základní část, 22. kolo
17.02.2019 14:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Excelsior zvládl souboj s Emmenem a opustil sestupové příčky

Excelsior zvládl důležitý souboj o záchranu s konkurenčním Emmenem a i přes nepříznivý vývoj se radoval z vítězství 2:1. Hosté se po necelé hodině hry dostali do vedení, nicméně rotterdamský celek ihned na to odpověděl dvěma zásahy během tří minut a těsný náskok udržel až do samotného konce. V tabulce se proto posunul na čtrnácté místo s pětadvaceti body a opustil sestupové pozice.

Nováček letošního ročníku klesl na šestnáctou příčku se čtyřiadvaceti body, na druhou stranu za patnáctým Heerenveenem zaostává pouze o skóre. První poločas nebyl z diváckého pohledu nijak atraktivní a k vidění byla jen jedna gólová situace zhruba deset minut před přestávkou. Postarali se o ní hosté, když po dlouhém centru z poloviny hřiště zakončoval Lukič a brankář Damen se vytáhl s famózním reflexivním zákrokem.

Obrázek hry se příliš neměnil ani ve druhém dějství, Emmen šel z ničeho nic do vedení v 59. minutě. Michael de Leeuw využil krásné přízemní kombinace svých spoluhráčů a poté si naskočil na parádní pas Cavlana z levého křídla, balón nakonec usměrnil "rybičkou" z hranice brankového území k pravé konstrukci. Hostům však nevydrželo vedení ani tři minuty, o okamžité vyrovnání se totiž postaral Marcus Edwards.

Teprve dvacetiletý anglický záložník hostující v klubu z věhlasného Tottenhamu obdržel přihrávku od Schoutena, míč si pak navedl blíže do středu hrací plochy a jeho tvrdá přízemní rána z hranice pokutového území zapadla přesně k pravé tyči. Za další tři minuty dokázal otočit vývoj nedělního klání jednadvacetiletý Němec Dennis Eckert, jenž převzal nahrávku do běhu od šikovného Edwardse a z deseti metrů propálil bezmocného gólmana Scherpena.

Definitivně rozhodnuto mohlo být v 69. minutě, avšak po střele ze střední vzdálenosti se blýskl Scherpen a balón směřující k přední tyči odvrátil na rohový kop. Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem nebezpečně hlavičkoval kapitán FC Jansen, nicméně prostor tří tyčí těsně netrefil. A když se v 83. minutě po ošemetném souboji Oude Kotteho se střídajícím Slagveerem nepískala penalta, tak se výsledek již neměnil.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele