Eredivisie - preview 22. kola

15.02.2019, 08:48, aktualizováno 17.02.2019, 08:38
Previews
PSV Eindhoven v sobotu ztratil v Herenveenu a nabídl šanci Ajaxu, ten doma hraje s poslední Bredou a má šanci snížit manko na lídra na čtyři body. Feyenoord cestuje do Groningenu, Excelsior bude měřit síly s Emmenem a De Graafschap nastoupí proti Utrechtu...
AFC Ajax - NAC Breda  (neděle 12:15)
Bitva Davida s Goliášem, jinak se ani souboj mezi Ajaxem a Bredou označit nedá. Domácí výběr sice v posledních dvou zápasech prohrál, nicméně proti poslednímu celku Eredivisie by měl mít výrazně navrch. Amsterdamský klub je momentálně na druhé pozici s padesáti body a na vedoucí PSV ztrácí bodů šest, před třetím Feyenoordem naopak drží osmibodový náskok. NAC je osmnáctý se šestnácti body.

Svěřenci kouče Erika ten Haga předvedli v prvním utkání osmifinále Ligy mistrů sympatický výkon s Realem Madrid. Proti jednomu z nejlepších týmů světa byli dokonce lepší a minimálně remízu by si zasloužili, ale soupeř využil své zkušenosti a nakonec zvítězil 2:1. "Dominovali jsme, avšak soupeř nás vyškolil v produktivitě. Prohrát jsme si nezasloužili," vyjádřil se ihned po středečním klání domácí stratég.

Ajax ve druhé polovině nizozemské nejvyšší soutěže ztratil již třikrát a v konečném účtování ho to může hodně mrzet. Po divokém nerozhodném výsledku 4:4 s Heerenveenem naprosto nezvládl bitvu v Rotterdamu s Feyenoordem a domů odjížděl s potupnou porážkou 2:6. Před týdnem nevyzrál ani na Heracles a v Almelu prohrál 0:1, s čímž rozhodně nepočítal. Ve vzájemných utkáních s Bredou má podle předpokladů navrch.

V uplynulých deseti případech hned osmkrát zvítězil a jen dvakrát se svým rivalem remizoval, na podzim ho přehrál bez větších potíží po výsledku 3:0. "Samozřejmě se nabízí, že soupeři nadělíme pět branek, jenže to nemusí být pravda. Breda nebude mít co ztratit a pokusí se nás zaskočit. Od hráčů očekávám zodpovědný výkon i po takto náročném programu, nemohou si dovolit podcenit jedinou minutu," doplnil s opatrností v hlase ten Hag.

Hosté na tom nejsou dobře a budou mít co dělat, aby opustili sestupové příčky a dostali se do klidných vod. Na patnácté místo Heerenveenu mají manko sedmi bodů, za předposledním De Graafschapem zaostávají o body dva. V současné chvíli nevyhráli čtyřikrát za sebou, minule podlehli Alkmaaru 0:3. Do Amsterdamu přijedou bez Verschuerena, Leigha, te Vredeho, Fernandese, Sporksledeho, Iliče a Damena. AFC nenasadí Magallána s Eitingem a s Bandém.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.05 - 17.20 - 39.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SBV Excelsior - FC Emmen  (neděle 14:30)
Oba dva nedělní protivníci se nacházejí na samé hraně sestupu o patro níže a jejich vzájemný duel tak může mít důležité slovo v následujícím průběhu nizozemské nejvyšší soutěže. Excelsior je momentálně šestnáctý s dvaadvaceti body a na svého příštího soupeře ztrácí dva body. Emmenu tedy patří patnáctá pozice a za třináctým Heerenveenem zaostává pouze o skóre. V o něco lepším rozpoložení bude přeci jen hostující výběr.

Ten v dosavadních čtyřech zápasech nového roku vybojoval solidních sedm bodů. Hned na úvod naprosto nečekaně zaskočil vedoucí PSV a rozešel se s ním smírně v poměru 2:2. Poté si vyšlápl na Venlo a zdolal ho 3:2, následně neměl šanci v Alkmaaru a utrpěl debakl 0:5. Naposledy přivítal velkého konkurenta z Den Haagu, a i když přišel o dvoubrankové vedení, tak se nakonec mohl radovat z dalšího těsného vítězství po výsledku 3:2.

Trenér Dick Lukkien doufá, že jeho svěřenci nebudou odjíždět s prázdnou. "Všechny hráče musím pochválit za bojovnost, každý bod by mohl hrát rozhodující úlohu v konečném účtování. Excelsior hraje doma velmi dobře, na druhou stranu může být vzhledem k aktuální situaci lehce nervózní. Samozřejmě chceme zvítězit, za určitých okolností bychom však brali i remízu," vyjádřil se Lukkien pokorně pro klubové stránky.

Rotterdamský klub se ve druhé polovině sezóny pyšní solidní bilanci dvou výher a dvou porážek. Po neúspěchu s Arnhemem (2:3) dokázal přehrát De Graafschap (2:0) a pak překvapivě zvládl i místní derby s Feyenoordem (2:1). Před týdnem naopak vyhořel v Sittardu, i když prohra 1:4 byla až příliš krutá. Kouč Adrie Poldervaart stále postrádá Islanďana Andersona, Belgičana Matthyse a Američana Payneho.

"Proti nováčkům je to vždy těžké. Nikdy nevíte, jak se zrovna vyspí. Teď máme ideální možnost využit podpory fanoušků a chceme tři body, jakýkoliv jiný výsledek by nám situaci opět zkomplikoval. Předchozí utkání musíme hodit za hlavu," uvedl v krátkosti osmačtyřicetiletý Poldervaart. Hosty trápí početná marodka, na které zůstávají Klok, Pedersen, Siekman, Marinus, Bos, Bijlsma a Deiman.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.26 - 3.51 - 3.17
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Groningen - Feyenoord Rotterdam  (neděle 14:30)
Groningen se ve druhé části Eredivisie dostal do dobré pohody a postupně se vzdaluje sestupovým pozicím, teď ho však v domácím prostředí čeká hodně tvrdý oříšek. Třetí Feyenoord doposud posbíral dvaačtyřicet bodů a před třetím Alkmaarem drží dvoubodový náskok, na druhý Ajax má manko osmi bodů. Domácímu výběru patří čtrnácté místo se čtyřiadvaceti body a při případném úspěchu se může prokousat do horní poloviny tabulky.

FC v dosavadních čtyřech zápasech prohrál jednou a to ještě v Eindhovenu, kde po bojovném výkonu nestačil na PSV těsně 1:2. Jinak si ale vyšlápl na Heracles (3:1), tři body si odvezl z Tilburgu (2:1) a naposledy zvládl i vyrovnané střetnutí s Arnhemem. Téměř až do samotného konce s ním remizoval 1:1, pak ale v poslední možnou chvíli vsítil rozhodující trefu na 2:1 a vzhledem k jeho situaci proto dosáhl na nesmírně cenný tříbodový zisk.

"Ukázali jsme, že o výhru stojíme více než soupeř a klíčový gól v samém závěru nám přidal energii do následujícího průběhu. Nesmíme usnout na vavřínech, vyhráno ještě zdaleka nemáme. Feyenoord někdy umí předvést naprosto famózní výkon a skóruje z každé pozice, avšak v jeho hře se dají najít i slabiny. Je třeba zůstat nohama na zemi, bod by v tomto případě nebyl ztrátou," pronesl s čistou hlavou trenér FC Danny Buijs.

Rotterdamský výběr má v této sezóně problémy s nevyrovnaností výkonů a díky tomuto faktu nebojuje přímo o titul. Na vedoucí PSV ztrácí propastných patnáct bodů a vzniklé manko již bude dohánět jen velmi těžko. Před necelými třemi týdny se blýskl proti Ajaxu a deklasoval ho vysoko 6:2. Pak nezvládl městské derby s Excelsiorem a podlehl mu 1:2, minule si spravil chuť proti předposlednímu De Graafschapu po výsledku 4:0.

Kouč Giovanni van Bronckhorst nemůže nasadit brankáře Bijlowa, Brazilce Botteghina a obránce Malaciu. "Výhru v Groningenu nám přinese naprosto zodpovědná a koncentrovaná hra na všech postech, navíc potřebujeme proměňovat nabídnuté příležitost. I přes postavení v tabulce vidím šance padesát na padesát," řekl hostující stratég s respektem. Groningen postrádá Hoekstru, Warmerdama a Mahiho.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.46 - 3.93 - 1.78
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
BV De Graafschap - FC Utrecht  (neděle 16:45)
De Graafschap po svém návratu do Eredivisie moc dobře věděl, že to s udržením prvoligové licence nebude mít vůbec jednoduché a jeho očekávání se naplnila. Momentálně se nachází na předposlední sedmnácté pozici s osmnácti body a na přímou záchranu ztrácí čtyři body. Nyní se v dohrávce 22. kola pokusí překvapit Utrecht, jenž v tuto chvíli nevyhrál mezi nizozemskou elitou pětkrát za sebou, nicméně před týdnem předvedl velmi dobrý výkon.

BV hned při svém vstupu do druhé poloviny sezóny rozdrtil Sittard 5:1, podruhé před vlastními fanoušky si poradil s Bredou 3:0. Venku se mu však daří o poznání hůře, když nestačil na Excelsior (0:2) a minule neměl nárok ani v zápase s Feyenoordem (0:4). Teď se pokusí navázat na dobrou formu z domácího prostředí, proti jednomu z kandidátů na účast v evropských pohárech to ale nebude mít snadné.

Utrecht po pěti porážkách v řadě zabral proti vedoucímu Eindhovenu a k tříbodovému zisku mu vskutku chyběl malý kousek. Po poločase vedl 2:0 a nakonec z toho byl nerozhodný výsledek 2:2, který byl vzhledem k průběhu lehkým zklamáním. "Je to škoda, velký úspěch jsme měli na dosah. Na druhou stranu nesmíme mít přehnané nároky, bod proti takovému soupeři není k zahození," snažil se najít pozitiva po duelu s PSV kouč Dick Advocaat.

Jeho svěřencům se předtím vůbec nedařilo, kromě vypadnutí z osmifinále národního poháru nestačili v lize na Ajax (1:3), Alkmaar (0:3), Tilburg (0:1) a ani na Zwolle (3:4). V tabulce jsou na sedmém místě s devětadvaceti body, za pátým Arnhemem zaostávají o body čtyři. V nedělním klání postrádají vykartovaného Emanuelsona s Bazoerem, kvůli zranění se na trávník nedostanou ani Marsman, Makienok, Strieder či Dessers.

"Náš soupeř v roce 2019 před vlastní kulisou ještě neprohrál a skóre 8:1 je dostatečným varováním. Teď bychom chtěli navázat na sebevědomý první poločas s PSV, výhru po hodně dlouhé době potřebujeme," dodal závěrem jednasedmdesátiletý Advocaat. Výběr z Doetinchemu nenasadí Abdulahiho, Nijlanda, van de Paverta, Veta a Tutuarimu. Podzimní vzájemné klání skončilo jasnou výhrou FC ve vysokém poměru 5:0.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.49 - 3.86 - 1.79
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AZ Alkmaar - VVV Venlo  (sobota 18:30)
Alkmaar je po zimní přestávce v naprosto fantastickém rozpoložení, v dosavadních pěti zápasech ještě neinkasoval a celkově vstřelil hned patnáct branek. Tabulkou se posunul na čtvrtou pozici se sedmatřiceti body a za třetím Feyenoordem zaostává o bodů pět, před pátým Arnhemem si vytvořil již sedmibodový náskok. Nyní bude plnit úlohu jasného favorita proti Venlu, kterému se také nevede zle a patří mu sedmé místo s devětadvaceti body.

AZ byl s první polovinou sezóny hodně nespokojen, svěřenci trenéra Johna van den Broma však v novém roce ožili a daří se jim o mnoho lépe. Na ligové scéně postupně porazili Utrecht (3:0), Heerenveen (2:0), Emmen (5:0) i Bredu (3:0). K tomu se probojovali do semifinále národního poháru po skalpu Vitesse (2:0). Jejich šňůra bez obdržené branky se protáhla na úctyhodných 456 minut a rozhodně může pokračovat i nadále.

VVV byl považován za jednoho z možných kandidátů na sestup do druhé ligy. Nicméně se evidentně vydává opačným směrem, i když v posledních týdnech předvádí nevyrovnané výkony. Doma překvapivě nestačil na Emmen (2:3) a obrovský debakl 0:6 si odvezl z Amsterdamu, místnímu Ajaxu nemohl konkurovat. Minulý týden si lehce spravil chuť a díky dvěma brankám Peniela Mlapy zdolal Tilburg nejtěsnějším poměrem 2:1.

Van den Brom se stále musí obejít bez Seuntjense s Wuytensem, dlouhodobě na marodce se nacházejí také Boadu (poraněný kotník) s de Boerem (potíže s ramenem). "Je třeba stále pracovat na sto procent, našim cílem je se probojovat přímo do evropských pohárů. Venlo hraje velmi trpělivě a umí si počkat na vhodnou chvíli, o podcenění nemůže být řeč. Pevně věřím, že i tuto těžkou zkoušku zvládneme," uvedl pro klubové stránky domácí stratég.

Jeho protějšek Maurice Steijn by měl mít k dispozici kompletní výběr. "Defenzíva Alkmaaru momentálně funguje na jedničku a nebude vůbec jednoduché ji v této formě překonat. V útočné fázi se náš soupeř snaží rozebírat protivníky rychlou přízemní kombinací, proto musíme být ve všech ohledech obezřetní," vyjádřil se v krátkosti Steijn.

První vzájemný duel skončil překvapivým nerozhodným výsledkem 2:2 a Venlo se něj určitě pokusí navázat.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.21 - 7.16 - 13.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SC Heerenveen - PSV Eindhoven  (sobota 19:45)
I když loni v listopadu PSV celkem bez větších problémů smetl Heerenveen před vlastními fanoušky o tři branky, v minulosti nebyl fríský celek vyloženě jeho oblíbeným soupeřem. Hosté potřebují na svůj podzimní výkon bezpochyby navázat, poněvadž jejich první pozici stále ohrožuje druhý Ajax, který je od nich vzdálený na rozdíl šesti bodů.

Minulý týden mohli svěřenci trenéra Marka van Bommela odskočit na vedoucí příčce, protože Ajax v sobotu nečekaně padl v Almelu. Jenže v neděli na půdě nepříjemného Utrechtu vydolovali jen bod. Pořád mají situaci ve svých rukou, žádná panika z této ztráty tedy není na místě. Každopádně se ukázalo, že venku PSV mnohdy nepůsobí tak dobře jako doma.

Jen v novém roce kromě zápasu s Utrechtem remizoval Eindhoven rovněž ještě v Emmenu. A že by zrovna stadion Abeho Lenstry v Heerenveenu byl vyloženě toužebně navštěvovaným místem? Ani náhodou. Eindhovenský celek tam nevyhrál už šestkrát v řadě, naposledy se to povedlo v roce 2012 v rámci KNVB Bekeru. Statisticky by to pro něj nemělo být jednoduché pořízení.

Na druhou stranu domácí Srdíčka nejsou ani zdaleka v optimální pohodě. V novém roce na tříbodový výsledek stále čekají, z výhry se radovala před měsícem a půl, to když z Nizozemského poháru vyřadila ODIN '59. V nynějších chvílích se jich tak v Eredivisie týkají spíše boje o záchranu, od sestupového pásma je dělí pouhá jedna příčka a jeden jediný bod.

Vedení domácího klubu může aspoň těšit fakt, že se daří dvěma mladým nadějným hráčům. Sam Lammers a Michel Vlap patří ke klíčovým ofenzivním tahounům mužstva, a to je přitom oběma teprve jednadvacet let. Pro prvně jmenovaného bude mít zápas určitě speciální náboj. Je totiž v Heerenveenu na hostování právě z PSV.

Lammers byl dokonce vyhlášen talentem měsíce ledna, dvě branky nedávno vsítil také na půdě Ajaxu. "Zjistili jsme, co je pro něj dobré," povídal o něm van Bommel. "V PSV by hrál několikrát, párkrát možná i v základu. Ale v Heerenveenu hraje pravidelně. Pro jeho vývoj je to vynikající."

Heerenveenský stratég Jan Olde Riekerink, jehož mužstvo dvakrát za sebou remizovalo, a to ve Vitesse a doma se Zwolle, bude postrádat pouze zraněného Sherela Floranuse. Ani jeho protějšek si nemůže stěžovat na četné absence, na marodce má pořád jen Ryana Thomase. Obě sestavy by tak neměly doznat velkých změn oproti posledním zápasům.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.90 - 5.54 - 1.36
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Heracles Almelo - Fortuna Sittard  (sobota 19:45)
Výkony Heraclesu připomínají v tomto ročníku střídání dne a noci, Almelo se po špatném vstupu do nového roku postaralo před týdnem o obrovskou senzaci a podruhé v sezóně zaskočilo Ajax. Nyní mu patří osmá příčka s devětadvaceti body, za pátým Vitesse zaostává o jediný bod. Fortuně se v boji o holé přežití daří celkem obstojně, doposud si na konto připsala šestadvacet bodů a nachází se na solidní deváté pozici se šestadvaceti body.

Domácí v úvodních třech utkáních druhé poloviny sezóny nebodovali. Nejprve hladce prohráli v Groningenu (0:3), poté nestačili na Zwolle (0:2) a stejným poměrem podlehli taktéž Den Haagu. Svou dlouhou šňůru bez vstřelené branky trvající 311 minut paradoxně zlomili proti amsterdamskému gigantovi. Po precizním taktickém výkonu ho přehráli v poměru 1:0, navázali tak na první vzájemný duel (1:1).

"Když jsme hned na začátku neproměnili pokutový kop, tak mě to hodně mrzelo, neboť takovéto zaváhání proti jednomu z největších favoritů soutěže může být trestuhodné. I přesto jsme to zvládli a jsem strašně šťastný, že jsme s Ajaxem ani jednou neprohráli. Následující utkání se Sittardem bude o něčem jiném a my se musíme vrátit nohama na zem. Další body nám zadarmo v kapse nepřistanou," krotí euforii po nedávném úspěchu trenér Frank Wormuth.

Hosté téměř po celou sezónu sázejí na zápasy před vlastními fanoušky, celkově před nimi dosáhli na osmnáct bodů a z jedenácti pokusů jen třikrát prohráli. Naposledy zvládli důležité střetnutí proti Excelsioru a porazili ho 4:1, předtím naopak neměli šanci v Eindhovenu a utrpěli debakl 0:5. První vzájemné klání tohoto ročníku skončilo jasným vítězstvím Fortuny v poměru 3:0, protivník mu tak rozhodně má co vracet.

Oba dva soupeři se potýkají s celkem rozsáhlou marodkou. Wormuth nenasadí Pröppera s Jakubiakem (oba poraněné koleno), dále pak Leemhuise (potíže s třísly) a i Drosteho s van de Bergem. Hosté přijedou bez Francouze Dianessyho (po operaci kolene), kvůli podobným problémům se na trávníku určitě neobjeví Vlijter, Koot, Dammers a ani Heerings.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.62 - 4.46 - 5.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SBV Vitesse - Willem II  (sobota 20:45)
Vitesse aktuálně neprožívá své nejlepší období v sezoně, nevyhrálo už čtyřikrát za sebou, připsalo si na své konto v tomto cyklu už tři porážky, a vypadlo zároveň z Nizozemského poháru. Svou bilanci se bude snažit vylepšit proti Willemu II, jemuž se teď taktéž nedaří. V únoru prohrál jak s Groningenem, tak naposledy na půdě Venlo.

Ačkoli arnhemský klub inkasoval v lize devětadvacet branek, což není v kontextu celé Eredivisie vyloženě vysoké číslo, v obraně má v posledních několika týdnech opravdu potíže. Šestkrát za sebou, včetně neúspěšného pohárového klání s Alkmaarem, obdržel v zápase vždy dvě branky. Čisté konto udržel naposledy na konci října loňského roku!

Zatím jsou domácí v první sedmičce, která zaručuje play-off o Evropskou ligu, pokud by však v nevalných výkonech pokračovali i nadále, nemusela by být jejich situace vůbec růžová. "Náš náskok v tabulce se zmenšuje. Čekají mě jedny z nejdůležitějších chvil od doby, co jsem tady," potvrzoval trenér Leonid Sluckij.

Naposledy bylo Vitesse poměrně blízko aspoň jednomu získanému bodu na půdě Groningenu, o remízu však přišlo v samotném nastavení druhé půle. "Ta porážka nás zasáhla," potvrzoval Sluckij. "Celý týden se nám ovšem povedl a dokázali jsme nabrat zpět ztracené sebevědomí. Jsem potěšen, že mám k dispozici široký kádr. V tomto období potřebujeme každého."

Domácím pořád chybějí zranění Tim Matavž a Hillary Gong, na druhou stranu se do základu mohou vrátit Alexander Büttner i Bryan Linssen, jimž už vypršel karetní trest. "Musíme začít u sebe, najít vlastní sílu. Nechceme zbytečně ztratit body. Pevně doufám v dobrý výsledek," věřil si Büttner. "Slušně jsme potrénovali. Tento týden nám dodal naději."

Hosté na přelomu prosince a vlastně po celý leden váleli, dokonce pětkrát za sebou vyhráli, jenže v minulých dvou kolech zaváhali. I když se nacházejí ve středu tabulky, ani náhodou si nemohou hodit nohy na stůl. Vždyť od sestupového pásma je dělí jen tři body. V sobotním střetnutí jim budou chybět dva hráči, a to Karim Coulibaly a Fernando Lewis.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.75 - 3.83 - 4.83
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
ADO Den Haag - PEC Zwolle  (pátek 20:00)
V páteční předehrávce 22. kola Eredivisie se střetnou dva celky, které jsou stále v přímém ohrožení sestupu, nicméně v mnohem lepší formě se nacházejí hosté ze Zwolle. Ti v dosavadních čtyřech duelech nového roku vybojovali solidních deset bodů a posunuli se na jedenácté místo tabulky s pětadvaceti body. Den Haag zvítězil ve druhé polovině sezóny jen jednou a hned dvakrát prohrál, proto mu patří třináctá příčka se čtyřiadvaceti body.

ADO přitom narazil na úhlavní konkurenty v boji o holé přežití a zisk pouhých čtyř bodů je pro něj jistě málo. Nejprve nestačil na Venlo v poměru 2:4, následně zavítal na půdu poslední Bredy a odvezl si bod za remízu 1:1. Poté překvapil Heracles a zdolal ho 2:0, naposledy však nedokázal vyzrát na nováčka z Emmenu a podlehl mu 2:3. Se svým nadcházejícím rivalem má pozitivní bilanci posledních dvou vzájemných zápasů.

Nejprve totiž slavil po výsledku 4:0, v tomto ročníku si odvezl domů velmi cennou výhru 3:2. Trenér Alfons Groenendijk stále postrádá Davida kvůli poraněnému kolenu, do základní sestavy by měl podruhé v řadě zařadit Tomáše Necida. Devětadvacetiletý český útočník totiž v předchozích dvou případech vsítil hned tři branky a začíná se dostávat do dobré formy, i v tomto důležitém střetnutí by tak mohl být velkým přínosem.

Hosté v podzimní části vybojovali jen patnáct bodů a nevypadalo to s nimi příliš dobře, avšak po měsíční přestávce působí jako zcela jiný tým. Po překvapivém úspěchu s Feyenoordem (3:1) nedali šancí ani Heracles a přehráli ho 2:0. Poté prohrávali s Utrechtem již 1:3, nicméně v závěru předvedli neskutečný obrat a slavili třetí výhru za sebou (4:3). Před týdnem zavítali do Heerenveenu a nerozhodný výsledek 1:1 má taktéž svou hodnotu.

Hostující kouč Jaap Stam může též počítat s téměř kompletním kádrem, na marodce se nachází Koppers vinou problémů s achilovkou. "Soupeř je v dobré pohodě a věří si, my se pokusíme využit podpory fanoušků. Nesmíme zaspat začátek zápasu, Zwolle je nesmírně nebezpečné v přechodové fázi a poslední dobou dává hodně branek. Tři body by nám výrazně pomohly a dostaly nás do větší pohody," uvedl pro klubové stránky Groenendijk.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.53 - 3.53 - 2.73
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.PSV Eindhoven21182171:1356
2.AFC Ajax21162372:1950
3.Feyenoord Rotterdam21133547:2742
4.AZ Alkmaar21114643:2637
5.SBV Vitesse2186734:2930
6.FC Utrecht2185835:3329
7.VVV Venlo2185829:3629
8.Heracles Almelo21921034:4229
9.Fortuna Sittard2175936:4226
10.Willem II21741031:3825
11.PEC Zwolle21741027:3525
12.FC Groningen21731126:3224
13.ADO Den Haag2166930:4224
14.FC Emmen2166927:4724
15.SC Heerenveen2158843:4823
16.SBV Excelsior21641130:5322
17.BV De Graafschap21531322:5018
18.NAC Breda21441322:4716

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
Stiksxx

Dneska to bude tuhy minimalne jako minule.

Jsem zvedavej jak na tom budeme hlavne v hlavach.

Reagovat
AjaxFans

Krásné x-ko

Reagovat
Stiksxx

Já počítal i s 1 a ono to tak dopadne..Uvidíš. Ty kokoti věděj, že na Heerenveen neuměj a stejně si to takhle nechaj podělat. Za to bych je do jednoho nakopal doprdele!

Reagovat
Stiksxx

Asi nemuzeme po Brede chtit, aby Ajax obrala o body.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele