základní část, 22. kolo
17.02.2019 14:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Feyenoord opět venku zklamal, tentokráte podlehl Groningenu

Feyenoord podruhé za sebou venku prohrál a opět pokračuje v nevyrovnanosti výkonů v tomto ročníku, tentokráte nestačil na rozjetý Groningen po výsledku 0:1. Naopak domácí celek zaznamenal své čtvrté vítězství v roce 2019 a z pěti zápasů tak vybojoval velmi solidních dvanáct bodů, díky tomu se posunul na deváté místo se sedmadvaceti body. Rotterdamský výběr je třetí už jen o dva body před čtvrtým Alkmaarem.

Hosté byli stejně jako před čtrnácti dny v souboji s Excelsiorem zaskočeni nasazením protivníka a v ofenzívě jim nevycházelo téměř nic. Pokusům ze střední vzdálenosti chyběla přesnost, přízemní kombinace své ovoce nepřinášela a s nebezpečnými centry do pokutového území si defenzíva FC věděla rady. Domácí vstoupili do duelu odvážně a první větší možnost si vypracovali krátce po odehrané čtvrthodině.

Sierhuis krásnou patičkou uvolnil japonského mladíka Doana, který se zjevil sám před brankářem Vermeerem a zblízka ho překonat nedokázal. Jediná branka nedělního střetnutí byla k vidění ve 26. minutě. Po kolmici na levou stranu pokutového území přihrával před branku Mahi a skluzující Sven van Beek ve snaze odkopnout míč do bezpečí zacílil smolně ve skluzu do vlastní sítě. Vermeer tentokráte neměl vůbec žádnou šanci reagovat.

Od tohoto okamžiku se svěřenci Giovanniho van Bronckhorsta snažili tlačit do zakončení, jenomže spíše tápali a k vyrovnání měli poměrně daleko. Naopak v samém závěru tohoto klání mohli inkasovat podruhé. Nejprve byl blízko k definitivní pojistce Bel Hassani, jenž po přečíslení volil místo nahrávky na lépe postaveného Doana tvrdou ránu z mírného úhlu a hostující strážce skvěle vyrazil balón na rohový kop.

Neuběhla ani minuta a v další příležitosti se ocitl Chabot. K tomu se štěstím propadl centr z pravého křídla, avšak jednadvacetiletý německý obránce v rozhodující chvíli zazmatkoval a trestuhodně mířil mimo. Groningenu to příliš vadit nemuselo, soupeře totiž už do ničeho nepustil. Feyenoord v následujícím kole zavítá do Eindhovenu a bude mít jednu z posledních možností, jak se vrátit do boje o mistrovský titul. Na Groningen čeká utkání v Bredě.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

442

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele