základní část, 22. kolo
17.02.2019 12:15 CET
5 : 0
(1:0)

Reportáž

Ajax snadno přehrál Bredu a snížil tím náskok vedoucího PSV

Ajax napravil předchozí zaváhání s Heracles a tentokráte na vlastním stadionu nedal žádnou naději poslední Bredě, kterou deklasoval vysoko v poměru 5:0. Od začátku se rozjížděl pozvolna a v první půli skóroval jednou díky proměněné penaltě, ovšem po přestávce rozjel gólový koncert a síť soupeře rozvlnil ještě čtyřikrát. AFC je druhý s třiapadesáti body a náskok vedoucího PSV snížil na rozdíl čtyř bodů.

NAC je stále poslední osmnáctý se šestnácti body a přímá záchrana se mu začíná vzdalovat, na patnáctý Heerenveen totiž ztrácí propastných osm bodů. Amsterdamský celek byl od samého začátku lepším týmem a poprvé zahrozil po necelé čtvrthodině hry. Po průniku Dušana Tadiće vystřelil van de Beek a ke skórování mu mnoho nescházelo, trefil totiž bližší tyč. Breda byla blízko k senzačnímu otevření gólového účtu ve 25. minutě.

Po centru z pravého křídla se před hranicí brankového území zjevil osamocený Gervane Kastaneer, ale zblízka na fantastického gólmana Onanu vyzrát nedokázal. Po půl hodině hry mohl napravit zaváhání spoluhráče van Anholt, jenomže jeho projektil z voleje pouze lízl horní tyčku. Ajax skvěle prorazil ve 38. minutě, kdy rozhodčí Mulder nařídil pokutový kop za ruku debutanta Derviteho po střele Maročana Ziyecha.

Míč si postavil Srb Tadič a nemýlil se, balón napálil k levé tyči mimo dosah brankáře van Leera. V samém závěru úvodního dějství mohl navýšit náskok favorita hlavičkující de Ligt, jenže po pasu od Ziyecha jen orazítkoval břevno. Domácí se podruhé prosadili v 53. minutě, skákavý centr Ziyecha z levé strany usměrnil patičkou ke vzdálenější konstrukci dánský útočník Kasper Dolberg a van Leer byl bez šance na úspěch.

Po necelé hodině hry zamířil smolně do vlastní branky Kastaneer, když se po rohovém kopu odrazil balón od jeho lýtka za záda bezmocného van Leera - 3:0. V 67. minutě přidal čtvrtou pojistku AFC Tadič a skóroval podruhé v tomto utkání, tentokráte po střele Ziyecha a zákroku van Leera dorazil míč do branky z mírného úhlu. O čtyři minuty později napřáhl z dvaceti metrů Ziyech a bránící Erik Palmer-Brown lehkou tečí změnil trajektorii letu míč do protipohybu strážce NAC, jednalo se tedy o druhý vlastní gól Bredy.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele