základní část, 29. kolo
06.04.2019 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Breda nepřekvapila Heracles a po porážce 0:1 se ji opět vzdálilo udržení

Breda v posledních dvou ligových duelech získala čtyři body a tím oživila své naděje na záchranu, solidní výkon předvedla také v Almelu proti favorizovanému Heraclesu. Více jak osmdesát minut držela nerozhodný bezbrankový výsledek, pak ale o osudu sobotního utkání rozhodl Kristoffer Peterson. Domácí se nacházejí na šestém místě s pětačtyřiceti body o bod za pátým Utrechtem, NAC je stále poslední osmnácté s jednadvaceti body.

Svěřenci trenéra Ruuda Brooda ztrácejí na barážové pozice De Graafschapu s Excelsiorem pět bodů a v příštím kole sehrají klíčovou bitvu s konkurenčním Emmenem. Jestliže neuspějí, tak jejich ambice na udržení prvoligové licence klesnou do teoretické roviny. Do tohoto utkání vstoupili v dobrém rozpoložení a s papírově silnějším protivníkem drželi krok, v prvním poločase ho pouze jednou pustili do nebezpečnější příležitosti.

Aktivní Peterson se zjevil sám před gólmanem Van Leerem a zblízka ho nepropálil, následná dorážka Duarteho nebyla přesná a letěla zhruba o dva metry vedle pravé tyče. Po přestávce začala vystrkovat růžky také Breda a do vedení se z ničeho nic mohla dostat po necelé hodině hry. Po dlouhém pasu z pravého křídla si do středu pokutového území seběhl Te Vrede a hlavičkoval mezi dvěma bránícími protihráči, jenomže nakonec mířil příliš vysoko.

V závěrečné dvacetiminutovce domácí přitlačili a u všeho podstatného byl Peterson. Čtyřiadvacetiletý švédský útočník nejprve obdržel v 74. minutě přesný centr z pravé strany a nebezpečně hlavičkoval z dvanácti metrů, avšak připravený Van Leer zkrotil balón ve svých rukavicích. O sedm minut později byl stejný hráč přeci jen úspěšnější a díky své dvanácté ligové trefě v tomto ročníku zařídil výhru svého týmu.

Po hezké přízemní kombinaci odcentroval od pravého rohu pokutového území Kuwas a Peterson zády brance tečoval míč hlavou, jenž nakonec zapadl do vzdálenějšího dolního rohu mimo dosah bezmocného Van Leera. Breda se v následujícím průběhu snažila odpovědět, jenže souvislý tlak si nevytvořila a prakticky k ničemu nebezpečnému se nedostala. Heracles za týden bude navazovat na tento úspěch v Rotterdamu s místním Feyenoordem.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele