základní část, 27. kolo
30.03.2019 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Alkmaar zdolal po boji rozjetý Groningen 1:0

Alkmaar dokázal potvrdit úlohu favorita proti dobře hrajícímu Groningenu a uštědřil mu teprve druhou porážku na ligové scéně v roce 2019, díky tomu se s padesáti získanými body osamostatnil na třetím místě Eredivisie o tři body před čtvrtým Feyenoordem. O osudu vyrovnaného utkání rozhodl zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem obránce Ron Vlaar, který navíc v tomto ročníku vsítil svůj premiérový gól.

Hosté znovu spoléhali na pozornou práci v defenzívě a AZ k mnoha vyloženým možnostem nepustili, nicméně sami byli v útočné fázi téměř bezzubí. Domácí drželi balón ze sedmapadesáti procent, diváci se celkově dočkali pouhých čtyř střel mezi tři tyče. V tabulce jim patří desátá příčka s pětatřiceti body. První větší příležitost se zrodila po necelé čtvrthodině hry, kdy Stengs krásnou kolmicí za obranu uvolnil rozběhnutého Seuntjense.

Ten se kličkou snažil zbavit brankáře Padta, ale hostující strážce se nenechal nachytat na švestkách a tento úmysl přečetl. Fantastickým zákrokem jednoruč totiž doslova ukradl Seuntjensovi míč z kopačky. Pak se balón nejčastěji nacházel v blízkosti půlící čáry a oba soupeři měli problémy hlavně v přechodové fázi. Přesně po odehrané hodině mohl otevřít skóre nedělního duelu aktivní Idrissi.

Po parádní kombinaci svých spoluhráčů se zjevil za obranou Groningenu a poté obešel Padta, nicméně zakončení mu výrazně ztížil Zeefuik a následná přízemní střela skončila v boční síti. Alkmaar se přeci jen dočkal rozhodujícího zásahu v 70. minutě. Po rohovém kopu Stengse z levé strany si před hranici brankového území naběhl Vlaar a zády k brance hlavičkoval přímo k bližší konstrukci, Padt se tentokráte po skákavém balónu natahoval marně.

Svěřenci trenéra Johna van den Broma se ve zbývajícím průběhu nikam netlačili a s přehledem kontrolovali hubený náskok, FC výrazněji neohrozil gólmana Bizota ani jednou. Alkmaar v příštím kole zavítá na půdu konkurenčního Arnhemu a může se velmi přiblížit k přímému postupu do Evropské ligy, hosté se pokusí odčinit toto zaváhání proti zachraňujícímu se De Graafschapu.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele