základní část, 32. kolo
23.04.2019 18:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

De Graafschap zdolal Emmen 1:0 a uchoval si šanci na přímou záchranu

De Graafschap zvládl důležitou bitvu o naději na záchranu ještě po základní části a nyní v přímém souboji porazil konkurenční Emmen nejtěsnějším poměrem 1:0. Utkání bylo podle předpokladů od samého začátku nesmírně opatrné a diváci se mnoha gólových možností nedočkali. Celek z Doetinchemu proto poskočil na šestnáctou pozici s devětadvaceti body, FC má na kontě o tři body více a i po tomto kole zůstane patnáctý.

Domácí k tomu přerušili svou sérii pěti střetnutí bez vítězství a rozhodně získali nový impuls do zbývajícího průběhu letošní sezóny. Naopak Emmen si situaci zkomplikoval a o udržení prvoligové licence zřejmě bude muset bojovat až do úplného konce, navíc nenavázal na úctyhodný zisk sedmi bodů z minulých tří střetnutí. De Graafschap začal velmi dobře a již ve 12. minutě vsítil jedinou branku úterního duelu zásluhou Fabiana Serrarense.

Osmadvacetiletý útočník zaznamenal svou sedmou trefu v probíhajícím ročníku Eredivisie po velmi špatném odkopu brankáře Scherpena a následném šťastném odrazu od spoluhráče Narsingha. Serrarens se vzápětí opřel do balónu z pravého rohu pokutového území a přízemním projektilem pokořil naprosto bezmocného strážce FC. Domácí se od tohoto momentu soustředili na defenzívu a hosté toho málem využili v polovině úvodního dějství.

Po krásné kombinaci středem hřiště a následné ráně z dobrých pětadvaceti metrů musel fantasticky zasahovat gólman Bertrams, jenž výraznou měrou podržel svůj celek. V následujícím průběhu se hra přelévala ze strany na stranu, nicméně balón se nejčastěji pohyboval v blízkosti půlící čáry a po vyložených možnostech nebylo ani vidu, ani slechu. Hosté byli aktivnější při držení míče i střeleckých pokusech, jenže jim to nebylo nic platné.

Teprve v 90. minutě sahali po vyrovnání a nakonec mohli vybojovat nesmírně důležitý bod, avšak po centru z pravého křídla a prudké hlavičce obránce Kuiperse byl připraven Bertrams a míč zkrotil ve svých rukavicích. Svěřenci trenéra Henka de Jonga se pokusí na tento úspěch navázat v příštím kole v Arnhemu a čeká je vskutku složitý úkol, Emmen bude mít co napravovat v Tilburgu.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele