základní část, 22. kolo
15.02.2019 20:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Den Haag podruhé za sebou doma vyhrál, Zwolle naopak přerušilo svou čtyř zápasovou sérii bez porážky

Fotbalisté Den Haagu dokázali zvládnout souboj o horní polovinu tabulky se Zwolle a díky jediné vstřelené brance na samém konci prvního poločasu zvítězili nejtěsnějším poměrem 1:0. Díky tomu se posunuli na devátou pozici se sedmadvaceti body a svému soupeři uštědřili vůbec první porážku v roce 2019. Hostům navíc skončila jejich šňůra čtyř střetnutí v řadě se vstřelenou brankou a prozatím zůstávají na dvanácté příčce s pětadvaceti body.

PEC přitom vstoupil do páteční předehrávky 22. kola velmi aktivně a již po šesti minutách si vypracoval obrovskou možnost ke skórování. Po skvělé práci Youneseho Namliho na pravé straně stříleli z osmi metrů Hamer a poté i Elbers, ovšem se dvěma fantastickými zákroky se vytáhl brankář Zwinkels a výrazně podržel svůj výběr. Následující průběh byl nesmírně vyrovnaný, Zwolle podruhé zahrozilo necelých pět minut před přestávkou.

Po přímém volném kopu z pravého křídla se probojoval k hlavičce Thy a Zwinkels byl znovu pozorný, balón zkušeně ukryl ve svých rukavicích. Den Haag z ničeho nic udeřil v poslední minutě prvního dějství ze své úvodní vážnější příležitosti. O naprosto fantastickou branku se postaral Giovanni Troupée, jenž obdržel přihrávku na pravé křídlo. Poté z hodně ostrého úhlu přeloboval gólmana van der Harta a míč zapadl přesně ke vzdálenější tyči.

Po změně stran se PEC snažil s nepříznivým výsledkem něco udělat, nicméně domácí měli navrch a soupeře vůbec k ničemu nepustili. V dresu ADO nastoupil podruhé za sebou od začátku český útočník Tomáš Necid. Potřetí v řadě se sice gólově prosadit nedokázal, ale i tentokráte byl na trávníku platným hráčem. Zvýšit vedení svého celku mohl v 65. minutě po chytré nahrávce od Beckera. Následně mířil k zadní tyči, jenomže van der Hart předvedl výtečný zákrok a balón odvrátil do bezpečí.

Necelou čtvrthodinu před koncem se dostali do potyčky Becker s Namlim. Zatímco domácí záložník uviděl žlutou kartu, tak Namli si pustil pusu na špacír a od rozhodčího Kooije obdržel přímou červenou kartu. Ve zbývajících minutách k ničemu zajímavému nedošlo, Den Haag si s přehledem udržel těsný náskok až do závěrečného hvizdu.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele