základní část, 29. kolo
06.04.2019 18:30 CET
1 : 4
(1:2)

Reportáž

Ajax v Tilburgu nezaváhal a dostal se tak do čela Eredivisie

Ajax zvládl ligovou generálku před středečním soubojem Ligy mistrů s italským Juventusem a po výhře 4:1 na půdě Tilburgu se propracoval do čela Eredivisie. Jeho největší konkurent z Eindhovenu totiž jen remizoval v Arnhemu (3:3) a amsterdamský celek proto vévodí nejvyšší nizozemské soutěži s jednasedmdesáti body právě o skóre před PSV. Willem přerušil svou sérii čtyř vítězných utkání v řadě za sebou a je na devátém místě se čtyřiceti body.

Svěřenci trenéra Erika ten Haga přitom mohli poprvé inkasovat krátce po deseti odehraných minutách, kdy střelu největší domácí hvězdy Alexandera Isaka vyrazil gólman Onana před sebe a vzápětí si poradil i s dorážkou Pavlidise. Po necelé čtvrthodině hry šel favorit sobotního utkání do vedení. Krásný oblouček za obranu sklepl de Jong do volného prostoru pro osamoceného Donnyho van de Beeka a ten z osmi metrů náramně zavěsil pod břevno.

Willem se vrátil do hry o tříbodový zisk ve 26. minutě, kdy byl Pavlidis podražen v pokutovém území Blindem a k následné penaltě se postavil Isak, jenž po zemí chladnokrevně zamířil do protipohybu Onany. Outsider tohoto duelu dokonce mohl otočit vývoj zhruba deset minut před přestávkou, avšak rána Isaka byla na poslední chvíli sražena do zámezí.

Ve 37. minutě neuspěl Tadič tváří v tvář proti brankáři Wellenreutherovi, AFC si vzal zpět ztracený náskok o čtyři minuty později. Po hezké přízemní kombinaci na levém křídle odcentroval před branku Neres téměř od koncové čáry a stojící Freek Heerkens tečoval míč nešťastně zády do vlastní sítě. V samém závěru prvního poločasu se mohl podruhé prosadit van de Beek, jenomže hlavou orazítkoval horní tyčku.

Hosté se uklidnili v 53. minutě. Jöel Veltman obdržel centr z levé strany od Tadiće a z voleje usměrnil balón k bližší tyči kolem naprosto bezmocného Wellenreuthera - 1:3. V následujícím průběhu byl hodně vidět Maročan Hakim Ziyech, jenž nejprve trefil horní konstrukci a poté pálil zhruba o půl metru vedle. V 65. minutě odmítli snížení Isak s Pavlidisem, kteří nedokázali tečovat balón do prázdné branky, za dalších pět minut uzavřel gólový účet Ziyech úchvatnou bombou z osmnácti metrů přímo do pravé šibenice.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Assassin11

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele