základní část, 22. kolo
16.02.2019 20:45 CET
3 : 2
(1:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

Vitesse přehrálo Tilburg 3:2 a uštědřilo mu třetí porážku v řadě

Vitesse po delší době potvrdilo úlohu favorita a dokázalo porazit konkurenční Tilburg, nicméně na tříbodovém zisku po necelém měsíci se pořádně nadřelo. V sobotním utkání vedlo hned dvakrát o dvě branky, Willem však v obou případech snížil a v samém závěru dokonce sahal po vyrovnání. SBV má na kontě třiatřicet body a je pátý, za čtvrtým Alkmaarem zaostává o bodů sedm. Hosté prohráli potřetí za sebou a jsou dvanáctí s pětadvaceti body.

Domácí zažili naprosto skvělý start a už po pěti minutách se radovali z vedení. Výborný pas z levého křídla předvedl Max Clark a našel hlavu Bryana Linssena, který předskočil bránícího protihráče a z deseti metrů nasměroval balón ke vzdálenější konstrukci. Po dvaceti minutách hry poprvé zahrozili také hosté, nicméně přízemní pokus Tapii odvrátil do bezpečí pozorný brankář Eduardo. Poté se až do konce úvodního dějství nic zajímavého nestalo.

Ihned po přestávce se po rohovém kopu probojoval k hlavičce střídající Dauda, jenomže nikým nehlídán zamířil vedle. Domácí se mohli uklidnit po necelé hodině hry. Teprve dvacetiletý norský záložník Martin Ødegaard hostující v klubu z Realu Madrid si naběhl na kolmici Foora a nakonec vystřelil z hranice pokutového území. Jeho rána se od nohy jednoho z bránících protihráčů odrazila k levé tyči do protipohybu gólmana Wellenreuthera - 2:0.

Ihned na to se musel blýsknout Eduardo, když dalekonosnou bombu z více jak pětadvaceti metrů vyrazil na roh. Tilburg se vrátil do hry o bodový zisk v 62. minutě. Naději vykřesal Alexander Isak po geniální patičce a následné přihrávce od Pavlidise, se štěstím pak překonal Eduarda. Za dalších osm minut byl domácí strážce přeci jen úspěšnější, tentokráte si počkal na přímý volný kop z třiceti metrů a míč vytěsnil za svou branku.

Arnhem se opět dostal do dvoubrankového vedení v 79. minutě. Po hodně nebezpečném rohovém kopu z pravého křídla musel zakročit Wellenreuther, do odraženého míče se následně opřel Clark a propálil vše, co mu stálo v cestě. O čtyři minuty později zdramatizoval tento duel Řek Vangelis Pavlidis, jenž nejprve orazítkoval levou tyč a vzápětí snadno dorazil balón do prázdné branky. V páté nastavené minutě odmítl vyrovnání Anita a mířil o decimetry mimo, výsledek se proto nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele