Eredivisie - souhrn 27. kola

30.03.2019, 20:31, aktualizováno 31.03.2019, 18:45
Komentáře a souhrny
Ajax ve šlágru kola porazil vedoucí PSV Eindhoven a za svým odvěkým rivalem aktuálně zaostává o dva body. Průběžně třetí Alkmaar těsným výsledkem zdolal Groningen a drží si tříbodový odstup na Feyenoord, jenž pro změnu nestačil na Utrecht. Polepšil si Heracles, neboť Vitesse pouze remizovalo s Den Haagem, proto se posunul na šestou pozici...

AFC Ajax - PSV Eindhoven 3:1

31.03.2019 16:45

Góly: 21. Daniel Schwaab (vl.), 71. Dušan Tadić (pen.), 90+6. David Neres - 58. Luuk de Jong

Šlágr 27. kola nejvyšší nizozemské soutěže zvládl lépe domácí Ajax a i v oslabení trvajícím přes půl hodiny porazil největšího konkurenta v boji o titul PSV po výsledku 3:1. Jeho manko na eindhovenského rivala momentálně činí jen dva body a ve zbývajících sedmi kolech je tak rozhodně na co se těšit. V hostujícím dresu nastoupil do samého začátku český krajánek Michal Sadílek a odehrál dvaasedmdesát minut, než byl střídán Malenem.

V základní sestavě Ajaxu se oproti původním předpokladům objevil marocký tahoun Hakim Ziyech, a i když nebyl ústřední postavou nedělního duelu, tak jeho přítomnost na trávníku byla znát. Amsterdamský klub byl v samém úvodu aktivnější a první možnost si vytvořil po necelých třech minutách. Noussair Mazraoui na pravé straně pokutového území nevyzrál zblízka na brankáře Zoeta a pak odkopával do bezpečí z brankové čáry vracející se Angeliño.

Svěřenci trenéra Erika ten Haga se mohli poprvé radovat krátce po dvaceti odehraných minutách, kdy Ziyech poslal před branku nepříliš nebezpečný centr z pravého křídla a Daniel Schwaab ve snaze zabránit vyložené možnosti nasměroval míč smolně doprostřed vlastní branky. V prvním poločase si nic dalšího nestalo, Ajax mohl navýšit své vedení ve 49. minutě a znovu v tom měl prsty aktivní marocký reprezentant Mazraoui.

Ten se pokusil překvapit Zoeta tvrdou ranou z patnácti metrů, nicméně hostující strážce dokázal nadvakrát zkrotit balón ve svých rukavicích. O čtyři minuty později zahrozil na druhé straně Mexičan Lozano, jenomže na připraveného gólmana Onanu si nepřišel. Domácí si výrazně zkomplikovali situaci v 57. minutě, kdy Mazraoui zasáhl nohou do obličeje Angeliña a rozhodčí Kuipers mu nejprve udělil žlutou kartu.

Pak si ovšem šel prohlédnout inkriminovaný okamžik k videu a své rozhodnutí změnil, jednadvacetiletému obránci ukázal přímou červenou kartu. Neuběhla ani minuta a PSV toho využil, o vyrovnání se postaral letošní nejlepší střelec Eredivisie Luuk de Jong. Španěl Angeliño posadil míč z levé strany přímo na hlavu rozběhnutého De Jonga, jenž snadno překonal zbytečně vybíhajícího Onanu z deseti metrů.

Asi nejklíčovější moment tohoto utkání byl k vidění asi pětadvacet minut před závěrečným hvizdem. Schwaab si totiž počínal velmi neobratně v souboji s Davidem Neresem a u brankové čáry ho naprosto zbytečně podrazil. Kuipers zprvu penaltu nenařídil, po konzultaci s VAR ale zcela jasně ukázal na pokutovou značku. Míč si postavil tradiční srbský exekutor Dušan Tadič a Zoeta zkušeně poslal na druhou stranu.

Eindhovenu se ve zbývajícím průběhu nedařilo najít recept na dobře organizovanou defenzívu AFC a v šesté nastavené minutě kapituloval potřetí. Přečíslení čtyři na čtyři zakončil Neres, který po svižné nahrávce Tagliafica zamířil po zemi do vzdálenějšího dolního rohu. PSV ve čtvrtek bude hájit dvoubodový odstup proti Zwolle, Ajax zavítá na půdu nováčka z Emmenu.

Více informací k zápasu

FC Utrecht - Feyenoord Rotterdam 3:2

31.03.2019 14:30

Góly: 33. Urby Emanuelson, 60. Sander van de Streek, 90+5. Timo Letschert - 64. Sam Larsson, 75. Robin van Persie

Feyenoord nedokázal prolomit svou bídnou formu z poslední doby a na půdě konkurenčního Utrechtu prohrál 2:3. V průběhu sice dokázal dohnat dvoubrankové manko protivníka, ale v páté nastavené minutě inkasoval rozdílovou trefu a odjíždí tak s prázdnou. V tabulce klesl na čtvrtou pozici se sedmačtyřiceti body a za třetím Alkmaarem zaostává o body tři. FC naopak neprohrál posedmé v řadě a s třiačtyřiceti body se posunul na pátou příčku.

Úvodní půlhodina nic zajímavého nepřinesla, utkání se začalo postupně rozjíždět až po momentu z 33. minuty. Urby Emanuelson se postavil k přímému volnému kopu z hranice pokutového území a míč s pomocí vzdálenější konstrukce nasměroval do sítě, gólman Vermeer se stačil za balónem pouze ohlédnout. V následujících minutách domácí zodpovědně bránili a svůj náskok navýšili přesně po odehrané hodině.

Vermeer totiž chyboval při odkopu a pod tlakem našel jen hruď Bahebecka. Pětadvacetiletý útočník s kamerunskými kořeny si vzápětí posunul míč směrem dopředu, při přihrávce pod sebe byl jasně faulován hostujícím strážcem, nicméně Sander van de Streek zachoval chladnou hlavu a ze středu pokutového území zavěsil přímo pod horní tyčku. Rotterdamský celek se vrátil zpět do hry o bodový zisk v 64. minutě.

Švédský reprezentant Sam Larsson se po závaru na hranici brankového území opřel do odraženého balónu z jedenácti metrů a usměrnil ho přesně pod břevno. Necelých dvacet minut před závěrečným hvizdem vyrovnal Robin van Persie. Pětatřicetiletá legenda stála ve vhodnou chvíli na správném místě po tvrdé ráně z pětadvaceti metrů a zákroku brankáře Jensena, z pěti metrů pak snadno dopravila balón doprostřed branky.

Ve čtvrté nastavené minutě mohl otočit vývoj nedělního střetnutí Vilhena, jenže po famózní individuální práci Larssona a načechraném pasu do předbrankového prostoru mířil trestuhodně vedle. Z následné protiakce naopak rozhodl o svém úspěchu Utrecht. Technický pokus z dvaadvaceti metrů zasáhl pravou tyč, dorážející Timo Letschert si pohlídal ofsajdovou past a pak obětavou rybičkou překonal marně se natahujícího Vermeera.

Více informací k zápasu

PEC Zwolle - FC Emmen 3:0

31.03.2019 14:30

Góly: 3. Vito van Crooij, 45. Lennart Thy, 90. Lennart Thy

Zwolle dokázalo potvrdit papírové předpoklady proti Emmenu a porazilo ho bez větších potíží v poměru 3:0 hlavně díky skvělému vstupu do nedělního duelu a také výtečně zvládnutému konci první půle. Nováček soutěže se po změně stran snažil něco s výsledkem udělat, ale v ofenzívě mu to hodně skřípalo a protivníka nijak neprověřil, navíc v samém závěru inkasoval potřetí. Jeho čekání na vítězství se tak protáhlo na šest zápasů po sobě.

PEC se díky tomu přiblížilo k vytoužené záchraně a posunulo se na dvanáctou pozici s dvaatřiceti body, Emmen zůstal na předposledním sedmnáctém místě s pětadvaceti body a na poslední Bredu má náskok sedmi bodů. Domácím hodně pomohl moment již z 3. minuty, kdy je dostal do vedení třiadvacetiletý útočník Vito van Crooij a v tomto soutěžním ročníku nejvyšší nizozemské ligy skóroval již poosmé.

Po chybné rozehrávce Emmenu ve středu hřiště vymyslel nádhernou kolmici za obranu Namli a rozběhnutý Van Crooij zamířil v pádu mezi nohy vybíhajícího brankáře Scherpena. Zwolle v následujícím průběhu zodpovědně bránilo a čekalo na svou šanci, ta nakonec přišla v 45. minutě. Po rychlé akci středem hřiště se sražená střela Van Duinena odrazila přímo na kopačku Lennarta Thye, jenž o decimetry přelstil ofsajdovou past.

Thy si tváří v tvář proti Scherpenovi věděl rady a míč šajtlí nasměroval k pravé tyči. Ve druhém poločase sledovali diváci marnou snahu Emmenu o snížení, PEC nikam nespěchal a zvolená taktika mu vycházela do puntíku. S přibývajícím časem přecházeli domácí na stále větší riziko a okénka v jejich obraně se začala otevírat, čehož domácí využili v poslední minutě tohoto klání.

Podruhé do černého zamířil šestadvacetiletý německý útočník, jenž se po přihrávce do volného prostoru od Elberse sice ocitl v mírném úhlu, i přesto zblízka překonal bezmocného Scherpena. Emmen ve středu přivítá vysoce favorizovaný Ajax a každý získaný bod by se rovnal obrovské senzaci, Zwolle se o podobný husarský kousek pokusí v Eindhovenu s místním PSV.

Více informací k zápasu

NAC Breda - VVV Venlo 1:1

31.03.2019 12:15

Góly: 66. Greg Leigh - 14. Peniel Mlapa

Breda nedokázala přerušit svou šňůru deseti ligových utkání bez vítězství a v roce 2019 tak stále čeká na svůj premiérový tříbodový zisk, její šance alespoň na baráž se proto opět snížily. Po remíze 1:1 s Venlem se stále nachází na posledním osmnáctém místě s osmnácti body a na sedmnáctý Emmen ztrácí propastných sedm bodů. VVV nemusí být s nerozhodným výsledkem až zase tak zklamán, s třiatřiceti body se nachází na jedenácté pozici.

NAC měl od samého začátku obrovské odhodlání a pod vedením nového trenéra Ruuda Brooda se tlačil do zakončení. Do úvodní větší příležitosti se v 6. minutě probojoval te Vrede, který po důrazu před hranicí pokutového území vystřelil o decimetry nad horní tyčku. Za další dvě minuty si na nádhernou kolmici za obranu seběhl Korte, nicméně ve vyložené pozici trestuhodně selhal a nechal jen vyniknout hostujícího brankáře Unnerstalla.

Venlo pořádně narušilo plány soupeře po necelé čtvrthodině hry, kdy ve vhodnou chvíli prorazilo a šlo do vedení. Peniel Mlapa totiž v hlavičkovém souboji přetlačil chybujícího Palmera-Browna a postupoval zcela osamocen směrem ke gólmanu van Leerovi, kterého překonal přízemním pokusem mezi nohy. Od tohoto okamžiku byli domácí evidentně zaskočeni a k ničemu nebezpečnému se delší dobu nemohli dostat.

Teprve v 57. minutě přilétl centr z levého křídla před hranici brankového území přímo na hlavu zapomenutého te Vredeho, proti němuž reflexivně zasáhl Unnerstall a výrazně podržel svůj výběr. Breda se dočkala zaslouženého vyrovnání o necelých deset minut později. Standardní situaci rozehrál Lundqvist a hlavičkující Greg Leigh usměrnil balón přesně k levé konstrukci, Unnerstall se v tuto chvíli natahoval marně.

V 77. minutě byl odpískán pokutový kop ve prospěch Bredy za zákrok Seuntjense na El Allouchiho, nicméně rozhodčí van de Graaf ho po přezkoumání videa odvolal a marockému záložníkovi k tomu udělil žlutou kartu za nafilmování pádu. El Allouchi byl za další tři minuty vyloučen po druhé žluté kartě a Breda se ve zbytku utkání už jen bránila. A kdyby gólman van Leer nevytáhl parádní zákrok proti bombě Joostena, tak by dokonce prohrála.

Více informací k zápasu

SC Heerenveen - SBV Excelsior 1:0

30.03.2019 20:45

Góly: 90+1. Pelle van Amersfoort

Heerenveen si v boji o dodatečnou kvalifikaci Evropské ligy poradil s Excelsiorem, ovšem na těsném vítězství 1:0 se pořádně nadřel. Duel probíhal od samého začátku ve vysokém tempu a o vyložené příležitosti nebylo nouze, rotterdamský klub neměl k nerozhodném výsledku zase tak daleko. V tabulce je stále patnáctý se šestadvaceti body, SC se vyhoupl na devátou příčku se šestatřiceti body o bod za osmý Tilburg.

Domácí si vytvořili tlak od úvodního hvizdu a protivníka doslova sevřeli před jeho vlastním pokutovým územím. V 5. minutě se po přihrávce od Schaarse řítil sám směrem k brankáři Damenovi rozběhnutý Rienstra, ale zblízka ho propálit nedokázal. Heerenveen měl územní převahu i v následujícím průběhu. Tři minuty před poločasovou přestávkou se propracoval k nebezpečné hlavičce Höegh a po přímém volném kopu orazítkoval zblízka břevno.

Pět minut po změně stran se střílená přihrávka z více jak třiceti metrů dostala na kopačku Lammerse, který se s balónem elegantně otočil a jeho prudkou ránu směřující ke vzdálenější tyči odvrátil do strany připravený Damen. Po necelé hodině hry napřáhl na druhé straně z úctyhodných pětatřiceti metrů Kotte a gólman Hahn měl co dělat, aby jeho bombu famózně vyškrábl na rohový kop. Excelsior od tohoto momentu přidal a znovu zahrozil v 66. minutě.

Burnet vymyslel geniální nahrávku pro Koolwijka, jehož projektil zlikvidoval pozorný Hahn. Zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem unikl po pravém křídle střídající El Hamdaoui a jeho křižná střela se odrazila od horního okraje břevna do zámezí, ke změně skóre vskutku chybělo jen několik centimetrů. V 86. minutě se po standardní situaci položil do rybičky nabíhající Edwards a Hahn podržel svůj celek zákrokem večera.

Když už se zdálo, že se oba protivníci spokojí s bezbrankovou remízou, tak z ničeho nic udeřil Pelle van Amersfoort. Dvaadvacetiletý záložník využil přihrávky z první od Woudenberga a pak jemnou tečí nasměroval míč k pravé konstrukci, který se od ní odrazil do sítě. Hosté mohli vzápětí odpovědět a vybojovat alespoň bod, jenomže když Edwards zblízka neprostřelil vynikajícího Hahna, tak se výsledek nezměnil.

Více informací k zápasu

AZ Alkmaar - FC Groningen 1:0

30.03.2019 20:45

Góly: 70. Ron Vlaar

Alkmaar dokázal potvrdit úlohu favorita proti dobře hrajícímu Groningenu a uštědřil mu teprve druhou porážku na ligové scéně v roce 2019, díky tomu se s padesáti získanými body osamostatnil na třetím místě Eredivisie o tři body před čtvrtým Feyenoordem. O osudu vyrovnaného utkání rozhodl zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem obránce Ron Vlaar, který navíc v tomto ročníku vsítil svůj premiérový gól.

Hosté znovu spoléhali na pozornou práci v defenzívě a AZ k mnoha vyloženým možnostem nepustili, nicméně sami byli v útočné fázi téměř bezzubí. Domácí drželi balón ze sedmapadesáti procent, diváci se celkově dočkali pouhých čtyř střel mezi tři tyče. V tabulce jim patří desátá příčka s pětatřiceti body. První větší příležitost se zrodila po necelé čtvrthodině hry, kdy Stengs krásnou kolmicí za obranu uvolnil rozběhnutého Seuntjense.

Ten se kličkou snažil zbavit brankáře Padta, ale hostující strážce se nenechal nachytat na švestkách a tento úmysl přečetl. Fantastickým zákrokem jednoruč totiž doslova ukradl Seuntjensovi míč z kopačky. Pak se balón nejčastěji nacházel v blízkosti půlící čáry a oba soupeři měli problémy hlavně v přechodové fázi. Přesně po odehrané hodině mohl otevřít skóre nedělního duelu aktivní Idrissi.

Po parádní kombinaci svých spoluhráčů se zjevil za obranou Groningenu a poté obešel Padta, nicméně zakončení mu výrazně ztížil Zeefuik a následná přízemní střela skončila v boční síti. Alkmaar se přeci jen dočkal rozhodujícího zásahu v 70. minutě. Po rohovém kopu Stengse z levé strany si před hranici brankového území naběhl Vlaar a zády k brance hlavičkoval přímo k bližší konstrukci, Padt se tentokráte po skákavém balónu natahoval marně.

Svěřenci trenéra Johna van den Broma se ve zbývajícím průběhu nikam netlačili a s přehledem kontrolovali hubený náskok, FC výrazněji neohrozil gólmana Bizota ani jednou. Alkmaar v příštím kole zavítá na půdu konkurenčního Arnhemu a může se velmi přiblížit k přímému postupu do Evropské ligy, hosté se pokusí odčinit toto zaváhání proti zachraňujícímu se De Graafschapu.

Více informací k zápasu

BV De Graafschap - Heracles Almelo 1:2

30.03.2019 19:45

Góly: 16. Charlison Benschop - 66. Brandley Kuwas, 70. Lerin Duarte

De Graafschap nedokázal navázat na dobou formu z poslední doby před vlastními fanoušky a silnému Heracles podlehl nejtěsnějším poměrem 1:2. Přitom do zápasu vstoupil skvěle a už po čtvrthodině hry vedl, ovšem Almelo otočilo vývoj během necelých pěti minut ve druhém poločase. BV tak prozatím zůstává v tabulce na šestnácté pozici s pětadvaceti body o bod za patnáctým Excelsiorem, hosté se posunuli na pátou příčku s dvaačtyřiceti body.

Celek z Doetinchemu zužitkoval první nebezpečnější akci sobotního duelu v 16. minutě, kdy si Charlison Benschop naběhl na parádní přihrávku do běhu od El Jebliho a pak z deseti metrů krásně nasměroval míč k levé tyči. Za další tři minuty mohl stejný hráč dostat svůj výběr do dvoubrankového vedení, nicméně jeho razantní projektil dokázal fantastickým způsobem vyškrábnout na rohový kop připravený brankář Blaswich.

V následujícím průběhu tempo hry přeci jen lehce opadlo a další příležitost se urodila zhruba pět minut před přestávkou. Centr Narsingha propadl přes Benschopa k rozběhnutému El Jeblimu, který se prudce opřel do balónu a k jeho smůle orazítkoval horní tyčku. Nejprve se ve druhém dějství obrázek hry příliš nezměnil a po necelé hodině hry se chvěla branková konstrukce podruhé, tentokráte totiž skončila technická střela Burgzorga na pravé tyči.

Hosté skvěle prorazili v 66. minutě a trochu nezaslouženě vyrovnali. Po přímém volném kopu z levé strany se míč odrazil přímo na kopačku kanonýra Brandleyho Kuwase a následná rána z voleje ze čtrnácti metrů zapadla přesně pod břevno, gólman Bertrams se za míčem nestačil ani ohlédnout. Heracles od tohoto okamžiku výrazně přidalo v ofenzívě a rozhodujícího zásahu se dočkalo za další čtyři minuty díky trefě Lerina Duarteho.

Osmadvacetiletý záložník hostujícího klubu si zpracoval balón elegantně na prsa a pak zkusil štěstí ze třiceti metrů. Jeho parádní bomba do vzdálenější šibenice určitě bude kandidovat na gól roku, Bertrams se jen bezmocně proletěl vzduchem. Otřesený De Graafschap se na žádný velký odpor nezmohl a v nastaveném čase dokonce mohl inkasovat potřetí, avšak střídající Breukers zakončil svůj samostatný únik jen střelou do boční sítě.

Více informací k zápasu

Willem II - Fortuna Sittard 3:2

30.03.2019 18:30

Góly: 44. Alexander Isak (pen.), 58. Alexander Isak (pen.), 61. Alexander Isak (pen.) - 32. Andrija Novakovich, 54. Branislav Niňaj

Willem navázal na skvělé výkony těsně před reprezentační přestávkou a nyní vyhrál v nejvyšší soutěži potřetí v řadě, výraznou měrou se tak přiblížil k záchraně a rozhodně má ještě šanci zabojovat o dodatečnou kvalifikaci Evropské ligy. Po divokém průběhu přehrál nováčka ze Sittardu nejtěsnějším poměrem 3:2. Kuriozitou je, že ani jeden gól nedal ze hry a kopal hned tři pokutové kopy, Fortuna navíc dohrávala duel více jak poločas v oslabení.

Hrdinou sobotního zápasu se stal Alexander Isak, který vsítil hattrick zásluhou tří proměněných penalt a poté byl dokonce blízko ke čtvrtému zásahu. Tilburg se prozatím posunul na osmou pozici s osmatřiceti body, hosté se nacházejí na čtrnáctém místě s devětadvaceti body. Fortuna přitom vstoupila do utkání aktivněji a první větší možnost si vypracovala po necelé čtvrthodině hry.

Po pasu z levé strany si naběhl před branku Andrija Novakovič a míč se následně odrazil od jednoho z bránících hráčů o decimetry mimo prostor tří tyčí. Vzápětí se k přímému volnému kopu ze střední vzdálenosti postavil Diemers a gólman Woud musel odvracet balón parádním způsobem do bezpečí. Hosté zužitkovali svůj mírný tlak krátce po odehrané půlhodině, kdy se po obrovské chybě Wouda prosadil zblízka kanonýr Novakovič.

Hostující strážce neudržel ve svých rukavicích střelu z více jak třiceti metrů a Novakovič pak po zemi rozvlnil síť, rozhodčí Martens po konzultaci s videem branku uznal. Těsně před přestávkou domácí srovnali krok, když si ve vlastní šestnáctce nedovolené počínal Rodríguez. V nepřehledné situaci si Andrija Balić zřejmě neodpustil peprnou připomínku směrem k Martensovi a uviděl přímou červenou kartu, Isak následně zamířil do protipohybu brankáře Koşeleva.

Sittard se po změně stran dostal zpět do vedení i v deseti, to totiž slovenský krajánek Branislav Niňaj využil hlavičky Lamproua a ze tří metrů nasměroval míč přímo pod horní tyčku.

V 57. minutě opět fauloval před Koşelevem smolař Rodríguez a po obdržené žluté kartě si balón postavil Isak, jenž se bez potíží trefil doprostřed branky - 2:2. Neuběhly ani dvě minuty a domácí zahrávali třetí penaltu. I tentokráte sebral odvahu Isak a opět nedal hostujícímu Koşelevovi žádnou šanci na úspěch, svým třetím zásahem proto rozhodl o výhře Willemu. V 81. minutě rozvlnil síť dokonce počtvrté, ale tento gól nebyl uznán kvůli ofsajdu.

Více informací k zápasu

ADO Den Haag - SBV Vitesse 3:3

30.03.2019 18:30

Góly: 7. Sheraldo Becker, 31. Lex Immers, 76. Lex Immers - 21. Thomas Buitink, 27. Thomas Buitink, 43. Thomas Buitink

Den Haag vybojoval alespoň bod s favorizovaným Vitesse po divoké remíze 3:3 a v nejvyšší nizozemské soutěži nevyhrál již popáté za sebou, v tabulce mu patří třináctá příčka s devětadvaceti body. V hostujícím dresu vsítil hattrick během prvního poločasu Thomas Buitink, jenomže ani tento počin na vítězství nestačil. SBV proto neodčinil minulou porážku v Almelu a v Eredivisii se nachází na šestém místě s jednačtyřiceti body.

Do sobotního utkání lépe vstoupil ADO a z vedoucí trefy se radoval v 7. minutě. Sheraldo Becker se po krásné přízemní kombinaci zjevil sám před brankářem Eduardem a z osmi metrů ho chladnokrevně propálil. Domácí tlačili i v následujícím průběhu a byli blízko k druhé trefě, jenže krátce po dvaceti odehraných minutách bylo srovnáno. Buitink si totiž seběhl před branku na zpětnou přihrávku od Karavajeva a z pěti metrů obstřelil gólmana Zwinkelse.

Neuběhlo ani dalších šest minut a mírný favorit tohoto střetnutí otočil vývoj. Teprve osmnáctiletý obrovský talent Arnhemu obdržel dlouhý pas za obranu protivníka, geniálně se zbavil dvou bránících protihráčů a nakonec jako zkušený mazák zavěsil přímo pod horní tyčku. Domácí v žádném případě zbraně nesložili a do hry o vítězství se vrátili ve 31. minutě. Po krásné individuální akci Maloneho na levém křídle hlavičkoval k bližší tyči Lex Immers.

Útočník Buitink zkompletoval svůj hattrick během pouhých dvaadvaceti minut těsně před poločasovou pauzou, když se po zákroku Zwinkelse opřel do odraženého balónu z hranice pokutového území a jeho projektil se i kvůli teči dokutálel k levé tyči - 2:3.

Po změně stran Den Haag přidal a tlačil se za vyrovnáním. Po hodině hry napřáhl z více jak dvaceti metrů El Khayati a Eduardo měl co dělat, aby balón zkrotil ve svých rukavicích.

Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem dokonce rozvlnil síť, ovšem gól neplatil kvůli ofsajdu. Domácí stanovili konečnou podobu výsledku v 76. minutě. Podruhé do černého zamířil Immers, který si elegantně zpracoval centr od Beckera a zblízka propálil strážce Arnhemu. Vzápětí přišel na hřiště český krajánek Tomáš Necid, ale příliš vidět nebyl. V nastaveném čase byl blízko k hattricku Immers, nicméně jeho hlavička letěla těsně nad břevno.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.PSV Eindhoven27214280:1967
2.AFC Ajax27212491:2365
3.AZ Alkmaar27155753:3050
4.Feyenoord Rotterdam27145857:3647
5.FC Utrecht27127848:3643
6.Heracles Almelo271331148:5142
7.SBV Vitesse27118850:3941
8.Willem II271141246:5237
9.SC Heerenveen2799957:5936
10.FC Groningen271051231:3535
11.VVV Venlo27961233:4533
12.PEC Zwolle27951333:4132
13.ADO Den Haag27781238:5529
14.Fortuna Sittard27851445:6429
15.SBV Excelsior27751532:6026
16.BV De Graafschap27741632:5725
17.FC Emmen27671430:6325
18.NAC Breda27461724:6318

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Willem II - Fortuna Sittard 3:2, tak tenhle zápas si jdu teda najít

Reagovat
RadekVonCZE

Isak

Reagovat
Stiksxx

Gratuluji Ajaxu k titulu. Nebyli jsme v dulezitych zapasech dostatečně rychli a ostri, jinak to docela slo. Ajax zaslouzene. Maji nejlepsi tym v lize.

Reagovat
LAM

A právě ztrácej 2 body na prvního

Reagovat
afc ajax

Tak áno sú tam ešte 2 body,tak ako vy tak aj my sme strácali veľa zbytočným bodov...takže ešte neni koniec ...a my hráme ešte LM takže únava môže za siahnuť aj nás. Dnes sme si zaslúžili vyhrať o tom niet pochýb .Skoda tej červenej karty.

Reagovat
AjaxFans

Pentla přísná.Byl jsem makat,tak jsem bohužel neviděl.Jak to vypadalo herně do červené?

Reagovat
afc ajax

1.polčas bol nàš a druhý ich hlavne kvôli tej červenej...

Reagovat
Stiksxx

Ja lital venku po zahrade, takze jsem taky nekoukal. Vedel jsem ze rupneme, takze za ty nervy by mi to ani nestalo.

Reagovat
AjaxFans

Taky jsi spálený jak bubák? Měli jsme vám co vracet za minulý zápas.Takže spokojenost,možná i dobře, že jsem neviděl, bo po červené by to byl nervík

Reagovat
Stiksxx

Před obědem jsem byl se psem a cítil jsem, jak se připaluju, takže pak jsem si vzal kšiltovku, páč nemám žádný vlasy.

Ale kámoš, co připravoval na základovou desku, byl spálenej jak rak.

Reagovat
lampas

První pořádnej soupeř a Sadílek hned nulovej Ještě na to bohužel nemá.

Reagovat
Stiksxx

Nema no.

Reagovat
8lampard8

Hodně kazil, nebo se jen tolik nezapojoval do hry? A nebylo to i tím, že měl Ajax herní převahu? Zápas jsem neviděl, tak budu rád za jakékoliv info.

Reagovat
smazaný uživatel

Mě nepřipadal vůbec špatný, makal, slušne kombinoval, bylo na něho několik faulů, ve druhé půlce párkrát dobře vystihl rozehrávku.

Reagovat
8lampard8

díky co on vůbec hraje za post v záloze? DM, CM, AM? Pokud hraje spíše defenzivní štít, tak je jasný, že někomu může přijít nevýrazný a neviditelný, přestože toho dost odmaká

Reagovat
smazaný uživatel

Řekl bych takový běhavý DM. Nějaké nepřesnosti tam samozřejmě měl, ale jinak mě dost překvapil sebevědomím, vůbec se z toho zápasu nepodělal, jako nejmenovaní reprezentanti ve Wembley například. A vidět byl naopak docela dost, v prvním poločase vybojoval snad tři fauly, asi dvakrát se pokusil o střelu, i když mu nesedla. A zrovna Van Bommel asi pozná, jestli na to má nebo nemá, jinak by ho do takového zápasu nestavěl.

Reagovat
8lampard8

to je super a jak říkáš, van Bommel v něj očividně věří, myslim, že ho vedl i v juniorce. Vzhledem k tomu, že česká reprezentace momentálně nedisponuje dostatečně kralitníma defenzivníma hráčema, je dobře, že se prosazují hráči jako Král a Sadílek. Samozřejmě zrovna Sadílek má ještě dost času, ale třeba za půl roku enbo rok, když bude pravidelně hrát, tak nevidim problém s postupným začlenováním. Ale pořád se může všechno během měsíce změnit. Každopádně se mi líbí, co jsem ho aslespoń viděl v pár sestřizích, že se nebojí hrát, nevrací míč alibisticky stoperům nebo brankáři

Reagovat
Stiksxx

Mě zase přijde, viděl jsem s ním dva zápasy, že drtivá většina jeho přihrávek šla dozadu. On měl i takové statistiky, že dal v celém zápase 75 přihrávek a měl snad 94% úspěšnost a pak naskočil do zápasu a měl přes 30 přihrávek a úspěšnost 100%. Ale je to samozřejmě dané úlohou jakou má hrát.

Reagovat
8lampard8

No.. Tak hlavně ať hraje, je jasný, že úroveň jeho rozehrávky a herní inteligence nebude na úrovni nějaké fotbalové hvězdy. Do toho se snad dostane. Neni potřeba, aby hned někam přestupoval po pár zápasech. Snad bude do dvaadvaceti stabilním členem základní sestavy, to by byla paráda.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele