základní část, 29. kolo
07.04.2019 16:45 CET
3 : 3
(1:1)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

PSV jen remizoval v Arnhemu, a proto přišel o vedení v Eredivisii

PSV Eindhoven nedokázal potvrdit úlohu mírného favorita na půdě houževnatého Arnhemu a po závěrečném hvizdu nakonec mohl být rád, že vybojoval alespoň bod za nerozhodný výsledek 3:3. V nedělní dohrávce 29. kola hned třikrát prohrával, ovšem i díky dvěma proměněným pokutovým kopům náskok protivníka vždy dohnal. I přesto v tabulce klesl na druhou pozici s jednasedmdesáti body o skóre za jediného konkurenta z Ajaxu.

Domácí výběr podruhé v řadě neprohrál se silným protivníkem a opět dosáhl na remízu, se třiačtyřiceti body se udržel na sedmé pozici a za šestým Heraclesem zaostává o body dva. Do tohoto utkání vstoupil s velkou aktivitou a už po necelé čtvrthodině hry šel do vedení, když se Thulani Serero po přihrávce na pravou stranu od ex-sparťana Karavajeva zbavil elegantně svého protihráče a pak po zemí zamířil přesně k zadní tyči.

Vitesse mohlo pojistit svůj náskok po půl hodině hry a dokonce se mu podařilo rozvlnit síť, jenomže branka nebyla uznána kvůli ofsajdu. Zhruba pět minut před přestávkou se ve vlastní šestnáctce dopustil nedovoleného zákroku gólman Pasveer a hosté proto získali výhodu pokutového kopu, kterou zužitkoval Hirving Lozano pokusem do protipohybu hostujícího strážce. Další zajímavý moment byl k vidění v samém závěru úvodního dějství.

Rozhodčí Gözübüyük nejprve odpískal penaltu pro Vitesse, nicméně po zhlédnutí videa nařídil jen přímý volný kop a po něm nic nebezpečného nevzniklo. Domácí si vzali zpět ztracené vedení v 59. minutě. Norský záložník Martin Ødegaard si navedl míč blíže do středu hrací plochy a poté zakroutil balón z dvaceti metrů ke vzdálenější konstrukci mimo dosah brankáře Zoeta. O jedenáct minut později se na druhé straně prosadil Luuk de Jong.

Současný nejlepší střelec Eredivisie vsítil svou pětadvacátou ligovou trefu v tomto ročníku po nahrávce od Dumfriese a prázdnou branku nemohl minut. V 83. minutě naposledy rozjásal stadion GelreDome uzdravený slovinský kanonýr Tim Matavž, jenž po rohovém kopu z levého křídla a následném zákroku Zoeta dopravil míč hlavou zblízka do sítě - 3:2.

Poslední slovo přeci jen měl eindhovenský celek. Maikel van der Werff zastavil vyloženou brankovou příležitost ve vlastním pokutovém území a po přímé červené kartě odešel předčasně do sprch. Balón si vzápětí znovu postavil Mexičan Lozano a ani v tomto případě se nemýlil, bez potíží totiž zavěsil do pravého dolního rohu. Pasveer sice vystihl směr, ale na prudkou ránu o decimetry nedosáhl.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Assassin11

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele