Eredivisie - souhrn 29. kola

06.04.2019, 20:32, aktualizováno 07.04.2019, 18:40
Komentáře a souhrny
Ajax po jasném vítězství na hřišti Tilburgu znovu poskočil minimálně na chvíli do čela tabulky. PSV v Arnhemu třikrát prohrávalo, ale i díky dvěma penaltám třikrát dorovnalo. Výrazné vítězství slaví ADO Den Haag, který už se pomalu dostával do ohrožení sestupem. K demolici Utrechtu v poměru 5:0 přispěl také český útočník Tomáš Necid. Podobně úřadovali také fotbalisté Zwolle a Feyenoordu...

SBV Vitesse - PSV Eindhoven 3:3

07.04.2019 16:45

Góly: 13. Thulani Serero, 59. Martin Ødegaard, 83. Tim Matavž - 41. Hirving Lozano (pen.), 70. Luuk de Jong, 90+1. Hirving Lozano (pen.)

PSV Eindhoven nedokázal potvrdit úlohu mírného favorita na půdě houževnatého Arnhemu a po závěrečném hvizdu nakonec mohl být rád, že vybojoval alespoň bod za nerozhodný výsledek 3:3. V nedělní dohrávce 29. kola hned třikrát prohrával, ovšem i díky dvěma proměněným pokutovým kopům náskok protivníka vždy dohnal. I přesto v tabulce klesl na druhou pozici s jednasedmdesáti body o skóre za jediného konkurenta z Ajaxu.

Domácí výběr podruhé v řadě neprohrál se silným protivníkem a opět dosáhl na remízu, se třiačtyřiceti body se udržel na sedmé pozici a za šestým Heraclesem zaostává o body dva. Do tohoto utkání vstoupil s velkou aktivitou a už po necelé čtvrthodině hry šel do vedení, když se Thulani Serero po přihrávce na pravou stranu od ex-sparťana Karavajeva zbavil elegantně svého protihráče a pak po zemí zamířil přesně k zadní tyči.

Vitesse mohlo pojistit svůj náskok po půl hodině hry a dokonce se mu podařilo rozvlnit síť, jenomže branka nebyla uznána kvůli ofsajdu. Zhruba pět minut před přestávkou se ve vlastní šestnáctce dopustil nedovoleného zákroku gólman Pasveer a hosté proto získali výhodu pokutového kopu, kterou zužitkoval Hirving Lozano pokusem do protipohybu hostujícího strážce. Další zajímavý moment byl k vidění v samém závěru úvodního dějství.

Rozhodčí Gözübüyük nejprve odpískal penaltu pro Vitesse, nicméně po zhlédnutí videa nařídil jen přímý volný kop a po něm nic nebezpečného nevzniklo. Domácí si vzali zpět ztracené vedení v 59. minutě. Norský záložník Martin Ødegaard si navedl míč blíže do středu hrací plochy a poté zakroutil balón z dvaceti metrů ke vzdálenější konstrukci mimo dosah brankáře Zoeta. O jedenáct minut později se na druhé straně prosadil Luuk de Jong.

Současný nejlepší střelec Eredivisie vsítil svou pětadvacátou ligovou trefu v tomto ročníku po nahrávce od Dumfriese a prázdnou branku nemohl minut. V 83. minutě naposledy rozjásal stadion GelreDome uzdravený slovinský kanonýr Tim Matavž, jenž po rohovém kopu z levého křídla a následném zákroku Zoeta dopravil míč hlavou zblízka do sítě - 3:2.

Poslední slovo přeci jen měl eindhovenský celek. Maikel van der Werff zastavil vyloženou brankovou příležitost ve vlastním pokutovém území a po přímé červené kartě odešel předčasně do sprch. Balón si vzápětí znovu postavil Mexičan Lozano a ani v tomto případě se nemýlil, bez potíží totiž zavěsil do pravého dolního rohu. Pasveer sice vystihl směr, ale na prudkou ránu o decimetry nedosáhl.

Více informací k zápasu

PEC Zwolle - Fortuna Sittard 5:0

07.04.2019 14:30

Góly: 33. Vito van Crooij, 50. Younes Namli, 53. Lennart Thy, 61. Mike van Duinen, 64. Lennart Thy

Zwolle zvládlo důležitou bitvu o záchranu s konkurenčním Sittardem a po výtečném představení v první polovině druhého poločasu deklasovalo svého rivala vysoko v poměru 5:0. Díky tomu se tabulkou posunulo na jedenáctou pozici s pětatřiceti body a udělalo zřejmě definitivní krok k udržení prvoligové licence. Fortuna zůstává na čtrnáctém místě se třiceti body o čtyři body před šestnáctým De Graafschapem i sedmnáctým Excelsiorem.

Úvodní půlhodina nic zajímavého nenabídla, domácí podle očekávání drželi častěji míč a hosté zodpovědně bránili. Jeden z nejdůležitějších momentů se odehrál ve 33. minutě, kdy se po obloučku od Younese Namliho opřel do balónu Vito van Crooij a svůj volej umístil s naprostou přesností k levé konstrukci mimo dosah brankáře Koşeleva. Asi klíčový okamžik byl k vidění o dvě minuty později, kdy uviděl přímou červenou kartu Branislav Niňaj.

Slovenský krajánek totiž zatáhl za záchrannou brzdu a těsně před hranicí pokutového území stáhl k zemi svého protihráče, za což byl rozhodčím Higlerem vyloučen. Následně se u VAR zkoumalo, zdali ještě nebude nařízen pokutový kop, nicméně byl z toho pouze přímý volný kop a ten Namli zužitkovat nedokázal. Domácím tato skutečnost příliš vadit nemusela, neboť během čtrnácti minut ve druhém poločase skórovali hned čtyřikrát.

Nejprve byl úspěšný v 50. minutě aktivní Namli, který se dostal k odraženému balónu uprostřed šestnáctky a pak ho levačkou chytře uklidil do vzdálenějšího horního rohu. Za další tři minuty definitivně rozhodl sedmadvacetiletý německý útočník Lennart Thy, jenž po parádní přízemní kombinaci na jeden dotek a následné finální nahrávce na hranici ofsajdu od Clementa zakončoval osamocen do zcela odkryté branky - 3:0

PEC v ofenzívě rozhodně nepolevovalo ani v následujícím průběhu a jeho čtvrtou trefu přidal krátce po odehrané hodině hry Mike van Duinen. Svůj osmý zásah v tomto ligovém ročníku si připsal na konto díky přesnému centru Ehizibueho z pravého křídla a prudkou hlavičkou ze sedmi metrů nedal brankáři Koşelevovi žádnou naději na úspěch. V 64. minutě uzavřel gólový účet nedělního duelu svou druhou trefou Thy, kdy po pobídce od van Crooije neminul z hranice šestnáctky prázdnou branku.

Více informací k zápasu

VVV Venlo - Feyenoord Rotterdam 0:3

07.04.2019 14:30

Góly: 24. Sam Larsson, 73. Nicolai Jørgensen, 90+2. Tyrell Malacia

Feyenoord navázal na povedené vystoupení s Heerenveenem (3:0) a nyní stejným poměrem zvítězil na půdě trápícího se Venla, které kvůli bídné formě z poslední doby stále ještě nemá jistou záchranu. Rotterdamský celek se dostal do vedení v prvním poločase a další dva zásahy přidal v závěrečné dvacetiminutovce. V tabulce Eredivisie se proto vrátil na třetí místo s třiapadesáti body o bod před čtvrtý Alkmaar. Venlo je třinácté s třiatřiceti body.

Svěřenci kouče Giovanniho van Bronckhorsta vstoupili do tohoto střetnutí podle očekávání aktivněji a první výraznější možnost si vypracovali po necelé čtvrthodině hry. Po krásném obloučku od Clasieho převzal míč na pravé straně šestnáctky Nicolai Jørgensen a geniální zpětnou nahrávkou do volného prostoru vyzval ke skórování rozběhnutého Sama Larssona, jehož dělovku dokázal vyrazit připravený brankář Unnerstall ke svým spoluhráčům.

Hosté zužitkovali svou územní převahu v polovině první půle. Švédský útočník Larsson vystřelil po patičce od Toornstry z hranice pokutového území a jeho skákavý pokus zapadl přímo k pravé tyči. V samém závěru úvodní části bylo Venlo blízko k vyrovnání, jenomže gólman Vermeer dokázal zblízka vychytat volného Mlapu. Domácí se v žádném případě nevzdali ani po výměně stran a srdnatě se tlačili za vyrovnáním.

Po hodině hry zazdil obrovskou příležitost Grot, který z dvanácti metrů pálil o decimetry vedle bližší konstrukce. V 67. minutě se po rohovém kopu z pravé strany protlačil k hlavičce Röseler a těsně před brankovou čarou odkopával dobře postavený Vilhena, následnou ránu Ruttena zneškodnil vynikající Vermeer. Feyenoord zastavil tlak protivníka o šest minut později, druhou uklidňující trefu favorita vsítil Dán Jørgensen.

Osmadvacetiletý útočník napřáhl z dvaadvaceti metrů a na jeho tvrdý projektil Unnerstall nedosáhl. Zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem se opětovně blýskl Vermeer, když vyrazil do bezpečí střelu Joostena z levé strany. V samém závěru nejprve strážce VVV lapil pokus střídajícího Venteho, ihned na to uzavřel gólový účet nedělního zápasu Tyrell Malacia. Ten po kolmici od Ayouba totiž rozvlnil síť bombou z mírného úhlu s pomocí břevna.

Více informací k zápasu

FC Emmen - SC Heerenveen 2:0

07.04.2019 12:15

Góly: 40. Caner Cavlan, 75. Caner Cavlan

Emmen dokázal v důležitém zápase zdolat konkurenční Heerenveen a po vítězství 2:0 oživil své šance na přímou záchranu, díky tomu se posunul na patnáctou pozici s osmadvaceti body a na barážové pozice De Graafschapu s Excelsiorem momentálně drží dvoubodový náskok. Domácí výběr navíc přerušil svou dlouhou šňůru bez vítězství, která se zastavila na sedmi zápasech. SC je stále desátý se šestatřiceti body a na devátý Tilburg ztrácí body čtyři.

Utkání nebylo od samého začátku nijak divácky atraktivní a především na FC bylo znát, že se snaží vycházet ze zabezpečené defenzívy. Emmen byl celkově mnohem střelecky aktivnější a soupeři dovolil jen dva pokusy mezi tři tyče, sám jich naopak vyprodukoval hned pět. Úvodní větší možnost se zrodila až pět minut před přestávkou a domácí ji hned přetavili ve vedoucí gól, když se prosadil sedmadvacetiletý Caner Cavlan.

Zkušený záložník využil skvělé práce kapitána Jansena a následné tvrdé střely z mírného úhlu, kterou gólman Hahn vyrazil před sebe. Poté se ve středu šestnáctky protivníka zjevil právě Cavlan a prudkou hlavičku usměrnil přesně do pravého horního rohu. Od tohoto momentu převzali hosté iniciativu a měli častěji míč ve svém držení, nicméně k ničemu nebezpečnému se nedostávali ani po změně stran.

Svěřenci trenéra Dicka Lukkiena naopak vyčkávali na svou možnost a hrozili hlavně z rychlých protiútoků. Svůj náskok definitivně pojistili zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem, kdy se podruhé v tomto utkání a celkově počtvrté v této sezóně prosadil Cavlan. Tentokráte po dlouhém pasu za obranu od Chacóna utekl na levém křídle a z hodně ostrého úhlu našel skulinku mezi nohama Hahna, který si tento okamžik rozhodně za rámeček nedá.

Ve zbývajícím průběhu sledovali diváci nudnou podívanou odehrávající se především v blízkosti půlící čáry, Emmen vůbec nikam nespěchal a dostatečný náskok s přehledem udržel až do konce. V příštím kole se pokusí na tento úspěch navázat v Bredě a opět sehraje jednu z klíčových bitev o udržení prvoligové licence, Heerenveen bude mít co napravovat proti suverénně hrajícímu Groningenu.

Více informací k zápasu

BV De Graafschap - AZ Alkmaar 1:1

06.04.2019 20:45

Góly: 90+1. Marco Bizot (vl.) - 53. Guus Til

Nováček z De Graafschapu opět ukázal, že to s udržením prvoligové licence myslí smrtelně vážně a nyní na vlastním stadionu v Doetinchemu zaskočil vysoce favorizovaný Alkmaar. Od začátku druhého poločasu sice prohrával, ovšem v nastaveném čase nakonec přetavil obrovské úsilí ve vyrovnávací trefu po vlastní brance gólmana Marca Bizota. Díky tomu se v tabulce posunul na šestnáctou pozici se šestadvaceti body.

Ve zbývajícím průběhu ho však procházka růžovým sadem v žádném případě nečeká, neboť za patnáctým Emmenem zaostává o body dva, před sedmnáctým Excelsiorem je jen díky lepšímu skóre a na poslední Bredu má náskok pěti bodů. AZ naopak podruhé za sebou nezvítězilo a po nedávné remíze s Arnhemem (2:2) přišlo o třetí pozici. V současnosti mu patří čtvrtá příčka s dvaapadesáti body a za třetím Feyenoordem zaostává o jeden bod.

Utkání nemělo od samého začátku nijak hektické tempo, domácí se soustředili na pozornou práci v defenzivě a soupeř se pro změnu snažil najít recept na jeho dobře organizovaný obranný val. V prvním poločase byly k vidění pokusy ze střední vzdálenosti, ani jeden z gólmanů neměl výraznější práci. Favorizovaní hosté šli z ničeho nic do vedení sedm minut po přestávce, kdy se podesáté v tomto ligovém ročníku prosadil Guus Til.

Teprve jednadvacetiletý záložník obdržel křižnou přihrávku z pravé strany od Seuntjense a na hranici ofsajdové pasti vypálil z první. Jeho přízemní střela z deseti metrů zapadla do sítě kolem brankáře Bertramse, který se stačil pouze ohlédnout. Od tohoto okamžiku se přiostřilo a hra se netradičně srovnala, s přibývajícími minutami se BV stále častěji tlačil na útočnou polovinu. Vytouženého úspěchu se dočkal v 90+1. minutě.

Po závaru v pokutovém území AZ se do odraženého balónu z hranice pokutového území opřel střídající Serrarens a jeho skákavý pokus orazítkoval vzdálenější konstrukci. Míč se následně odrazil do ruky plachtícího Bizota a skončil v síti, hosté již neměli čas zareagovat na tento nešťastný moment. V příštím kole budou chtít odčinit toto zaváhání proti Den Haagu, De Graafschap se pokusí o zázrak v Eindhovenu s místním PSV.

Více informací k zápasu

Heracles Almelo - NAC Breda 1:0

06.04.2019 20:45

Góly: 81. Kristoffer Peterson

Breda v posledních dvou ligových duelech získala čtyři body a tím oživila své naděje na záchranu, solidní výkon předvedla také v Almelu proti favorizovanému Heraclesu. Více jak osmdesát minut držela nerozhodný bezbrankový výsledek, pak ale o osudu sobotního utkání rozhodl Kristoffer Peterson. Domácí se nacházejí na šestém místě s pětačtyřiceti body o bod za pátým Utrechtem, NAC je stále poslední osmnácté s jednadvaceti body.

Svěřenci trenéra Ruuda Brooda ztrácejí na barážové pozice De Graafschapu s Excelsiorem pět bodů a v příštím kole sehrají klíčovou bitvu s konkurenčním Emmenem. Jestliže neuspějí, tak jejich ambice na udržení prvoligové licence klesnou do teoretické roviny. Do tohoto utkání vstoupili v dobrém rozpoložení a s papírově silnějším protivníkem drželi krok, v prvním poločase ho pouze jednou pustili do nebezpečnější příležitosti.

Aktivní Peterson se zjevil sám před gólmanem Van Leerem a zblízka ho nepropálil, následná dorážka Duarteho nebyla přesná a letěla zhruba o dva metry vedle pravé tyče. Po přestávce začala vystrkovat růžky také Breda a do vedení se z ničeho nic mohla dostat po necelé hodině hry. Po dlouhém pasu z pravého křídla si do středu pokutového území seběhl Te Vrede a hlavičkoval mezi dvěma bránícími protihráči, jenomže nakonec mířil příliš vysoko.

V závěrečné dvacetiminutovce domácí přitlačili a u všeho podstatného byl Peterson. Čtyřiadvacetiletý švédský útočník nejprve obdržel v 74. minutě přesný centr z pravé strany a nebezpečně hlavičkoval z dvanácti metrů, avšak připravený Van Leer zkrotil balón ve svých rukavicích. O sedm minut později byl stejný hráč přeci jen úspěšnější a díky své dvanácté ligové trefě v tomto ročníku zařídil výhru svého týmu.

Po hezké přízemní kombinaci odcentroval od pravého rohu pokutového území Kuwas a Peterson zády brance tečoval míč hlavou, jenž nakonec zapadl do vzdálenějšího dolního rohu mimo dosah bezmocného Van Leera. Breda se v následujícím průběhu snažila odpovědět, jenže souvislý tlak si nevytvořila a prakticky k ničemu nebezpečnému se nedostala. Heracles za týden bude navazovat na tento úspěch v Rotterdamu s místním Feyenoordem.

Více informací k zápasu

FC Groningen - SBV Excelsior 1:0

06.04.2019 19:45

Góly: 70. Paul Gladon

Groningen opět navázal na skvělou formu z druhé poloviny sezóny a nyní po vyrovnaném průběhu přehrál zachraňující se Excelsior nejtěsnějším poměrem 1:0, rozdílovou branku vsítil zhruba dvacet minut před koncem. Podruhé za sebou rozhodl o jeho výhře Paul Gladon, který před týdnem sestřelil jediným gólem utkání také nováčka z De Graafschapu. Domácí se v tabulce Eredivisie posunuli na osmé místo s jednačtyřiceti body.

Hostům nepomohl ani odchod trenéra Adrieho Poldervaarta, kterého dočasně nahradil asistent André Hoekstra. SBV prohrálo pošesté za sebou a celkově čeká na vítězství v Eredivisii téměř dva měsíce, v tabulce kleslo na předposlední sedmnácté místo se šestadvaceti body a ve zbývajících pěti kolech ho zřejmě ještě čekají perné chvilky. Domácí vstoupili do sobotního duelu aktivně a již po čtyřech minutách mohli rozjásat zaplněný stadion Euroborg.

Zeefuik skvěle přiťukl balón do středu pokutového území pro rozběhnutého Sierhuise, jenomže ten ve vyložené možnosti selhal a trestuhodně přestřelil horní tyčku. V prvním poločase k ničemu nebezpečnějšímu nedošlo a diváci spíše sledovali nudnou podívanou. Další možnost se zrodila zhruba deset minut po přestávce. O překvapivou střelu z otočky se postaral hostující Messaoud a brankář Padt měl co dělat, aby schoval míč ve svých rukavicích.

V polovině druhého dějství se po rychlé akci zjevil před hranicí pokutového území japonský talent Doan a svou kroucenou střelou z osmnácti metrů minul vzdálenější konstrukci vskutku jen o několik decimetrů. Domácí se dočkali rozhodujícího gólu v 70. minutě. Do té doby neviditelný Gladon si elegantně zpracoval na prsa centr Absalema z levého křídla a pak nekompromisně z otočky vypálil do pravého dolního rohu, gólman Damen byl bezmocný.

Ve zbývajícím průběhu Groningen s přehledem hlídal hubený náskok, ve třetí nastavené minutě dokonce mohl přidat druhou trefu. Po souboji Doana s van der Meerem zahrál hostující obránce rukou ve vlastní šestnáctce, nicméně rozhodčí Bax penaltu neodpískal a výsledek se proto již neměnil. SBV se v příštím kole pokusí prolomit mizérii na půdě lídra z Ajaxu, Groningen se představí v Heeerenveenu.

Více informací k zápasu

Willem II - AFC Ajax 1:4

06.04.2019 18:30

Góly: 26. Alexander Isak (pen.) - 14. Donny van de Beek, 42. Freek Heerkens (vl.), 53. Jöel Veltman, 70. Hakim Ziyech

Ajax zvládl ligovou generálku před středečním soubojem Ligy mistrů s italským Juventusem a po výhře 4:1 na půdě Tilburgu se propracoval do čela Eredivisie. Jeho největší konkurent z Eindhovenu totiž jen remizoval v Arnhemu (3:3) a amsterdamský celek proto vévodí nejvyšší nizozemské soutěži s jednasedmdesáti body právě o skóre před PSV. Willem přerušil svou sérii čtyř vítězných utkání v řadě za sebou a je na devátém místě se čtyřiceti body.

Svěřenci trenéra Erika ten Haga přitom mohli poprvé inkasovat krátce po deseti odehraných minutách, kdy střelu největší domácí hvězdy Alexandera Isaka vyrazil gólman Onana před sebe a vzápětí si poradil i s dorážkou Pavlidise. Po necelé čtvrthodině hry šel favorit sobotního utkání do vedení. Krásný oblouček za obranu sklepl de Jong do volného prostoru pro osamoceného Donnyho van de Beeka a ten z osmi metrů náramně zavěsil pod břevno.

Willem se vrátil do hry o tříbodový zisk ve 26. minutě, kdy byl Pavlidis podražen v pokutovém území Blindem a k následné penaltě se postavil Isak, jenž po zemí chladnokrevně zamířil do protipohybu Onany. Outsider tohoto duelu dokonce mohl otočit vývoj zhruba deset minut před přestávkou, avšak rána Isaka byla na poslední chvíli sražena do zámezí.

Ve 37. minutě neuspěl Tadič tváří v tvář proti brankáři Wellenreutherovi, AFC si vzal zpět ztracený náskok o čtyři minuty později. Po hezké přízemní kombinaci na levém křídle odcentroval před branku Neres téměř od koncové čáry a stojící Freek Heerkens tečoval míč nešťastně zády do vlastní sítě. V samém závěru prvního poločasu se mohl podruhé prosadit van de Beek, jenomže hlavou orazítkoval horní tyčku.

Hosté se uklidnili v 53. minutě. Jöel Veltman obdržel centr z levé strany od Tadiće a z voleje usměrnil balón k bližší tyči kolem naprosto bezmocného Wellenreuthera - 1:3. V následujícím průběhu byl hodně vidět Maročan Hakim Ziyech, jenž nejprve trefil horní konstrukci a poté pálil zhruba o půl metru vedle. V 65. minutě odmítli snížení Isak s Pavlidisem, kteří nedokázali tečovat balón do prázdné branky, za dalších pět minut uzavřel gólový účet Ziyech úchvatnou bombou z osmnácti metrů přímo do pravé šibenice.

Více informací k zápasu

ADO Den Haag - FC Utrecht 5:0

06.04.2019 18:30

Góly: 11. Lex Immers, 36. Aaron Meijers, 37. Danny Bakker, 83. Tomáš Necid, 90+1. Lex Immers

Den Haag naprosto šokoval svým výkonem ve 29. kole proti silnému Utrechtu a rozcupoval ho vysoko v poměru 5:0, díky tomu se přiblížil k udržení prvoligové licence a s třiatřiceti body se posunul na dvanácté místo. Hosté naopak prohráli poprvé po devíti ligových duelech, a proto se jim vzdálil přímý postup do předkola Evropské ligy. Se šestačtyřiceti body jsou pátí o bod před šestým Vitesse. Do listiny střelců se zapsal i český krajánek Tomáš Necid.

Devětadvacetiletý útočník se dostal na hřiště jako střídající hráč zhruba čtvrthodinu před závěrečným hvizdem a po pěti minutách strávených na trávníku přidal čtvrtou trefu svého výběru. ADO vstoupilo do tohoto zápasu naprosto skvěle a poprvé se prosadilo po deseti minutách. Lex Immers se dostal k míči ve středu pokutového území a pak v obležení protihráčů zamířil po zemi k levé tyči. Ihned na to mohl z brejku vyrovnat van de Streek.

Šestadvacetiletý obránce se prodral až před gólmana Zwinkelse, ale zblízka ho obstřelit nedokázal. Po půl hodině hry dokonce dopravil Utrecht míč do sítě, jenomže gól nebyl uznán kvůli ofsajdu při finální nahrávce. Domácí naopak přidali druhý zásah ve 36. minutě. Aaron Meijers si trochu se štěstím vyměnil balón s Dannym Bakkerem a z dvanácti metrů uklidil svůj kroucený pokus do vzdálenějšího dolního rohu, brankář Jensen se natahoval marně.

Neuběhla ani minuta a svěřenci trenéra Alfonse Groenendijka senzačně vedli o tři trefy, tentokráte si po přečíslení tři na tři seběhl k zadní tyči Bakker a pobídku od El Khayatiho dopravil ve skluzu do prázdné branky. Vzápětí se hra na několik desítek minut uklidnila, v polovině druhého dějství se vytáhl Jensen proti bombě El Khayatiho zblízka a balón vytěsnil svým pravým ramenem na rohový kop.

S přibývajícím časem začali hrát hosté na stále větší riziko a v závěrečné desetiminutovce na to doplatili ještě dvakrát. Nejprve se v 83. minutě po skvělé individuální akci El Khayatiho v rohu pokutového území zjevil na hranici brankového území Necid a jemnou tečí pokořil Zwinkelse - 4:0. V poslední minutě základní hrací doby přidal svou druhou branku Immers, který po rohovém kopu a hlavičce Necida umístil balón do bližší šibenice.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.AFC Ajax292324100:2671
2.PSV Eindhoven29225287:2271
3.Feyenoord Rotterdam29165863:3653
4.AZ Alkmaar29157756:3352
5.FC Utrecht29137954:4346
6.Heracles Almelo291431252:5545
7.SBV Vitesse291110855:4443
8.FC Groningen291251233:3541
9.Willem II291241351:5940
10.SC Heerenveen29991157:6436
11.PEC Zwolle291051438:4535
12.ADO Den Haag29891243:5533
13.VVV Venlo29961435:5433
14.Fortuna Sittard29861545:6930
15.FC Emmen29771534:6828
16.BV De Graafschap29751733:5926
17.SBV Excelsior29751733:6326
18.NAC Breda29561826:6521

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (21)

Přidat komentář
robbik

Ajax 100 vstřelených gólů po 29 zápasech

Reagovat
AjaxFans

A to včera ještě dvě břevna

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně musí PSV někde ztratit, protože jinak je to Ajaxu všechno k ničemu...

Reagovat
Stiksxx

Neboj se. Dneska se o to postara Vitesse.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč myslíš?

Reagovat
TheAdy

protože Odegaard

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
afc ajax

Ešteže sme včera nestratili bude dobrá atmosféra v kabíne na Juve

Reagovat
AjaxFans

Konečně jsme tam,kam patříme

Reagovat
smazaný uživatel

AjaxFans rozhodují vzájemné zápasy nebo skóre?

Reagovat
AjaxFans

skóre

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda, takže konečně to má Ajax ve vlastní rukou a hlavně nohou a nemusí se ohlížet na lucky zápasy PSV, když dávají skoro pokaždé góly na konci zápasů a v nastavení .

Reagovat
johan14

Dnes mali tiež čistú šancu v nastavenom čase, no konečne nepremenili.

Reagovat
smazaný uživatel

Jde někde vidět ta šance?

Reagovat
johan14

PSV ešte stratí v Alkmaare, no na to sa už nesmie nikto spoliehať. Treba držať šancu za pačesy.

Reagovat
AjaxFans

Ajax má zase poslední kolo Utrecht tuším.Na ten nám to moc nejde

Reagovat
popltak

Reagovat
johan14

Rozhodca robil riadne šachy s penaltami, ale podarilo sa. Ajax to už nesmie pustiť.

Reagovat
AjaxFans

Já viděl asi od 30 do 70 min.Ale někdy jedním okem

Reagovat
AjaxFans

Lozano je opravdu simulant

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel rozhodčí mu na to skákají, tak ale snad spravedlivě a zaslouženě Ajax ten titul udělá .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele