základní část, 29. kolo
07.04.2019 14:30 CET
5 : 0
(1:0)

Reportáž

Zwolle deklasovalo Sittard a přiblížilo se k záchraně

Zwolle zvládlo důležitou bitvu o záchranu s konkurenčním Sittardem a po výtečném představení v první polovině druhého poločasu deklasovalo svého rivala vysoko v poměru 5:0. Díky tomu se tabulkou posunulo na jedenáctou pozici s pětatřiceti body a udělalo zřejmě definitivní krok k udržení prvoligové licence. Fortuna zůstává na čtrnáctém místě se třiceti body o čtyři body před šestnáctým De Graafschapem i sedmnáctým Excelsiorem.

Úvodní půlhodina nic zajímavého nenabídla, domácí podle očekávání drželi častěji míč a hosté zodpovědně bránili. Jeden z nejdůležitějších momentů se odehrál ve 33. minutě, kdy se po obloučku od Younese Namliho opřel do balónu Vito van Crooij a svůj volej umístil s naprostou přesností k levé konstrukci mimo dosah brankáře Koşeleva. Asi klíčový okamžik byl k vidění o dvě minuty později, kdy uviděl přímou červenou kartu Branislav Niňaj.

Slovenský krajánek totiž zatáhl za záchrannou brzdu a těsně před hranicí pokutového území stáhl k zemi svého protihráče, za což byl rozhodčím Higlerem vyloučen. Následně se u VAR zkoumalo, zdali ještě nebude nařízen pokutový kop, nicméně byl z toho pouze přímý volný kop a ten Namli zužitkovat nedokázal. Domácím tato skutečnost příliš vadit nemusela, neboť během čtrnácti minut ve druhém poločase skórovali hned čtyřikrát.

Nejprve byl úspěšný v 50. minutě aktivní Namli, který se dostal k odraženému balónu uprostřed šestnáctky a pak ho levačkou chytře uklidil do vzdálenějšího horního rohu. Za další tři minuty definitivně rozhodl sedmadvacetiletý německý útočník Lennart Thy, jenž po parádní přízemní kombinaci na jeden dotek a následné finální nahrávce na hranici ofsajdu od Clementa zakončoval osamocen do zcela odkryté branky - 3:0

PEC v ofenzívě rozhodně nepolevovalo ani v následujícím průběhu a jeho čtvrtou trefu přidal krátce po odehrané hodině hry Mike van Duinen. Svůj osmý zásah v tomto ligovém ročníku si připsal na konto díky přesnému centru Ehizibueho z pravého křídla a prudkou hlavičkou ze sedmi metrů nedal brankáři Koşelevovi žádnou naději na úspěch. V 64. minutě uzavřel gólový účet nedělního duelu svou druhou trefou Thy, kdy po pobídce od van Crooije neminul z hranice šestnáctky prázdnou branku.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele