základní část, 22. kolo
17.02.2019 16:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Utrecht po dvou měsících zvítězil, těsnou výhru 1:0 vybojoval s De Graafschapem

De Graafschap poprvé v novém roce před vlastními fanoušky neuspěl a po vyrovnané bitvě podlehl Utrechtu v nejtěsnějším poměru 0:1. O osudu nedělní dohrávky 22. kola rozhodl pokutový kop zhruba čtvrt hodiny před závěrečným hvizdem. Svěřenci kouče Dicka Advocaata tak poprvé po sedmi soutěžních duelech zvítězili a posunuli se na šestou pozici s dvaatřiceti body. BV je stále předposlední sedmnáctý s osmnácti body.

Domácím se navíc vzdálila přímá záchrana, na patnáctý Heerenveen ztrácejí šest bodů a potřebují se co nejdříve chytit. Na hostech bylo od samého začátku vidět, že si tolik nevěří a na pozornou defenzívu protivníka nemohli najít recept. Po půl hodině hry zaznamenal první střelu na branku De Graafschap, avšak El Jebli mířil z dvanácti metrů jen doprostřed branky a gólman Jensen zkrotil skákavý balón v rukavicích.

Ve 34. minutě se uvolnil na pravé straně pokutového území Kerk a poté zpětnou přihrávkou pod sebe do druhé vlny vybídl ke skórování rozběhnutého Simona Gustafsona. Ten však se svým přízemním pokusem z jedenácti metrů neuspěl a trefil jen před sebou stojícího protihráče. V následujících minutách se balón nejčastěji nacházel v blízkosti půlící čáry a rozhodně to nevypadalo, že by se diváci v Doetinchemu nějakého gólu dočkali.

Nicméně klíčový okamžik se přeci jen udál v rozmezí 74. - 76. minuty. Po kolmici za obranu převzal balón střídající Bahebeck a byl jasně podražen Matusiwou. Rozhodčí Blom bez váhání nařídil penaltu a také udělil jedinou žlutou kartu tohoto utkání. Nabídnutou možností nepohrdl čtyřiadvacetiletý švédský záložník Gustafson a po zemi se trefil k pravé tyči. Brankář Jurjus sice vystihl směr střely, ale na míč těsně nedosáhl.

Svěřenci trenéra Henka de Jonga se sice ve zbývajícím průběhu snažili alespoň vyrovnat, jenomže k ničemu nebezpečnému se nedostali. V příštím kole se pokusí svou pozici vylepšit na půdě Zwolle, Utrecht přivítá rotterdamský Excelsior a i v tomto případě bude považován za favorita.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele