základní část, 27. kolo
31.03.2019 14:30 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

Feyenoord podruhé za sebou zklamal, tentokráte nestačil na Utrecht

Feyenoord nedokázal prolomit svou bídnou formu z poslední doby a na půdě konkurenčního Utrechtu prohrál 2:3. V průběhu sice dokázal dohnat dvoubrankové manko protivníka, ale v páté nastavené minutě inkasoval rozdílovou trefu a odjíždí tak s prázdnou. V tabulce klesl na čtvrtou pozici se sedmačtyřiceti body a za třetím Alkmaarem zaostává o body tři. FC naopak neprohrál posedmé v řadě a s třiačtyřiceti body se posunul na pátou příčku.

Úvodní půlhodina nic zajímavého nepřinesla, utkání se začalo postupně rozjíždět až po momentu z 33. minuty. Urby Emanuelson se postavil k přímému volnému kopu z hranice pokutového území a míč s pomocí vzdálenější konstrukce nasměroval do sítě, gólman Vermeer se stačil za balónem pouze ohlédnout. V následujících minutách domácí zodpovědně bránili a svůj náskok navýšili přesně po odehrané hodině.

Vermeer totiž chyboval při odkopu a pod tlakem našel jen hruď Bahebecka. Pětadvacetiletý útočník s kamerunskými kořeny si vzápětí posunul míč směrem dopředu, při přihrávce pod sebe byl jasně faulován hostujícím strážcem, nicméně Sander van de Streek zachoval chladnou hlavu a ze středu pokutového území zavěsil přímo pod horní tyčku. Rotterdamský celek se vrátil zpět do hry o bodový zisk v 64. minutě.

Švédský reprezentant Sam Larsson se po závaru na hranici brankového území opřel do odraženého balónu z jedenácti metrů a usměrnil ho přesně pod břevno. Necelých dvacet minut před závěrečným hvizdem vyrovnal Robin van Persie. Pětatřicetiletá legenda stála ve vhodnou chvíli na správném místě po tvrdé ráně z pětadvaceti metrů a zákroku brankáře Jensena, z pěti metrů pak snadno dopravila balón doprostřed branky.

Ve čtvrté nastavené minutě mohl otočit vývoj nedělního střetnutí Vilhena, jenže po famózní individuální práci Larssona a načechraném pasu do předbrankového prostoru mířil trestuhodně vedle. Z následné protiakce naopak rozhodl o svém úspěchu Utrecht. Technický pokus z dvaadvaceti metrů zasáhl pravou tyč, dorážející Timo Letschert si pohlídal ofsajdovou past a pak obětavou rybičkou překonal marně se natahujícího Vermeera.

Autor: Viktor Sandev / feyenoord.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele