základní část, 29. kolo
07.04.2019 12:15 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Emmen porazil Heerenveen 2:0 a opustil tak sestupové pozice

Emmen dokázal v důležitém zápase zdolat konkurenční Heerenveen a po vítězství 2:0 oživil své šance na přímou záchranu, díky tomu se posunul na patnáctou pozici s osmadvaceti body a na barážové pozice De Graafschapu s Excelsiorem momentálně drží dvoubodový náskok. Domácí výběr navíc přerušil svou dlouhou šňůru bez vítězství, která se zastavila na sedmi zápasech. SC je stále desátý se šestatřiceti body a na devátý Tilburg ztrácí body čtyři.

Utkání nebylo od samého začátku nijak divácky atraktivní a především na FC bylo znát, že se snaží vycházet ze zabezpečené defenzívy. Emmen byl celkově mnohem střelecky aktivnější a soupeři dovolil jen dva pokusy mezi tři tyče, sám jich naopak vyprodukoval hned pět. Úvodní větší možnost se zrodila až pět minut před přestávkou a domácí ji hned přetavili ve vedoucí gól, když se prosadil sedmadvacetiletý Caner Cavlan.

Zkušený záložník využil skvělé práce kapitána Jansena a následné tvrdé střely z mírného úhlu, kterou gólman Hahn vyrazil před sebe. Poté se ve středu šestnáctky protivníka zjevil právě Cavlan a prudkou hlavičku usměrnil přesně do pravého horního rohu. Od tohoto momentu převzali hosté iniciativu a měli častěji míč ve svém držení, nicméně k ničemu nebezpečnému se nedostávali ani po změně stran.

Svěřenci trenéra Dicka Lukkiena naopak vyčkávali na svou možnost a hrozili hlavně z rychlých protiútoků. Svůj náskok definitivně pojistili zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem, kdy se podruhé v tomto utkání a celkově počtvrté v této sezóně prosadil Cavlan. Tentokráte po dlouhém pasu za obranu od Chacóna utekl na levém křídle a z hodně ostrého úhlu našel skulinku mezi nohama Hahna, který si tento okamžik rozhodně za rámeček nedá.

Ve zbývajícím průběhu sledovali diváci nudnou podívanou odehrávající se především v blízkosti půlící čáry, Emmen vůbec nikam nespěchal a dostatečný náskok s přehledem udržel až do konce. V příštím kole se pokusí na tento úspěch navázat v Bredě a opět sehraje jednu z klíčových bitev o udržení prvoligové licence, Heerenveen bude mít co napravovat proti suverénně hrajícímu Groningenu.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele