základní část, 27. kolo
30.03.2019 18:30 CET
3 : 3
(2:3)

Reportáž

Den Haag dvakrát dohnal náskok Arnhemu a remizoval s ním 3:3

Den Haag vybojoval alespoň bod s favorizovaným Vitesse po divoké remíze 3:3 a v nejvyšší nizozemské soutěži nevyhrál již popáté za sebou, v tabulce mu patří třináctá příčka s devětadvaceti body. V hostujícím dresu vsítil hattrick během prvního poločasu Thomas Buitink, jenomže ani tento počin na vítězství nestačil. SBV proto neodčinil minulou porážku v Almelu a v Eredivisii se nachází na šestém místě s jednačtyřiceti body.

Do sobotního utkání lépe vstoupil ADO a z vedoucí trefy se radoval v 7. minutě. Sheraldo Becker se po krásné přízemní kombinaci zjevil sám před brankářem Eduardem a z osmi metrů ho chladnokrevně propálil. Domácí tlačili i v následujícím průběhu a byli blízko k druhé trefě, jenže krátce po dvaceti odehraných minutách bylo srovnáno. Buitink si totiž seběhl před branku na zpětnou přihrávku od Karavajeva a z pěti metrů obstřelil gólmana Zwinkelse.

Neuběhlo ani dalších šest minut a mírný favorit tohoto střetnutí otočil vývoj. Teprve osmnáctiletý obrovský talent Arnhemu obdržel dlouhý pas za obranu protivníka, geniálně se zbavil dvou bránících protihráčů a nakonec jako zkušený mazák zavěsil přímo pod horní tyčku. Domácí v žádném případě zbraně nesložili a do hry o vítězství se vrátili ve 31. minutě. Po krásné individuální akci Maloneho na levém křídle hlavičkoval k bližší tyči Lex Immers.

Útočník Buitink zkompletoval svůj hattrick během pouhých dvaadvaceti minut těsně před poločasovou pauzou, když se po zákroku Zwinkelse opřel do odraženého balónu z hranice pokutového území a jeho projektil se i kvůli teči dokutálel k levé tyči - 2:3.

Po změně stran Den Haag přidal a tlačil se za vyrovnáním. Po hodině hry napřáhl z více jak dvaceti metrů El Khayati a Eduardo měl co dělat, aby balón zkrotil ve svých rukavicích.

Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem dokonce rozvlnil síť, ovšem gól neplatil kvůli ofsajdu. Domácí stanovili konečnou podobu výsledku v 76. minutě. Podruhé do černého zamířil Immers, který si elegantně zpracoval centr od Beckera a zblízka propálil strážce Arnhemu. Vzápětí přišel na hřiště český krajánek Tomáš Necid, ale příliš vidět nebyl. V nastaveném čase byl blízko k hattricku Immers, nicméně jeho hlavička letěla těsně nad břevno.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele