základní část, 29. kolo
07.04.2019 14:30 CET
0 : 3
(0:1)
Stadión:
De Koel, Venlo

Reportáž

Feyenoord vyloupil Venlo a vrátil se na třetí místo

Feyenoord navázal na povedené vystoupení s Heerenveenem (3:0) a nyní stejným poměrem zvítězil na půdě trápícího se Venla, které kvůli bídné formě z poslední doby stále ještě nemá jistou záchranu. Rotterdamský celek se dostal do vedení v prvním poločase a další dva zásahy přidal v závěrečné dvacetiminutovce. V tabulce Eredivisie se proto vrátil na třetí místo s třiapadesáti body o bod před čtvrtý Alkmaar. Venlo je třinácté s třiatřiceti body.

Svěřenci kouče Giovanniho van Bronckhorsta vstoupili do tohoto střetnutí podle očekávání aktivněji a první výraznější možnost si vypracovali po necelé čtvrthodině hry. Po krásném obloučku od Clasieho převzal míč na pravé straně šestnáctky Nicolai Jørgensen a geniální zpětnou nahrávkou do volného prostoru vyzval ke skórování rozběhnutého Sama Larssona, jehož dělovku dokázal vyrazit připravený brankář Unnerstall ke svým spoluhráčům.

Hosté zužitkovali svou územní převahu v polovině první půle. Švédský útočník Larsson vystřelil po patičce od Toornstry z hranice pokutového území a jeho skákavý pokus zapadl přímo k pravé tyči. V samém závěru úvodní části bylo Venlo blízko k vyrovnání, jenomže gólman Vermeer dokázal zblízka vychytat volného Mlapu. Domácí se v žádném případě nevzdali ani po výměně stran a srdnatě se tlačili za vyrovnáním.

Po hodině hry zazdil obrovskou příležitost Grot, který z dvanácti metrů pálil o decimetry vedle bližší konstrukce. V 67. minutě se po rohovém kopu z pravé strany protlačil k hlavičce Röseler a těsně před brankovou čarou odkopával dobře postavený Vilhena, následnou ránu Ruttena zneškodnil vynikající Vermeer. Feyenoord zastavil tlak protivníka o šest minut později, druhou uklidňující trefu favorita vsítil Dán Jørgensen.

Osmadvacetiletý útočník napřáhl z dvaadvaceti metrů a na jeho tvrdý projektil Unnerstall nedosáhl. Zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem se opětovně blýskl Vermeer, když vyrazil do bezpečí střelu Joostena z levé strany. V samém závěru nejprve strážce VVV lapil pokus střídajícího Venteho, ihned na to uzavřel gólový účet nedělního zápasu Tyrell Malacia. Ten po kolmici od Ayouba totiž rozvlnil síť bombou z mírného úhlu s pomocí břevna.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele