základní část, 32. kolo
23.04.2019 19:45 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Heerenveen se do pohárové Evropy zřejmě nepodívá, nyní totiž jen remizoval s Venlem

Heerenveen nedokázal prolomit svou nelichotivou bilanci z poslední doby ani proti Venlu a kvůli inkasované brance v předposlední minutě základní hrací doby s ním remizoval po výsledku 2:2. SC nezvítězil v nejvyšší nizozemské soutěži popáté za sebou a zřejmě definitivně tak přišel o naději na dodatečnou kvalifikaci Evropské ligy, s osmatřiceti body je stále na desátém místě. VVV doposud posbíral stejný počet bodů a patří mu jedenáctá příčka.

Domácí v úterním zápase hned dvakrát vedli o jednu branku zásluhou Michela Vlapa, avšak ani v jednom případě náskok neudrželi. Úvodních pětadvacet minut nebylo z diváckého pohledu nijak atraktivních, poté z ničeho nic udeřili svěřenci trenéra Johnnyho Jansena. Jednadvacetiletý talentovaný záložník Vlap využil přesně načasované kolmice do běhu od Japonce Kobajašiho a pak na druhý dotek zamířil po zemi přímo do pravého dolního rohu.

Zhruba sedm minut před přestávkou byl SC blízko k navýšení svého náskoku, jenomže Rienstra svou ranou z dvaadvaceti metrů pouze orazítkoval bližší tyč. Ihned na to se musel poprvé vytáhnout gólman Unnerstall, jenž si brilantně poradil se střelou z první z deseti metrů. Po změně stran se obrázek hry přeci jen lehce změnil a hosté se prezentovali větší aktivitou, trochu překvapivě vyrovnat se jim podařilo v 56. minutě.

Útočník Jay-Roy Grot si seběhl do pokutového území protivníka na výtečnou průnikovou nahrávku od Sušiče a poté z mírného úhlu z levé strany překonal naprosto bezmocného brankáře Hahna. Od tohoto okamžiku domácí přidali a ztracené vedení si vzali zpět necelých dvacet minut před závěrečným hvizdem. Svou druhou trefu tohoto utkání přidal nejlepší týmový střelec Vlap, jenž se v letošním ročníku Eredivisie prosadil již pošestnácté.

Tentokráte se uvolnil ve středu šestnáctky po nádherném centru van Bergena z pravého křídla a nikým neatakován zavěsil hlavou do pravé šibenice, Unnerstall se za balónem jen zoufale ohlédl. Nicméně v 89. minutě mělo poslední slovo přeci jen Venlo, kterému zajistil nesmírně cenný bod střídající Sem Steijn. Teprve sedmnáctiletý mladíček při svém druhém startu v nejvyšší nizozemské soutěži doklepl míč do prázdné branky po finální nahrávce Dekkera.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele