základní část, 27. kolo
30.03.2019 18:30 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Willem přehrál houževnatou Fortunu po třech proměněných penaltách

Willem navázal na skvělé výkony těsně před reprezentační přestávkou a nyní vyhrál v nejvyšší soutěži potřetí v řadě, výraznou měrou se tak přiblížil k záchraně a rozhodně má ještě šanci zabojovat o dodatečnou kvalifikaci Evropské ligy. Po divokém průběhu přehrál nováčka ze Sittardu nejtěsnějším poměrem 3:2. Kuriozitou je, že ani jeden gól nedal ze hry a kopal hned tři pokutové kopy, Fortuna navíc dohrávala duel více jak poločas v oslabení.

Hrdinou sobotního zápasu se stal Alexander Isak, který vsítil hattrick zásluhou tří proměněných penalt a poté byl dokonce blízko ke čtvrtému zásahu. Tilburg se prozatím posunul na osmou pozici s osmatřiceti body, hosté se nacházejí na čtrnáctém místě s devětadvaceti body. Fortuna přitom vstoupila do utkání aktivněji a první větší možnost si vypracovala po necelé čtvrthodině hry.

Po pasu z levé strany si naběhl před branku Andrija Novakovič a míč se následně odrazil od jednoho z bránících hráčů o decimetry mimo prostor tří tyčí. Vzápětí se k přímému volnému kopu ze střední vzdálenosti postavil Diemers a gólman Woud musel odvracet balón parádním způsobem do bezpečí. Hosté zužitkovali svůj mírný tlak krátce po odehrané půlhodině, kdy se po obrovské chybě Wouda prosadil zblízka kanonýr Novakovič.

Hostující strážce neudržel ve svých rukavicích střelu z více jak třiceti metrů a Novakovič pak po zemi rozvlnil síť, rozhodčí Martens po konzultaci s videem branku uznal. Těsně před přestávkou domácí srovnali krok, když si ve vlastní šestnáctce nedovolené počínal Rodríguez. V nepřehledné situaci si Andrija Balić zřejmě neodpustil peprnou připomínku směrem k Martensovi a uviděl přímou červenou kartu, Isak následně zamířil do protipohybu brankáře Koşeleva.

Sittard se po změně stran dostal zpět do vedení i v deseti, to totiž slovenský krajánek Branislav Niňaj využil hlavičky Lamproua a ze tří metrů nasměroval míč přímo pod horní tyčku.

V 57. minutě opět fauloval před Koşelevem smolař Rodríguez a po obdržené žluté kartě si balón postavil Isak, jenž se bez potíží trefil doprostřed branky - 2:2. Neuběhly ani dvě minuty a domácí zahrávali třetí penaltu. I tentokráte sebral odvahu Isak a opět nedal hostujícímu Koşelevovi žádnou šanci na úspěch, svým třetím zásahem proto rozhodl o výhře Willemu. V 81. minutě rozvlnil síť dokonce počtvrté, ale tento gól nebyl uznán kvůli ofsajdu.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele