Eredivisie - souhrn 22. kola

15.02.2019, 22:06, aktualizováno 17.02.2019, 18:36
Komentáře a souhrny
Vedoucí PSV Eindhoven pouze remizoval na půdě Heerenveenu a na Ajax, který rozstřílel Bredu, má k dobru už jenom čtyři body. Zaváhal rovněž průběžně třetí Feyenoord, jenž odjel s prázdnou z Groningenu, načež se musí ohlížet na ve formě hrající Alkmaar. Vitesse přetlačilo Willem II a ze sestupové zóny se vyhoupl Excelsior...

BV De Graafschap - FC Utrecht 0:1

17.02.2019 16:45

Góly: 76. Simon Gustafson (pen.)

De Graafschap poprvé v novém roce před vlastními fanoušky neuspěl a po vyrovnané bitvě podlehl Utrechtu v nejtěsnějším poměru 0:1. O osudu nedělní dohrávky 22. kola rozhodl pokutový kop zhruba čtvrt hodiny před závěrečným hvizdem. Svěřenci kouče Dicka Advocaata tak poprvé po sedmi soutěžních duelech zvítězili a posunuli se na šestou pozici s dvaatřiceti body. BV je stále předposlední sedmnáctý s osmnácti body.

Domácím se navíc vzdálila přímá záchrana, na patnáctý Heerenveen ztrácejí šest bodů a potřebují se co nejdříve chytit. Na hostech bylo od samého začátku vidět, že si tolik nevěří a na pozornou defenzívu protivníka nemohli najít recept. Po půl hodině hry zaznamenal první střelu na branku De Graafschap, avšak El Jebli mířil z dvanácti metrů jen doprostřed branky a gólman Jensen zkrotil skákavý balón v rukavicích.

Ve 34. minutě se uvolnil na pravé straně pokutového území Kerk a poté zpětnou přihrávkou pod sebe do druhé vlny vybídl ke skórování rozběhnutého Simona Gustafsona. Ten však se svým přízemním pokusem z jedenácti metrů neuspěl a trefil jen před sebou stojícího protihráče. V následujících minutách se balón nejčastěji nacházel v blízkosti půlící čáry a rozhodně to nevypadalo, že by se diváci v Doetinchemu nějakého gólu dočkali.

Nicméně klíčový okamžik se přeci jen udál v rozmezí 74. - 76. minuty. Po kolmici za obranu převzal balón střídající Bahebeck a byl jasně podražen Matusiwou. Rozhodčí Blom bez váhání nařídil penaltu a také udělil jedinou žlutou kartu tohoto utkání. Nabídnutou možností nepohrdl čtyřiadvacetiletý švédský záložník Gustafson a po zemi se trefil k pravé tyči. Brankář Jurjus sice vystihl směr střely, ale na míč těsně nedosáhl.

Svěřenci trenéra Henka de Jonga se sice ve zbývajícím průběhu snažili alespoň vyrovnat, jenomže k ničemu nebezpečnému se nedostali. V příštím kole se pokusí svou pozici vylepšit na půdě Zwolle, Utrecht přivítá rotterdamský Excelsior a i v tomto případě bude považován za favorita.

Více informací k zápasu

SBV Excelsior - FC Emmen 2:1

17.02.2019 14:30

Góly: 62. Marcus Edwards, 65. Dennis Eckert Ayensa - 59. Michael de Leeuw

Excelsior zvládl důležitý souboj o záchranu s konkurenčním Emmenem a i přes nepříznivý vývoj se radoval z vítězství 2:1. Hosté se po necelé hodině hry dostali do vedení, nicméně rotterdamský celek ihned na to odpověděl dvěma zásahy během tří minut a těsný náskok udržel až do samotného konce. V tabulce se proto posunul na čtrnácté místo s pětadvaceti body a opustil sestupové pozice.

Nováček letošního ročníku klesl na šestnáctou příčku se čtyřiadvaceti body, na druhou stranu za patnáctým Heerenveenem zaostává pouze o skóre. První poločas nebyl z diváckého pohledu nijak atraktivní a k vidění byla jen jedna gólová situace zhruba deset minut před přestávkou. Postarali se o ní hosté, když po dlouhém centru z poloviny hřiště zakončoval Lukič a brankář Damen se vytáhl s famózním reflexivním zákrokem.

Obrázek hry se příliš neměnil ani ve druhém dějství, Emmen šel z ničeho nic do vedení v 59. minutě. Michael de Leeuw využil krásné přízemní kombinace svých spoluhráčů a poté si naskočil na parádní pas Cavlana z levého křídla, balón nakonec usměrnil "rybičkou" z hranice brankového území k pravé konstrukci. Hostům však nevydrželo vedení ani tři minuty, o okamžité vyrovnání se totiž postaral Marcus Edwards.

Teprve dvacetiletý anglický záložník hostující v klubu z věhlasného Tottenhamu obdržel přihrávku od Schoutena, míč si pak navedl blíže do středu hrací plochy a jeho tvrdá přízemní rána z hranice pokutového území zapadla přesně k pravé tyči. Za další tři minuty dokázal otočit vývoj nedělního klání jednadvacetiletý Němec Dennis Eckert, jenž převzal nahrávku do běhu od šikovného Edwardse a z deseti metrů propálil bezmocného gólmana Scherpena.

Definitivně rozhodnuto mohlo být v 69. minutě, avšak po střele ze střední vzdálenosti se blýskl Scherpen a balón směřující k přední tyči odvrátil na rohový kop. Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem nebezpečně hlavičkoval kapitán FC Jansen, nicméně prostor tří tyčí těsně netrefil. A když se v 83. minutě po ošemetném souboji Oude Kotteho se střídajícím Slagveerem nepískala penalta, tak se výsledek již neměnil.

Více informací k zápasu

FC Groningen - Feyenoord Rotterdam 1:0

17.02.2019 14:30

Góly: 26. Sven van Beek (vl.)

Feyenoord podruhé za sebou venku prohrál a opět pokračuje v nevyrovnanosti výkonů v tomto ročníku, tentokráte nestačil na rozjetý Groningen po výsledku 0:1. Naopak domácí celek zaznamenal své čtvrté vítězství v roce 2019 a z pěti zápasů tak vybojoval velmi solidních dvanáct bodů, díky tomu se posunul na deváté místo se sedmadvaceti body. Rotterdamský výběr je třetí už jen o dva body před čtvrtým Alkmaarem.

Hosté byli stejně jako před čtrnácti dny v souboji s Excelsiorem zaskočeni nasazením protivníka a v ofenzívě jim nevycházelo téměř nic. Pokusům ze střední vzdálenosti chyběla přesnost, přízemní kombinace své ovoce nepřinášela a s nebezpečnými centry do pokutového území si defenzíva FC věděla rady. Domácí vstoupili do duelu odvážně a první větší možnost si vypracovali krátce po odehrané čtvrthodině.

Sierhuis krásnou patičkou uvolnil japonského mladíka Doana, který se zjevil sám před brankářem Vermeerem a zblízka ho překonat nedokázal. Jediná branka nedělního střetnutí byla k vidění ve 26. minutě. Po kolmici na levou stranu pokutového území přihrával před branku Mahi a skluzující Sven van Beek ve snaze odkopnout míč do bezpečí zacílil smolně ve skluzu do vlastní sítě. Vermeer tentokráte neměl vůbec žádnou šanci reagovat.

Od tohoto okamžiku se svěřenci Giovanniho van Bronckhorsta snažili tlačit do zakončení, jenomže spíše tápali a k vyrovnání měli poměrně daleko. Naopak v samém závěru tohoto klání mohli inkasovat podruhé. Nejprve byl blízko k definitivní pojistce Bel Hassani, jenž po přečíslení volil místo nahrávky na lépe postaveného Doana tvrdou ránu z mírného úhlu a hostující strážce skvěle vyrazil balón na rohový kop.

Neuběhla ani minuta a v další příležitosti se ocitl Chabot. K tomu se štěstím propadl centr z pravého křídla, avšak jednadvacetiletý německý obránce v rozhodující chvíli zazmatkoval a trestuhodně mířil mimo. Groningenu to příliš vadit nemuselo, soupeře totiž už do ničeho nepustil. Feyenoord v následujícím kole zavítá do Eindhovenu a bude mít jednu z posledních možností, jak se vrátit do boje o mistrovský titul. Na Groningen čeká utkání v Bredě.

Více informací k zápasu

AFC Ajax - NAC Breda 5:0

17.02.2019 12:15

Góly: 38. Dušan Tadić (pen.), 53. Kasper Dolberg, 59. Gervane Kastaneer (vl.), 67. Dušan Tadić, 71. Erik Palmer-Brown (vl.)

Ajax napravil předchozí zaváhání s Heracles a tentokráte na vlastním stadionu nedal žádnou naději poslední Bredě, kterou deklasoval vysoko v poměru 5:0. Od začátku se rozjížděl pozvolna a v první půli skóroval jednou díky proměněné penaltě, ovšem po přestávce rozjel gólový koncert a síť soupeře rozvlnil ještě čtyřikrát. AFC je druhý s třiapadesáti body a náskok vedoucího PSV snížil na rozdíl čtyř bodů.

NAC je stále poslední osmnáctý se šestnácti body a přímá záchrana se mu začíná vzdalovat, na patnáctý Heerenveen totiž ztrácí propastných osm bodů. Amsterdamský celek byl od samého začátku lepším týmem a poprvé zahrozil po necelé čtvrthodině hry. Po průniku Dušana Tadiće vystřelil van de Beek a ke skórování mu mnoho nescházelo, trefil totiž bližší tyč. Breda byla blízko k senzačnímu otevření gólového účtu ve 25. minutě.

Po centru z pravého křídla se před hranicí brankového území zjevil osamocený Gervane Kastaneer, ale zblízka na fantastického gólmana Onanu vyzrát nedokázal. Po půl hodině hry mohl napravit zaváhání spoluhráče van Anholt, jenomže jeho projektil z voleje pouze lízl horní tyčku. Ajax skvěle prorazil ve 38. minutě, kdy rozhodčí Mulder nařídil pokutový kop za ruku debutanta Derviteho po střele Maročana Ziyecha.

Míč si postavil Srb Tadič a nemýlil se, balón napálil k levé tyči mimo dosah brankáře van Leera. V samém závěru úvodního dějství mohl navýšit náskok favorita hlavičkující de Ligt, jenže po pasu od Ziyecha jen orazítkoval břevno. Domácí se podruhé prosadili v 53. minutě, skákavý centr Ziyecha z levé strany usměrnil patičkou ke vzdálenější konstrukci dánský útočník Kasper Dolberg a van Leer byl bez šance na úspěch.

Po necelé hodině hry zamířil smolně do vlastní branky Kastaneer, když se po rohovém kopu odrazil balón od jeho lýtka za záda bezmocného van Leera - 3:0. V 67. minutě přidal čtvrtou pojistku AFC Tadič a skóroval podruhé v tomto utkání, tentokráte po střele Ziyecha a zákroku van Leera dorazil míč do branky z mírného úhlu. O čtyři minuty později napřáhl z dvaceti metrů Ziyech a bránící Erik Palmer-Brown lehkou tečí změnil trajektorii letu míč do protipohybu strážce NAC, jednalo se tedy o druhý vlastní gól Bredy.

Více informací k zápasu

SBV Vitesse - Willem II 3:2

16.02.2019 20:45

Góly: 5. Bryan Linssen, 59. Martin Ødegaard, 79. Max Clark - 61. Alexander Isak, 83. Vangelis Pavlidis

Vitesse po delší době potvrdilo úlohu favorita a dokázalo porazit konkurenční Tilburg, nicméně na tříbodovém zisku po necelém měsíci se pořádně nadřelo. V sobotním utkání vedlo hned dvakrát o dvě branky, Willem však v obou případech snížil a v samém závěru dokonce sahal po vyrovnání. SBV má na kontě třiatřicet body a je pátý, za čtvrtým Alkmaarem zaostává o bodů sedm. Hosté prohráli potřetí za sebou a jsou dvanáctí s pětadvaceti body.

Domácí zažili naprosto skvělý start a už po pěti minutách se radovali z vedení. Výborný pas z levého křídla předvedl Max Clark a našel hlavu Bryana Linssena, který předskočil bránícího protihráče a z deseti metrů nasměroval balón ke vzdálenější konstrukci. Po dvaceti minutách hry poprvé zahrozili také hosté, nicméně přízemní pokus Tapii odvrátil do bezpečí pozorný brankář Eduardo. Poté se až do konce úvodního dějství nic zajímavého nestalo.

Ihned po přestávce se po rohovém kopu probojoval k hlavičce střídající Dauda, jenomže nikým nehlídán zamířil vedle. Domácí se mohli uklidnit po necelé hodině hry. Teprve dvacetiletý norský záložník Martin Ødegaard hostující v klubu z Realu Madrid si naběhl na kolmici Foora a nakonec vystřelil z hranice pokutového území. Jeho rána se od nohy jednoho z bránících protihráčů odrazila k levé tyči do protipohybu gólmana Wellenreuthera - 2:0.

Ihned na to se musel blýsknout Eduardo, když dalekonosnou bombu z více jak pětadvaceti metrů vyrazil na roh. Tilburg se vrátil do hry o bodový zisk v 62. minutě. Naději vykřesal Alexander Isak po geniální patičce a následné přihrávce od Pavlidise, se štěstím pak překonal Eduarda. Za dalších osm minut byl domácí strážce přeci jen úspěšnější, tentokráte si počkal na přímý volný kop z třiceti metrů a míč vytěsnil za svou branku.

Arnhem se opět dostal do dvoubrankového vedení v 79. minutě. Po hodně nebezpečném rohovém kopu z pravého křídla musel zakročit Wellenreuther, do odraženého míče se následně opřel Clark a propálil vše, co mu stálo v cestě. O čtyři minuty později zdramatizoval tento duel Řek Vangelis Pavlidis, jenž nejprve orazítkoval levou tyč a vzápětí snadno dorazil balón do prázdné branky. V páté nastavené minutě odmítl vyrovnání Anita a mířil o decimetry mimo, výsledek se proto nezměnil.

Více informací k zápasu

SC Heerenveen - PSV Eindhoven 2:2

16.02.2019 19:45

Góly: 3. Mitchell van Bergen, 25. Michel Vlap - 59. Gastón Pereiro, 90+5. Donyell Malen

PSV zažil v Heerenveenu naprosto stejný průběh jako před týdnem v Utrechtu a nyní mohl být ještě více rád, že si z půdy soupeře odvezl bod za naprosto totožnou remízu 2:2. Po pětadvaceti minutách prohrával o dvě trefy, po necelé hodině hry snížil a o vyrovnání se postaral až z poslední akce v páté nastavené minutě. Ve druhé polovině sezóny tak zaznamenal již svou třetí ztrátu a jeho náskok na druhý Ajax se může ztenčit.

Eindhoven prozatím vede o sedm bodů před amsterdamským konkurentem, nicméně na AFC čeká nedělní duel s poslední Bredou a dá se tedy očekávat, že rozdíl se smrskne na čtyři body. Trápící se SC předvedl po hodně dlouhé době výborný výkon a měl smůlu, že nedosáhl na tříbodový zisk. V tabulce mu patří až třináctá pozice se čtyřiadvaceti body a stále bojuje o záchranu, před šestnáctým Excelsiorem je o pouhé dva body.

Svěřenci Jana Oldeho Riekerinka dokonale zaskočili vysoce favorizovaného soupeře a už po třech minutách vedli. Na pravě straně si udělal dostatek prostoru ke střele Mitchell van Bergen, jeho skákavý pokus z osmnácti metrů zapadl i díky teči bránícího Viergevera k zadní tyčce a brankář Zoet na míč těsně nedosáhl. Hosté mohli bleskově odpovědět za další dvě minuty, nicméně gólman Hahn zblízka vychytal Bergwijna.

Domácí se radovali ze senzačního dvoubrankového vedení ve 25. minutě. Michel Vlap vlétl do šestnáctky soupeře z levého křídla a pak z dvanácti metrů chytře po zemi obstřelil marně se natahujícího Zoeta. PSV od tohoto momentu výrazně přidal. V závěrečně čtvrthodině první části nejprve skončil dlouhý pas Lozana na břevně, poté z vyložené pozice pálil trestuhodně nad Bergwijn a za další minutu nakonec stejný hráč trefil bližší konstrukci.

Tři minuty po přestávce dokonce rozvlnil síť Dumfries, ale kvůli ofsajdu nebyl jeho zásah uznán. Hosté se přeci jen dočkali v 59. minutě. Gastón Pereiro se postavil k přímému volnému kopu z pětadvaceti metrů a následná prudká rána zaplachtila k levé tyči - 2:1. Za další tři minuty mohlo být srovnáno, jenomže proti byl Hahn, který neskutečným zákrokem jednoruč odvrátil technickou střelu Bergwijna na rohový kop.

Domácí byli blízko ke třetímu vstřelenému gólu zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, avšak potřebné štěstí chybělo Johnsenovi. Bomba dvacetiletého Nora totiž orazítkovala horní tyčku. Konečné slovo měl v 90+5. minutě střídající Donyell Malen, jenž z deseti metrů překonal přízemním pokusem Hahna a rozhodčí Kamphuis po přezkoumání videozáznamu branku uznal.

Více informací k zápasu

Heracles Almelo - Fortuna Sittard 6:0

16.02.2019 19:45

Góly: 1. Adrián Dalmau, 51. Adrián Dalmau, 55. Jesper Drost, 60. Adrián Dalmau, 70. Kristoffer Peterson, 78. Adrián Dalmau

Almelo navázalo na senzační výhru s Ajaxem a tentokráte v domácím prostředí deklasovalo nováčka ze Sittardu vysoko 6:0. Po hodně špatném vstupu do nového roku se tak začíná dostávat do solidní formy a momentálně se posunulo na šestou pozici s dvaatřiceti body. Ústřední postavou sobotního duelu se stal španělský útočník Adrián Dalmau, který zaznamenal hned čtyři branky svého výběru. Fortuna je desátá se šestadvaceti body.

Heracles po delší době zavzpomínalo na skvělý start do ročníku 2018/2019 a oproti jiným utkáním bylo produktivní. Již po necelých šedesáti sekundách se dostalo do vedení, když Dalmau po centru z pravého křídla od Breukerse a následné nepovedené střele Osmana usměrnil míč k levé tyči. Za dalších sedm minut skvěle zasáhl brankář Koşelev po hlavičce z osmi metrů, po čtvrthodině hry zakončil Kuwas rychlý brejk střelou nad.

V závěrečné desetiminutovce úvodního dějství byli hosté blízko k vyrovnání, jenomže nejprve Hutten minul levou konstrukci o několik decimetrů a vzápětí gólman Blaswich zkrotil v rukavicích přízemní pokus střídajícího Semeda. Šest minut po změně stran přidal svůj druhý zásah v tomto střetnutí Dalmau a zlomil tím odpor houževnatého rivala. Kuwas poslal nadýchaný pas z levé strany přímo na hlavu čtyřiadvacetiletého Španěla.

Ten si před hranicí brankového území věděl rady a hlavou pokořil bezmocného Koşeleva. V 55. minutě se po tečovaném centru z levé strany šestnáctky ocitl na zadní tyči osamocený Jesper Drost a hlavou zblízka rozvlnil síť - 3:0. Přesně po odehrané hodině zkompletoval hattrick Dalmau, svůj samostatný únik zakončil lobem z osmnácti metrů a balón doskákal k vzdálenější tyči nad vyběhnutého Koşeleva.

Domácí přidali pátý gól v 70. minutě, kdy skóroval čtyřiadvacetiletý švédský forvard Kristoffer Peterson. Aktivní Kuwas se středem hřiště prodral přes dva protihráče a pak na levé straně uvolnil právě Petersona, jenž zblízka propálil hostujícího strážce. Gólový účet zápasu uzavřel o osm minut později Dalmau a korunoval tak své fantastické představení. Po pasu za defenzívu Fortuny od dos Santose obešel Koseleva a míč umístil do odkryté branky.

Více informací k zápasu

AZ Alkmaar - VVV Venlo 3:0

16.02.2019 18:30

Góly: 7. Guus Til, 22. Nils Röseler (vl.), 61. Mats Seuntjens

Alkmaar ani ve svém šestém utkání v novém roce neinkasoval, tentokráte si bez potíží v poměru 3:0 poradil s Venlem a začíná si výrazným způsobem říkat o přímou účast v evropských pohárech pro příští ročník. Jeho šňůra bez obdržené branky momentálně činí 546 minut, což je na nesmírně ofenzivní nizozemskou ligu opravdu skvělý počin. V tabulce se nachází na čtvrté pozici se čtyřiceti body.

Na třetí Feyenoord ztrácí pouhé dva body, před čtvrtým Arnhemem si vytvořil slušný sedmibodový odstup. VVV nezvládl vstup do sobotního utkání a již v polovině první půle prohrával o dvě trefy, poté v podstatě neměl žádnou naději na zvrácení vývoje. V Eredivisie je osmý s devětadvaceti body. Domácí znovu vstoupili do zápasu s velkou lehkostí a aktivitou, úvodní branku vstřelili po sedmi minutách hry ze své první větší možnosti.

Po nepříliš povedeném výkopu brankáře Unnerstalla doskákal balón až na pravou stranu pokutového území na kopačku Guuse Tila, který využil nedůrazu v defenzívě soupeře a pak tvrdou ránu umístil přesně k bližší tyči. Ve 22. minutě se svěřenci trenéra Johna van den Broma dostali do dvoubrankového vedení, když po přihrávce Idrissiho střílel volný Stengs a vracející se Nils Röseler nešťastně tečoval balón k levé tyči.

Od tohoto momentu tempo hry přeci jen opadlo, domácí opět zatlačili po výměně stran. Nejprve se v 56. minutě z ničeho nic vynořil za obranou protivníka rozběhnutý Svensson a Unnerstall skvěle odvracel na rohový kop, vzápětí se hostující strážce blýskl znovu proti střele zblízka a pak domácí orazítkovali tyč. Enormní tlak přeci jen zužitkoval v 61. minutě šestadvacetiletý útočník Mats Seuntjens. Ten obdržel finální nahrávku od Mahera a z mírného úhlu nekompromisně levačkou propálil bezmocného Unnerstalla.

Alkmaaru ani s vědomím náskoku nepolevil a v závěrečné dvacetiminutovce předvedl další tři výtečné zákroky gólman VVV, bez něhož by byl rozdíl ve skóre mnohem vyšší. AZ v příštím kole zavítá na půdu Tilburgu, Venlo se utká s rozjetým Heracles.

Více informací k zápasu

ADO Den Haag - PEC Zwolle 1:0

15.02.2019 20:00

Góly: 45. Giovanni Troupée

Fotbalisté Den Haagu dokázali zvládnout souboj o horní polovinu tabulky se Zwolle a díky jediné vstřelené brance na samém konci prvního poločasu zvítězili nejtěsnějším poměrem 1:0. Díky tomu se posunuli na devátou pozici se sedmadvaceti body a svému soupeři uštědřili vůbec první porážku v roce 2019. Hostům navíc skončila jejich šňůra čtyř střetnutí v řadě se vstřelenou brankou a prozatím zůstávají na dvanácté příčce s pětadvaceti body.

PEC přitom vstoupil do páteční předehrávky 22. kola velmi aktivně a již po šesti minutách si vypracoval obrovskou možnost ke skórování. Po skvělé práci Youneseho Namliho na pravé straně stříleli z osmi metrů Hamer a poté i Elbers, ovšem se dvěma fantastickými zákroky se vytáhl brankář Zwinkels a výrazně podržel svůj výběr. Následující průběh byl nesmírně vyrovnaný, Zwolle podruhé zahrozilo necelých pět minut před přestávkou.

Po přímém volném kopu z pravého křídla se probojoval k hlavičce Thy a Zwinkels byl znovu pozorný, balón zkušeně ukryl ve svých rukavicích. Den Haag z ničeho nic udeřil v poslední minutě prvního dějství ze své úvodní vážnější příležitosti. O naprosto fantastickou branku se postaral Giovanni Troupée, jenž obdržel přihrávku na pravé křídlo. Poté z hodně ostrého úhlu přeloboval gólmana van der Harta a míč zapadl přesně ke vzdálenější tyči.

Po změně stran se PEC snažil s nepříznivým výsledkem něco udělat, nicméně domácí měli navrch a soupeře vůbec k ničemu nepustili. V dresu ADO nastoupil podruhé za sebou od začátku český útočník Tomáš Necid. Potřetí v řadě se sice gólově prosadit nedokázal, ale i tentokráte byl na trávníku platným hráčem. Zvýšit vedení svého celku mohl v 65. minutě po chytré nahrávce od Beckera. Následně mířil k zadní tyči, jenomže van der Hart předvedl výtečný zákrok a balón odvrátil do bezpečí.

Necelou čtvrthodinu před koncem se dostali do potyčky Becker s Namlim. Zatímco domácí záložník uviděl žlutou kartu, tak Namli si pustil pusu na špacír a od rozhodčího Kooije obdržel přímou červenou kartu. Ve zbývajících minutách k ničemu zajímavému nedošlo, Den Haag si s přehledem udržel těsný náskok až do závěrečného hvizdu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.PSV Eindhoven22183173:1557
2.AFC Ajax22172377:1953
3.Feyenoord Rotterdam22133647:2842
4.AZ Alkmaar22124646:2640
5.SBV Vitesse2296737:3133
6.FC Utrecht2295836:3332
7.Heracles Almelo221021040:4232
8.VVV Venlo2285929:3929
9.FC Groningen22831127:3227
10.ADO Den Haag2276931:4227
11.Fortuna Sittard22751036:4826
12.Willem II22741133:4125
13.PEC Zwolle22741127:3625
14.SBV Excelsior22741132:5425
15.SC Heerenveen2259845:5024
16.FC Emmen22661028:4924
17.BV De Graafschap22531422:5118
18.NAC Breda22441422:5216

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (28)

Přidat komentář
Stiksxx

To sou takový kreténi! Oni si nechaj dát dvakrát za sebou dva góly.

Sundej hlavně Lozana a dej tam Gakpa. Lozana v létě hned prodat, protože ten není vůbec progresivní. A Zoet by taky mohl jít. Poslední dobou nechytí nic navíc. Obyčejnej.

Dobrý..Heerenveen se dostal třikrát před kasu a dvakrát z toho byl gól a jednou skoro. My dvakrát kci brány a ještě gólovku Bergwijn.

Pořádně je van Bommele zmrdej!

Reagovat
AjaxFans

máš link?

Reagovat
AjaxFans

pěkně břevno od srdíček

Reagovat
Stiksxx

Jsme dali taky a tyč. V první půli.

Reagovat
Stiksxx
Reagovat
AjaxFans

Jak myslíš, že nám dali srdička goly.Co šance,z toho byl gol.A hlavně samotný brejk

Reagovat
Stiksxx

Ted nekdo daval na fb zajimavou a zaroven strasidelnou statistiku. Po zimni presfavce na nasi branu vystrelil 8x a 7x z toho to byl gol. Je to znat i ze ted jsme dostali 4 goly za dva zapasy a na podzim za 10 zapasu.

Reagovat
smazaný uživatel

A Van Osch? Mohl by chytat, koukám, že v mládežnických reprezentacích byl jedničkou.

Reagovat
Stiksxx

Ten určitě ne. Může chytat buď Jurjus nebo Unnerstall. A podle mě by chytal Unnerstall. Vypadá skvěle a i díky jemu je Venlo tam, kde je.

Reagovat
smazaný uživatel

Co je za problém s Lozanem??

Reagovat
Stiksxx

Je mizernej. Dneska to bylo do oci bijici. Jsem rad ze ho van Bommel stahl hned v puli. Uz kolikrat byl na stažení, ale van Bommel stahnul radsi Bergwijna, ktery ale na tom hristi byl mnohem platnejsi.

Dneska Lozano nepresel pres hrace, neodcentroval a nadejne situace resil spatne a porad stejne. Umi jednu vec, ktera je citelna a pak uz nic. Krom toho je pravidelne slabej v soubojich. Rad pada, naivne pada a jeste breci u rozhodcich a to jsou manyry, ze kterych se mi vari krev. Je ho potreba bouchnout za vcasu nez ho ostatni prokouknou a shrabnout prachy, kdyz je o nej docela zajem. Prodej Bergwijna nas bude bolet 3x vic. Dneska Gakpo se 17ti letym Ihataarenem byli platnejsi nez Lozano.

Reagovat
AjaxFans

wij zijn natuurlijk blij

Reagovat
Stiksxx

Aspoň že tak. Zaslouženě jsme bodovoali! Ale potřebovali bychom fakt nakopat.Tohle předvést příští zápas s Feye, tak nás přejedou Máme snad nejhorší trojkombinaci po sobě.

To co dnes předvedl Bergwijn, je na postavení sochy. V nastavení při brejku Srdíček na pozici beka? Neuvěřitelný dříč! Nejlepší na place.

Reagovat
AjaxFans

máte z prdele štěstí s těma golama ke konci hry

Reagovat
Stiksxx

Je to dobra vlastnost. diky tomu opravdu verim do zaverecneho hvizdu. V teto sezone asi o zimni pauze vysla nejaka stastika ze snad nejakych 80 % golu nam pada po 70 minute? Nebo tak nejak. Celkove mame druhe pulky lepsi nez prvni. I herne.

Ale tyhle ztrary z nejake nepozirnosti a lehkomyslnosti se nam nekde vrati.

Reagovat
smazaný uživatel

Bergwijna byste nám mohli v létě pustit.

Reagovat
Stiksxx

Chce pryc no. Tak klidne. Mel by jit ale za vetsi penize nez Lozano.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím co jsou pro PSV větší peníze.

Reagovat
Stiksxx

Psal jsem jen. Ze by mel byt drazsi nez Lozano, protoze je kvalitnejsi.

A za Lozana se spekulovalo 40. Za Stevena 30. Spis bych to prohodil.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je hezký, to bychom za něj mohli dát.

Reagovat
Stiksxx

Tvl. Feyenoord 65% drzeni mice a jedna strela na kasu?

A pristi tyden budou hrat zase jak nikdy v zivote ne?

Reagovat
AjaxFans

V pevně to doufám

Reagovat
Stiksxx

To bude az za 14 dni.

Reagovat
dave30

Viděl jsem druhou půlku Ajaxu. Super podívaná (Breda samozřejmě špatná, ale...), ne takový fotbal se každý rád podívá. Někdy mi těch hostů bylo až líto.

Reagovat
AjaxFans

Bylo to v cajku jo?Já to dnes propásl, byl jsem mimo město.škoda,ýe nedal Hunter 100 gol.

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel se dávají špatně góly, když nenastoupíš do zápasu...

Reagovat
Stiksxx

No jako Breda ve 30. minutě mohla vést 2:0. Určitě jí upřeli jasnou pecku a pak lehké břevínko. Škoda.

Ale doporučuju si pustit sestřih Feyenoordu. To bylo naprosto zoufalý. Takový Feyenoord chci vidět příští kolo!

Reagovat
afc ajax

ja nee ,aspoň bod im doprajem tentoraz

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele