základní část, 22. kolo
16.02.2019 19:45 CET
6 : 0
(1:0)

Reportáž

Heracles díky čtyřem brankám Španěla Dalmaua smetlo Sittard

Almelo navázalo na senzační výhru s Ajaxem a tentokráte v domácím prostředí deklasovalo nováčka ze Sittardu vysoko 6:0. Po hodně špatném vstupu do nového roku se tak začíná dostávat do solidní formy a momentálně se posunulo na šestou pozici s dvaatřiceti body. Ústřední postavou sobotního duelu se stal španělský útočník Adrián Dalmau, který zaznamenal hned čtyři branky svého výběru. Fortuna je desátá se šestadvaceti body.

Heracles po delší době zavzpomínalo na skvělý start do ročníku 2018/2019 a oproti jiným utkáním bylo produktivní. Již po necelých šedesáti sekundách se dostalo do vedení, když Dalmau po centru z pravého křídla od Breukerse a následné nepovedené střele Osmana usměrnil míč k levé tyči. Za dalších sedm minut skvěle zasáhl brankář Koşelev po hlavičce z osmi metrů, po čtvrthodině hry zakončil Kuwas rychlý brejk střelou nad.

V závěrečné desetiminutovce úvodního dějství byli hosté blízko k vyrovnání, jenomže nejprve Hutten minul levou konstrukci o několik decimetrů a vzápětí gólman Blaswich zkrotil v rukavicích přízemní pokus střídajícího Semeda. Šest minut po změně stran přidal svůj druhý zásah v tomto střetnutí Dalmau a zlomil tím odpor houževnatého rivala. Kuwas poslal nadýchaný pas z levé strany přímo na hlavu čtyřiadvacetiletého Španěla.

Ten si před hranicí brankového území věděl rady a hlavou pokořil bezmocného Koşeleva. V 55. minutě se po tečovaném centru z levé strany šestnáctky ocitl na zadní tyči osamocený Jesper Drost a hlavou zblízka rozvlnil síť - 3:0. Přesně po odehrané hodině zkompletoval hattrick Dalmau, svůj samostatný únik zakončil lobem z osmnácti metrů a balón doskákal k vzdálenější tyči nad vyběhnutého Koşeleva.

Domácí přidali pátý gól v 70. minutě, kdy skóroval čtyřiadvacetiletý švédský forvard Kristoffer Peterson. Aktivní Kuwas se středem hřiště prodral přes dva protihráče a pak na levé straně uvolnil právě Petersona, jenž zblízka propálil hostujícího strážce. Gólový účet zápasu uzavřel o osm minut později Dalmau a korunoval tak své fantastické představení. Po pasu za defenzívu Fortuny od dos Santose obešel Koseleva a míč umístil do odkryté branky.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele