základní část, 29. kolo
06.04.2019 18:30 CET
5 : 0
(3:0)

Reportáž

Den Haag rozstřílel silný Utrecht 5:0 a je opět blíže k záchraně

Den Haag naprosto šokoval svým výkonem ve 29. kole proti silnému Utrechtu a rozcupoval ho vysoko v poměru 5:0, díky tomu se přiblížil k udržení prvoligové licence a s třiatřiceti body se posunul na dvanácté místo. Hosté naopak prohráli poprvé po devíti ligových duelech, a proto se jim vzdálil přímý postup do předkola Evropské ligy. Se šestačtyřiceti body jsou pátí o bod před šestým Vitesse. Do listiny střelců se zapsal i český krajánek Tomáš Necid.

Devětadvacetiletý útočník se dostal na hřiště jako střídající hráč zhruba čtvrthodinu před závěrečným hvizdem a po pěti minutách strávených na trávníku přidal čtvrtou trefu svého výběru. ADO vstoupilo do tohoto zápasu naprosto skvěle a poprvé se prosadilo po deseti minutách. Lex Immers se dostal k míči ve středu pokutového území a pak v obležení protihráčů zamířil po zemi k levé tyči. Ihned na to mohl z brejku vyrovnat van de Streek.

Šestadvacetiletý obránce se prodral až před gólmana Zwinkelse, ale zblízka ho obstřelit nedokázal. Po půl hodině hry dokonce dopravil Utrecht míč do sítě, jenomže gól nebyl uznán kvůli ofsajdu při finální nahrávce. Domácí naopak přidali druhý zásah ve 36. minutě. Aaron Meijers si trochu se štěstím vyměnil balón s Dannym Bakkerem a z dvanácti metrů uklidil svůj kroucený pokus do vzdálenějšího dolního rohu, brankář Jensen se natahoval marně.

Neuběhla ani minuta a svěřenci trenéra Alfonse Groenendijka senzačně vedli o tři trefy, tentokráte si po přečíslení tři na tři seběhl k zadní tyči Bakker a pobídku od El Khayatiho dopravil ve skluzu do prázdné branky. Vzápětí se hra na několik desítek minut uklidnila, v polovině druhého dějství se vytáhl Jensen proti bombě El Khayatiho zblízka a balón vytěsnil svým pravým ramenem na rohový kop.

S přibývajícím časem začali hrát hosté na stále větší riziko a v závěrečné desetiminutovce na to doplatili ještě dvakrát. Nejprve se v 83. minutě po skvělé individuální akci El Khayatiho v rohu pokutového území zjevil na hranici brankového území Necid a jemnou tečí pokořil Zwinkelse - 4:0. V poslední minutě základní hrací doby přidal svou druhou branku Immers, který po rohovém kopu a hlavičce Necida umístil balón do bližší šibenice.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele