základní část, 27. kolo
31.03.2019 14:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Zwolle si bez potíží poradilo s Emmenem a přiblížilo se k udržení

Zwolle dokázalo potvrdit papírové předpoklady proti Emmenu a porazilo ho bez větších potíží v poměru 3:0 hlavně díky skvělému vstupu do nedělního duelu a také výtečně zvládnutému konci první půle. Nováček soutěže se po změně stran snažil něco s výsledkem udělat, ale v ofenzívě mu to hodně skřípalo a protivníka nijak neprověřil, navíc v samém závěru inkasoval potřetí. Jeho čekání na vítězství se tak protáhlo na šest zápasů po sobě.

PEC se díky tomu přiblížilo k vytoužené záchraně a posunulo se na dvanáctou pozici s dvaatřiceti body, Emmen zůstal na předposledním sedmnáctém místě s pětadvaceti body a na poslední Bredu má náskok sedmi bodů. Domácím hodně pomohl moment již z 3. minuty, kdy je dostal do vedení třiadvacetiletý útočník Vito van Crooij a v tomto soutěžním ročníku nejvyšší nizozemské ligy skóroval již poosmé.

Po chybné rozehrávce Emmenu ve středu hřiště vymyslel nádhernou kolmici za obranu Namli a rozběhnutý Van Crooij zamířil v pádu mezi nohy vybíhajícího brankáře Scherpena. Zwolle v následujícím průběhu zodpovědně bránilo a čekalo na svou šanci, ta nakonec přišla v 45. minutě. Po rychlé akci středem hřiště se sražená střela Van Duinena odrazila přímo na kopačku Lennarta Thye, jenž o decimetry přelstil ofsajdovou past.

Thy si tváří v tvář proti Scherpenovi věděl rady a míč šajtlí nasměroval k pravé tyči. Ve druhém poločase sledovali diváci marnou snahu Emmenu o snížení, PEC nikam nespěchal a zvolená taktika mu vycházela do puntíku. S přibývajícím časem přecházeli domácí na stále větší riziko a okénka v jejich obraně se začala otevírat, čehož domácí využili v poslední minutě tohoto klání.

Podruhé do černého zamířil šestadvacetiletý německý útočník, jenž se po přihrávce do volného prostoru od Elberse sice ocitl v mírném úhlu, i přesto zblízka překonal bezmocného Scherpena. Emmen ve středu přivítá vysoce favorizovaný Ajax a každý získaný bod by se rovnal obrovské senzaci, Zwolle se o podobný husarský kousek pokusí v Eindhovenu s místním PSV.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele