základní část, 32. kolo
24.04.2019 20:45 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

Feyenoord porazil Bredu o čtyři branky a odsoudil ji tak k téměř jistému sestupu

Feyenoord potvrdil úlohu favorita na půdě poslední Bredy a díky snadnému vítězství v poměru 4:0 si definitivně pojistil třetí místo v tomto ročníku Eredivisie, které zaručuje účast v předkole Evropské ligy pro následující ročník. NAC naopak nevyhrál počtvrté za sebou a jeho naděje alespoň na baráž se momentálně pohybuje v oblasti teoretické roviny. Za sedmnáctým Excelsiorem totiž zaostává o pět bodů a ten má navíc jeden duel k dobru.

Pokud ještě chce myslet na udržení prvoligové licence, tak potřebuje ve dvou zbývajících střetnutích zvítězit. Zároveň musí doufat, že Excelsior získá maximálně bod a k tomu bude prohrávat vysokým rozdílem. Svěřenci trenéra Giovanniho van Bronckhorsta si před čtvrtým Alkmaarem vytvořili nedostižný sedmibodový odstup, do středečního klání vstoupili s obrovskou aktivitou a již v úvodních pěti minutách si vypracovali dvě obrovské příležitosti.

Nejprve po střele z velké vzdálenosti orazítkovali břevno, pak po individuální chybě Lundqvista převzal balón Dylan Vente a z otočky jen těsně minul prostor tří tyčí. Rotterdamský celek nakročil ke svému pátému vítězství v řadě za sebou v 11. minutě, kdy navrátilec v základní sestavě Jerry St. Juste využil chybné rozehrávky Bredy a poté ze čtrnácti metrů zamířil naprosto přesně do vzdálenějšího dolního rohu.

Neuběhly ani dvě minuty a Feyenoord mohl zvýšit svůj náskok, jenomže Malacia ranou z dvaadvaceti metrů napálil pravou spojnici. V dalším průběhu se hra přeci jen vyrovnala a domácí drželi krok, nicméně jejich sebevědomí znovu kleslo ke konci první půle. Ve 45. minutě totiž obdrželi gól do šatny, když Dylan Vente po nabídce od Vilheny napřáhl z dvaceti metrů a gólman van Leer jeho ránu směřující pod břevno neudržel v rukavicích.

Po změně stran hráli hosté v mnohem větší pohodě a přidali další dva zásahy díky Jensu Toornstrovi. Ten nejprve skóroval v 66. minutě po nádherném obloučku od Vilheny a hlavou z hranice brankového území mířil do protipohybu van Leera. O čtyři minuty později uzavřel gólový účet přímým volným kopem za střední distance přesně do bližší šibenice. V samém závěru mohl NAC dostat "bůra", ale tomu zabránila levá konstrukce van Leerovy branky.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele