy a ani na ně nečeká zrovna poklidný závěr sezóny. Doposud získali sedmačtyřicet bodů a jsou sedmí o skóre za šestým Arnhemem a o bod za pátým Heracles. V posledních třech utkáních se jim vůbec nedařilo, neboť dosáhli na jediný bod. Nejprve utrpěli debakl v Den Haagu (0:5), pak remizovali bez branek s Vitesse a v sobotu selhali na stadionu nováčka z Emmenu (0:2).

Trenér FC Dick Advocaat stále nemůže nasadit Janssena s Dánem Makienokem (oba poraněné koleno), dále nemocného Němce Striedera a Švéda Bergströma. "Teď nedokážeme předvádět naši obvyklou hru a nedaří se nám v koncovce, nedat tři utkání po sobě jediný gól je opravdu tristní. Náš soupeř se vyznačuje obrovskou houževnatostí a my se musíme výrazně zlepšit, abychom mohli myslet na vítězství," řekl jednasedmdesátiletý Advocaat bez servítek.

Jeho protějšek René Eijer postrádá Koota, Dammerse a Vlijtera (všichni problémy s kolenem), trest za vyloučení s Den Haagem pořád odpykává Španěl José Rodríguez. "Jsme všichni strašně šťastní, že jsme De Graafschap porazili, ale ještě není vyhráno. Musíme se stoprocentně koncentrovat minimálně do doby, než bude jasno. Utrecht je doma nesmírně silný, každý bod by měl svou hodnotu," uvedl Eijer s velkým respektem v hlase.

Hosté v předchozích čtyřech střetnutích vybojovali solidních pět bodů, kromě již zmiňovaného úspěchu s BV urvali bod proti Venlu (1:1) i Den Haagu (0:0) a jedinou výraznou kaňku zaznamenali ve Zwolle po vysoké porážce v poměru 0:5. V pěti vzájemných zápasech obou rivalů od roku 2000 třikrát zvítězil Utrecht a dvakrát skončil souboj nerozhodně, podzimní měření sil právě svého vítěze nemělo po nerozhodném výsledku 1:1.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.31 - 6.28 - 8.27
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
PEC Zwolle - FC Groningen  (středa 19:45)
Zwolle stále ještě nemá jistou záchranu, nicméně na barážové pozice se může propadnout pouze za velmi nepříznivé shody okolností. Doposud vybojovalo pětatřicet bodů a nachází se na třináctém místě, k udržení prvoligové licence mu stačí uhrát jediný bod a ten může vybojovat právě doma proti Groningenu. Hosté naopak po zpackaném podzimu bojují o dodatečnou baráž Evropské ligy a jsou devátí s dvaačtyřiceti body.

FC v jarní části sezóny prohrál jen třikrát a to vždy o jednu branku, navíc s hlavními kandidáty na zisk titulu. Po neúspěchu s PSV (1:2) nestačil na Feyenoord (0:1) a minule srdnatě vzdoroval vedoucímu Ajaxu, kterému podlehl až brankou zhruba čtvrthodiny před koncem taktéž 0:1. "Je to škoda, alespoň remízu jsme uhrát mohli. Hráčům ale musím poděkovat, nemají se za co stydět," řekl s hrdostí v hlase domácí stratég Danny Buijs.

Ten očekává vyrovnaný zápas, ve kterém opět může rozhodovat jediný gól. "Zwolle má kompaktní tým se skvěle nacvičenými standardními situacemi a před vlastními fanoušky nehodlá prohrát. V některých utkáních se mu tolik nedaří a v jeho hře lze najít slabiny, na druhou stranu si musíme dát pozor na rychlý přechod do ofenzívy. Pevně věřím, že se udržíme v horní polovině tabulky a zvítězíme," dodal vzápětí šestatřicetiletý Buijs.

PEC po debaklu Sittardu v poměru 5:0 opět zabředl do šedého průměru a nejprve nestačil na Willem (0:2). V sobotu se následně snažil vzdorovat Arnhemu a za nerozhodného stavu hrál více jak hodinu v početní výhodě, jenomže i přesto inkasoval po přestávce hned třikrát a odjížděl s ostudnou prohrou 1:4. V podzimním vzájemném měření sil obou středečních protivníků slavilo Zwolle, které vyloupilo stadion Euroborg po výsledku 1:0.

Domácí postrádají Australana Genreaua (problémy s kolenem), Fina Lama (poraněná noha), Japonce Nakajamu (potíže se zadním stehenním svalem) a obránce Kopperse. Hosté nenasadí nemocného Warmerdama, Breije a ani Maročana Mahiho. "Pokusíme se najít recept na výbornou defenzívu soupeře, která v Eredivisii dělá problémy úplně každému. Na tento duel se těšíme a určitě můžeme bodovat naplno," prohlásil v krátkosti lodivod PEC Jaap Stam.
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
NAC Breda - Feyenoord Rotterdam  (středa 20:45)
Feyenoord by si třetí pozici neměl nechat uniknout. Stačí mu vyhrát na půdě Bredy a v příštím ročníku si se stoprocentní jistotou zahraje Evropskou ligu. Jeho soupeři ovšem pořádně teče do bot a nedá nic zadarmo. Pokud nechce spadnout o patro níže, má v podstatě poslední naděje na to, aby se ještě vyhrabal z poslední příčky a šel aspoň do baráže.

Hosté o minulém víkendu udělali výrazný krok ke splnění svého cíle. Porazili totiž před vlastními fanoušky čtvrtý Alkmaar, získali již své čtvrté vítězství v řadě a vytvořili si sedmibodový náskok právě na čtvrtý AZ. Jen totálně zpackaná poslední tři kola by mohla jejich situaci zdramatizovat. Za určitých okolností si mohou dovolit i teď prohrát.

To by ovšem Alkmaar musel v úterním utkání padnout s Heraclesem. "Máme skvělou pozici pro to, abychom skončili třetí. Jsem rád, že jsem přijal gratulace za tři body, ale za třetí místo je ještě neberu," říkal po výhře nad Alkmaarem kouč Giovanni van Bronckhorst. "Máme ještě tři zápasy před sebou a chceme už slavit ve středu proti Bredě," burcoval.

NAC je celkem, jenž by měl být bezpochyby v silách rotterdamského klubu. Ovšem v posledních třech případech s ním hned dvakrát prohrál! "Proti Alkmaaru jsem viděl vše, co jsem vidět chtěl. Tedy bojovnost, vášeň, vysoké tempo i dynamiku," dodával hostující stratég. "Hlavně ve druhé půli jsme hráli dobře. Zasloužili jsme si ten duel otočit v náš prospěch."

De club aan de Maas nebude moci počítat s nejsilnějším možným složením, na marodce jsou totiž Robin van Persie, Ridgeciano Haps, Jerry St. Juste a Justin Bijlow, vykartovaný je pak Nicolai Jörgensen. Daleko horší problémy s absencemi mají každopádně domácí, těm může chybět až sedmice zraněných. Hodně nepříjemná zpráva před koncem sezóny.

Breda nemá záchranu ve svých rukou a potřebuje, aby sedmnáctý De Graafschap a šestnáctý Excelsior zaváhaly. Matematicky už nemůže usilovat o přímou záchranu, ale pouze o to, aby se vyhoupla ze dna tabulky. Její postavení v tabulce je v podstatě logickým vyústěním celé situace, vždyť má na kontě nejmenší počet výher z celého pelotonu Eredivisie.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.16 - 5.21 - 1.46
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
BV De Graafschap - FC Emmen  (úterý 18:30)
Jeden z klíčových soubojů o záchranu spolu sehrají hráči De Graafschapu a Emmenu. Domácí výběr se momentálně nachází na sedmnáctém místě s šestadvaceti body, a jestliže v tomto vzájemném měření sil nebude bodovat naplno, tak se minimálně baráži už nevyhne. Hosté si naopak mohou s předstihem zajistit přímou záchranu a to za předpokladu, že celek z Doetinchemu porazí a konkurenční Excelsior nezvítězí v Den Haagu.

De Graafschap se ještě musí strachovat, neboť za určitých okolností může přímo spadnout do druhé ligy. V tuto chvíli drží čtyřbodový odstup před poslední Bredou a ten tři kola před koncem zdaleka není rozhodující. Domácí celek si zkomplikoval situaci v posledních týdnech, neboť v předchozích pěti utkáních dosáhl na jediný bod za remízu s Alkmaarem (1:1), jinak postupně podlehl Heracles (1:2), Groningenu (0:1), PSV (1:2) a v sobotu i Venlu (1:4).

"Ve Venlu jsme velmi dobře začali a je velká škoda, že do přestávky bylo vyrovnáno. Propadali jsme hlavně ve hře po křídlech, k tomu nám chyběl taktéž dostatečný důraz ve vlastním pokutovém území. Nyní proti Emmenu hrajeme o všechno a jsme odhodláni zvítězit, tři body jsou pro nás nutností. Pevně věřím, že se vyhneme zbytečných chyb v defenzivě a budeme i produktivní," uvedl napjatý trenér De Graafschapu Henk de Jong.

Emmen naopak zvládá klíčové chvíle na jedničku a je celkem blízko ke svému cíli. Před šestnáctým Excelsiorem je o pět bodů, v minulých třech utkáních vybojoval hned sedm bodů. Po překvapivém vítězství s Heerenveenem (2:0) si odvezl alespoň bod z Bredy (1:1) a naposledy zaskočil vysoce favorizovaný Utrecht po výhře 2:0. Hostující kouč Dick Lukkien se musí vypořádat s početnou marodkou, na které se nachází hned pět hráčů.

Dlouhodobě mimo hru totiž zůstávají Deiman, Bijlsma, Pedersen, Klok a Bos. Domácí nemohou využít služeb Abdulahiho, Vremana a Van de Paverta, naopak mezi tři tyče by se už mohl vrátit brankář Jurjus. "Jen na remízu hrát nehodláme. Pevně věřím, že když zvítězíme, tak se v první lize udržíme," řekl v krátkosti s jasným plánem Lukkien. Podzimní vzájemný duel skončil nerozhodným výsledkem 1:1.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.36 - 3.42 - 3.05
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SC Heerenveen - VVV Venlo  (úterý 19:45)
Heerenveen neprožívá zrovna úspěšnou sezónu a v tuto chvíli je téměř jasné, že nemá o co hrát. Nyní mu patří desáté místo se sedmatřiceti body a na osmou příčku Willemu II, která by mohla zaručit alespoň dodatečnou baráž o Evropskou ligu, ztrácí propastných sedm bodů. Ve zbývajícím průběhu by se určitě rád pokusil prokousat do horní poloviny Eredivisie, za devátým Groningenem momentálně zaostává o pět bodů.

Teď se v domácím prostředí střetne s Venlem, které v dosavadním průběhu vybojovalo shodný počet bodů a je na jedenáctém místě vinou horšího skóre. VVV už může hrát v absolutní pohodě, neboť po remíze v Sittardu (1:1) dokázalo otočit klíčový souboj s De Graafschapem a po celkem jasné výhře 4:1 si zajistilo účast také v příštím ročníku Eredivisie. Se svým nadcházejícím soupeřem nemá zrovna pozitivní bilanci vzájemných utkání.

Celkově nad ním nevyzrál v jedenácti posledních případech, na vítězství tedy čeká více než osm let. "Jsme moc šťastní, že jsme utkání s De Graafschapem zvládli. Zbytek sezóny si hodláme užít a Heerenveen bychom konečně rádi porazili. Nebude to nic jednoduchého, neboť náš soupeř má za sebou skvělé fanoušky a před nimi příliš často neprohrává. Roli outsidera vnímáme, poraženi ale odjíždět nechceme," řekl hostující stratég Maurice Steijn.

Heerenveen v uplynulých čtyřech střetnutích získal jediný bod a špatné výsledky měly za následek výměnu trenéra. Po neúspěších s Feyenoordem (0:3) a Emmenem (0:2) opustil lavičku Jan Olde Riekerink a jeho místo převzal Johnny Jansen. Ani pod jeho vedením se klub z provincie Frísko nijak výrazně nezvedl. Nejprve totiž remizoval v prestižním Noordelijke derby s Groningenem (1:1), v sobotu těsně prohrál v Almelu s místním Heraclesem (1:1).

"Rozhodně nic nezabalíme a budeme bojovat až do samotného konce o co nejlepší možné postavení v tabulce. Jednak si to zaslouží naši skvělí příznivci, navíc každé utkání má svoje kouzlo a my chceme být úspěšní. Venlo je silný soupeř a nachází se v dobré formě, nicméně nás zajímají jen tři body," prohlásil pro klubové stránky Jansen. Tomu schází Schaars, jeho protějšek Steijn nemůže nasadit Promese (poraněné koleno).
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.84 - 4.13 - 3.91
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AZ Alkmaar - Heracles Almelo  (úterý 19:45)
Alkmaar se poslední dobou dostal do hluboké krize a po minulém zápase prakticky přišel o reálnou naději na třetí pozici. Nyní se v přímém souboji o čtvrtou příčku utká s konkurenčním Heracles a určitě se potřebuje chytnout. Jestliže se chce vyhnout dodatečné baráži o Evropskou ligu, tak musí současné postavení udržet a zároveň doufat, že Ajax v květnovém finále KNVB Beker dokáže porazit Tilburg. Almelo je v tuto chvíli páté s osmačtyřiceti body.

Karty jsou proto rozdané jasně - jestliže AZ přeruší svou šňůru čtyř utkání bez vítězství a úterního rivala porazí, tak si zajistí jistotu čtvrtého místa a následně bude čekat. Svěřenci trenéra Johna van den Broma po důležitých výhrách nad Ajaxem i Groningenem (v obou případech 1:0) pouze remizovali s Vitesse (2:2) i s De Graafschapem (1:1) a poté nevyzráli na Den Haag (2:3). V sobotu sehráli klíčovou bitvu o vylepšení svého postavení s Feyenoordem.

Na půdě rotterdamského konkurenta dokonce vedli po poločasové přestávce, jenomže po změně stran o svůj náskok přišli a nakonec odjížděli domu s prohrou 1:2. "Bohužel ve druhém dějství jsme polevili v koncentraci a to nás přišlo draho, náš protivník si vedení pohlídal a zaslouženě zvítězil. Zbraně ale neskládáme, stále máme o co hrát a o svých kvalitách chceme přesvědčit proti Heracles," prohlásil odhodlaný van den Brom.

Hosté se naopak nacházejí ve zcela jiném rozpoložení, v předchozích šesti případech dvakrát prohráli a hned čtyřikrát zvítězili. Na konto si připsali cenné skalpy Vitesse (3:2) či Heerenveenu (2:1), jinak ani bod nezískali proti Tilburgu (3:4) a Feyenoordu (1:2). Případnou účast ve čtyřčlenné kvalifikaci o EL ještě zdaleka nemají jistou, neboť před šestým Vitesse a sedmým Utrechtem jsou jen o bod a na osmý Tilburg disponují čtyřbodovým náskokem.

"Může to pro nás být jeden z nejdůležitějších zápasů celé sezóny a za dobrou práci určitě chceme být odměněni. Alkmaar bude v tomto klání favoritem, o tom není pochyb. Na druhou stranu my jsme si několikrát dokázali, že dokážeme držet krok s kýmkoliv a nyní to hodláme potvrdit," vyjádřil se s optimistickými myšlenkami lodivod Almela Frank Wormuth.

Tomu scházejí Jakubiak, Pröpper, van de Berg a Leemhuis, AZ by měl nastoupit v kompletním složení. Na podzim bylo překvapivě úspěšnější Heracles, které porazilo svého protivníka 3:2 a k tomu přerušilo jeho dlouhou sérii devíti vítězných duelů za sebou ve vzájemném měření sil.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.32 - 6.21 - 8.24
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AFC Ajax - SBV Vitesse  (úterý 20:45)
Ajax prožívá naprosto úchvatnou sezónu, kterou může zakončit ziskem neuvěřitelného triplu a zatím za svým cílem kráčí velmi směle. Nicméně ve zbytku sezóny ho vskutku čeká velmi náročný program a to jak po fyzické, tak i po psychické stránce. Nyní sehraje důležitý ligový souboj s konkurenčním Vitesse a k uhájení vedoucí pozice bude zřejmě potřebovat tři body, jenže úplně jednoduchý soupeř před ním není.

Amsterdamský celek je v tabulce na prvním místě se čtyřiasedmdesáti body a před druhým PSV se prozatím nachází díky lepšímu skóre. To v konečném účtování rozhoduje a AFC v tomto ohledu vévodí před Eindhovenem hned o jedenáct branek. Jestliže ve třech zbývajících utkáních zvítězí, tak s největší pravděpodobní usedne na trůn po dlouhých pěti letech. V sobotu Ajax sehrál nervy-drásající bitvu na půdě výborně hrajícího Groningenu.

Utkání bylo ve všech ohledech vyrovnané a svěřenci trenéra Erika ten Haag zvítězili kvůli brance Klaase-Jana Huntelaara zhruba čtvrthodiny před koncem. Právě zkušený veterán však nyní bude chybět svému kouči Eriku ten Hagovi, neboť o chvíli později uviděl druhou žlutou a tedy červenou kartu. Kromě něho se na trávník nepodívá ani Maročan Mazraoui či Eiting (problémy s kolenem). Hosté se musí vypořádat s o něco početnější marodkou.

Mimo hru totiž zůstávají Karavajev, Musonda, Gong a Darfalou. Vitesse navíc postrádá důležitého obránce Büttnera, jenž si neodpustil zkrat proti Zwolle a teď tak musí pykat za přímou červenou kartu. SBV v předchozích deseti střetnutích prohrál jen jednou, svou šňůru šesti zápasů bez výhry přerušil teprve naposledy s PEC (4:1). V Eredivisii mu patří šesté místo se sedmačtyřiceti body a alespoň dodatečnou baráž o EL má na dosah.

Ajax se po tomto duelu bude připravovat na semifinále Ligy mistrů proti londýnskému Tottenhamu, nizozemský celek se mezi čtyřku nejlepších v nejprestižnější evropské klubové soutěži probojoval po dlouhých čtrnácti letech. Poté se pokusí uspět také ve finále národního poháru, první květnovou neděli se střetne s Tilburgem. Podzimní vzájemný duel obou úterních rivalů vyzněl jasně ve prospěch favorita v poměru 4:0.

"Jsme jako v pohádce, takhle výtečně rozjetou sezónu jsme nečekali. Spokojeni ale nejsme, neboť jsme ještě nezískali jedinou trofej a cesta alespoň k jedné z nich bude nesmírně trnitá. Arnhem má dobře organizovaný tým plný skvělých individualit a mladých talentů, jasné vítězství v žádném případě nepředpokládám. Budeme se muset prát o každý centimetr prostoru, soupeř nám nic zadarmo nedá," řekl opatrně devětačtyřicetiletý ten Hag.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.15 - 9.50 - 16.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.AFC Ajax312524107:2877
2.PSV Eindhoven31245292:2477
3.Feyenoord Rotterdam31185867:3859
4.AZ Alkmaar31157959:3852
5.Heracles Almelo311531355:5848
6.SBV Vitesse311211859:4547
7.FC Utrecht311381054:4547
8.Willem II311351354:6044
9.FC Groningen311261334:3742
10.SC Heerenveen319101259:6737
11.VVV Venlo311071440:5637
12.ADO Den Haag31991347:6036
13.PEC Zwolle311051639:5135
14.Fortuna Sittard31971548:7134
15.FC Emmen31881537:6932
16.SBV Excelsior31761836:7027
17.BV De Graafschap31751935:6526
18.NAC Breda31571928:6822

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
Stiksxx

Tak co Vitesse?

Reagovat
AjaxFans

Těžký match, bohužel celkem brzy.Chtelo by to trochu pauzu

Reagovat
afc ajax

Tak keďže ďalší zápas je az o týždeň, tak 3:1

Reagovat
Stiksxx

No bud Vitesse nebo Utrecht. Skoda ze ani jeden zapas neni venku.

Reagovat
AjaxFans

By mě zajímalo,co máme za eso v rukávu, když Alvares a Pavon nejsou první volba https://www.ajaxinside.nl/odegaard-in-beeld-pavon-en-alvarez-niet-eerste-keuze-linksback-prioriteit/

Reagovat
jáá

Co ten Ritsu Doan z Groningenu? Neříkám že je on to "eso," ale četl jsem nějaké spekulace.

Reagovat
AjaxFans

Jj,taky jsem to viděl.Zalezi, za koho by to byla náhrada.Podle Holanďanů si Bandě už v Ajaxu neskrtne.Coz je skoda.,ale možná mysleli jen tuto sezónu.

Reagovat
jáá

Uvidíme, letní přestupák bude určitě hodně zajímavý a asi i bolestivý...Bandého je škoda, ten je zraněný snad od samého začátku.

Reagovat
REPLIKATOR

Sadílek

Reagovat
smazaný uživatel

Sadílek solí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele