základní část, 22. kolo
16.02.2019 19:45 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

PSV opět nevyhrál, se štěstím si odváží bod z Heerenveenu

PSV zažil v Heerenveenu naprosto stejný průběh jako před týdnem v Utrechtu a nyní mohl být ještě více rád, že si z půdy soupeře odvezl bod za naprosto totožnou remízu 2:2. Po pětadvaceti minutách prohrával o dvě trefy, po necelé hodině hry snížil a o vyrovnání se postaral až z poslední akce v páté nastavené minutě. Ve druhé polovině sezóny tak zaznamenal již svou třetí ztrátu a jeho náskok na druhý Ajax se může ztenčit.

Eindhoven prozatím vede o sedm bodů před amsterdamským konkurentem, nicméně na AFC čeká nedělní duel s poslední Bredou a dá se tedy očekávat, že rozdíl se smrskne na čtyři body. Trápící se SC předvedl po hodně dlouhé době výborný výkon a měl smůlu, že nedosáhl na tříbodový zisk. V tabulce mu patří až třináctá pozice se čtyřiadvaceti body a stále bojuje o záchranu, před šestnáctým Excelsiorem je o pouhé dva body.

Svěřenci Jana Oldeho Riekerinka dokonale zaskočili vysoce favorizovaného soupeře a už po třech minutách vedli. Na pravě straně si udělal dostatek prostoru ke střele Mitchell van Bergen, jeho skákavý pokus z osmnácti metrů zapadl i díky teči bránícího Viergevera k zadní tyčce a brankář Zoet na míč těsně nedosáhl. Hosté mohli bleskově odpovědět za další dvě minuty, nicméně gólman Hahn zblízka vychytal Bergwijna.

Domácí se radovali ze senzačního dvoubrankového vedení ve 25. minutě. Michel Vlap vlétl do šestnáctky soupeře z levého křídla a pak z dvanácti metrů chytře po zemi obstřelil marně se natahujícího Zoeta. PSV od tohoto momentu výrazně přidal. V závěrečně čtvrthodině první části nejprve skončil dlouhý pas Lozana na břevně, poté z vyložené pozice pálil trestuhodně nad Bergwijn a za další minutu nakonec stejný hráč trefil bližší konstrukci.

Tři minuty po přestávce dokonce rozvlnil síť Dumfries, ale kvůli ofsajdu nebyl jeho zásah uznán. Hosté se přeci jen dočkali v 59. minutě. Gastón Pereiro se postavil k přímému volnému kopu z pětadvaceti metrů a následná prudká rána zaplachtila k levé tyči - 2:1. Za další tři minuty mohlo být srovnáno, jenomže proti byl Hahn, který neskutečným zákrokem jednoruč odvrátil technickou střelu Bergwijna na rohový kop.

Domácí byli blízko ke třetímu vstřelenému gólu zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, avšak potřebné štěstí chybělo Johnsenovi. Bomba dvacetiletého Nora totiž orazítkovala horní tyčku. Konečné slovo měl v 90+5. minutě střídající Donyell Malen, jenž z deseti metrů překonal přízemním pokusem Hahna a rozhodčí Kamphuis po přezkoumání videozáznamu branku uznal.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele