Eredivisie - souhrn 2. kola

18.09.2020, 21:56, aktualizováno 20.09.2020, 18:45
Komentáře a souhrny
Ajax si poradil s Waalwijkem a po dvou kolech zůstává stoprocentní. Stejně je na tom PSV Eindhoven, který tentokrát přetlačil Emmen, naopak Feyenoord jenom remizoval s Twente. Bez ztráty zatím prochází rovněž Vitesse a Heerenveen. Alkmaar se v úvodním zápase sezóny rozešel smírně se Zwolle...

AFC Ajax - RKC Waalwijk 3:0

20.09.2020 16:45

Góly: 10. Dušan Tadić, 34. Zakaria Labyad, 73. Lisandro Martínez

Ajax potvrdil úlohu jasného favorita s největším outsiderem Eredivisie z Waalwijku a bez větších komplikací ho přehrál po výsledku 3:0, navíc hned dva další góly mu nebyly uznány po zásahu VAR. Hosté k tomu dohrávali druhou polovinu závěrečné části v deseti a tříbrankový rozdíl tak je pro ně ještě milosrdný. Amsterdamský gigant se vyhoupl na druhé místo tabulky s plným bodovým ziskem, RKC je poslední bez jediné vstřelené branky.

Domácí neponechávali nic náhodě od úvodního hvizdu a do vedení se dostali ze své první vážnější akce po deseti odehraných minutách. Po hezké přízemní kombinaci vystřelil z první Promes a gólman Lamprou vyrazil balón před sebe. Ve volném prostoru se vzápětí zjevil Dušan Tadić a chytře zády k brance zamířil k pravé konstrukci, hostující strážce se stačil pouze ohlédnout. Neuběhly ani tři minuty a AFC skórovalo podruhé.

Doprostřed zcela prázdné branky se trefil Zakaria Labyad, nicméně rozhodčí Nijhuis po několika strávených minutách u monitoru branku odvolal kvůli předchozímu nedovolenému zákroku na Efmorfidise. Stejný hráč se přeci jen prosadil asi deset minut před přestávkou. Hezké přenesení na levou stranu vymyslel Kudus, následně jeden z domácích hráčů vracel na poslední chvíli před branku a právě hlavičkující Labyad zavěsil přímo pod břevno.

Hosté se mohli vrátit zpět do hry o bodový zisk v samém závěru první půle, jenomže dorážející Touba byl včas zablokován a vzápětí si s jedovatou ranou ze střední distance od Tahiriho skvěle poradil brankář Onana. Devět minut po změně stran se Ajax podruhé radoval ze vstřeleného gólu zcela zbytečně, neboť Promesova trefa neplatila vinou těsného ofsajdu rozběhnutého Labyada. Waalwijk šel do deseti v 68. minutě.

Luuk Wouters totiž ve vyložené brankové možnosti zastavil pronikajícího Labyada a Nijhuis mu po dalším prozkoumání videozáznamu udělil přímou červenou kartu. K následnému přímému volnému kopu se postavil Tadič a jeho projektil odvrátil Lamprou famózně jednoruč nad svou branku. Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem pečetil výhru superfavorita argentinský obránce Lisandro Martínez, jenž po nenápadném pasu Tadiče hlavičkoval do pravé šibenice.

Více informací k zápasu

Willem II - Heracles Almelo 4:0

20.09.2020 14:30

Góly: 46. Vangelis Pavlidis, 50. Görkem Saglam, 52. John Yeboah, 84. Vangelis Pavlidis

Willem svým nedělním výkonem dal zapomenout na úvodní porážku nového ročníku v Heerenveenu (0:2) a tentokráte díky skvěle zvládnutému druhému poločasu rozstřílel konkurenční Heracles ve vysokém poměru 4:0, díky tomu se pousnul na osmé místo tabulky se třemi body. Hosté naopak nezopakovali zodpovědný výkon s den Haagem (2:0) a po obrátce naprosto selhali, kvůli horšímu skóre se nacházejí na desáté příčce.

Výběr z Tilburgu dokázal navázat na vysoké vítězství ve 2. předkole Evropské ligy s lucemburským týmem Progrés Niedercorn (5:0) a perfektně se naladil na další kolo se skotským Rangers, kdy ho zcela určitě bude čekat mnohem náročnější souboj. První poločas toho příliš zajímavého nenabídl, nicméně svěřenci manažera Adrieho Kostera častěji měli míč ve svém držení a celý průběh prakticky kontrolovali.

Do vedení se dostali ani ne po šedesáti sekundách druhého dějství, do černého znovu zamířil talentovaný Vangelis Pavlidis. Teprve jednadvacetiletý řecký útočník převzal rychlou kolmici od Belgičana Trésora Ndayishimiyeho, balón si nenápadně navedl až před hranici pokutového území a nakonec ho krásně zakroutil k protější konstrukci, brankář Blaswich se natahoval marně. Neuběhly ani další čtyři minuty a rozdíl ve skóre byl dvoubrankový.

Nádhernou přihrávku za defenzívu Heraclesu znovu obdržel Pavlidis, jeho překvapivý pokus z hodně ostrého úhlu vyrazil Blaswich jen před sebe a zcela zapomenutý Görkem Saglam již měl snadnou úlohu. Definitivně rozhodnuto bylo v 52. minutě. Tilburg se po chybné rozehrávce protivníka dostal do přečíslení tři na dva, John Yeboah místo nahrávky na dobře postaveného Pavlidise zvolil přímou střelu z hranice šestnáctky a po zemi se trefil do bližšího spodního růžku - 3:0.

Od tohoto okamžiku tempo hry opadlo. Domácí nikam nespěchali a s přehledem si hlídali dostatečný náskok, otřesený klub z Almela se do závěrečného hvizdu vůbec na nic nezmohl. Naopak asi deset minut před koncem inkasoval ještě počtvrté, podruhé v tomto utkání skóroval Pavlidis. Ten po elegantním zpracování na prsa vypálil k vzdálenější konstrukci a chytře překonal brankáře Brouwera, jenž chvíli předtím nahradil zraněného Blaswiche.

Více informací k zápasu

Feyenoord Rotterdam - FC Twente 1:1

20.09.2020 14:30

Góly: 29. Steven Berghuis (pen.) - 2. Václav Černý

Jeden z hlavních kandidátů na zisk mistrovského titulu Feyenoord nepotvrdil papírové předpoklady s houževnatým Twente a po nepříliš přesvědčivém výkonu s ním pouze remizoval v poměru 1:1. Českého fanouška může těšit, že v dresu celku z Enschede se prosadil útočník Václav Černý, který v týmu hostuje z konkurenčního Utrechtu a hned při svém druhém startu v novém působišti se zapsal do střelecké listiny.

Dvaadvacetiletý rodák z Příbrami otevřel gólový účet nedělního střetnutí již po necelých dvou minutách, kdy mu po skvělé práci Meniga posunul míč patičkou Brazilec Danilo a Černý ho ze čtrnácti metrů přesně usměrnil k levé konstrukci mimo dosah stojícího brankáře Bijlowa. Rotterdamský výběr od tohoto okamžiku výrazně přidal a tlačil se za vyrovnáním, toho se nakonec dočkal po necelé půlhodině hry.

Oosterwolde totiž na pravé straně pokutového území jasně přistrčil rozběhnutého Geertruidu a rozhodčí van Boekel okamžitě nařídil pokutový kop, domácímu obránci navíc ukázal žlutou kartu. K penaltovému puntíku se vzápětí odhodlal kapitán Feyenoordu Steven Berghuis a neuspěl, neboť gólman Drommel přečetl jeho úmysl a míč dokázal vyrazit před sebe, avšak k jeho smůle se Berghuis protlačil k dorážce.

Důrazný Pleguezuelo byl u míče později než domácí kanonýr a evidentně ho podrazil, van Boekel tak během několika okamžiků správně nařídil druhou penaltu. Berghuis tentokráte reparát složil a chladnokrevně zavěsil k pravé tyči do protipohybu Drommela. Pak až do konce úvodního dějství k ničemu nebezpečnému nedošlo, hosté si mohli vzít zpět své ztracené vedení zhruba pět minut po přestávce.

Aktivní Menig obdržel nahrávku na levou stranu šestnáctky od Bosche a tvrdě vypálil, jeho dělovka z deseti metrů ale prosvištěla asi metr nad břevnem. V následujícím průběhu se svěřenci trenéra Dicka Advocaata dožadovali odpískání hned dvou dalších pokutových kopů, nicméně van Boekel po přezkoumání videozáznamu nenařídil ani jeden a výsledek se proto nezměnil. Feyenoord se příště utká s podceňovaným Den Haagem, Twente přivítá rivala z Groningenu.

Více informací k zápasu

ADO Den Haag - FC Groningen 0:1

20.09.2020 12:15

Góly: 23. Shaquille Pinas (vl.)

Groningen se ve svém druhém utkání tohoto ročníku Eedivisie musel obejít bez svého kapitána Arjena Robbena, který laboruje se zraněnými třísly, nicméně i přesto na půdě Den Haagu uspěl a získal všechny tři body po vítězství 1:0. FC tak napravilo porážku s PSV (1:3) a posunulo se do klidného středu tabulky. Naopak domácí ADO nezvládlo ani své druhé vystoupení a k tomu nevstřelilo jediný gól, s nulou na kontě mu patří dělená patnáctá příčka.

Nedělní duel nebyl z diváckého pohledu nijak výrazně atraktivní, ovšem na trávníku přeci jen měli navrch hosté. Svěřenci trenéra Aleksandara Rankoviće se stejně jako s Heraclesem (0:2) trápili hlavně v ofenzivní fázi a za celých devadesát minut nevystřelili mezi tyče, do vyložených možností se dostával pouze Groningen. Jediná branka byla k vidění v polovině úvodního dějství, kdy nešťastně do vlastní sítě zamířil Shaquille Pinas.

Po úvodní velmi opatrné dvacetiminutovce napřáhl ze střední vzdálenosti Hrustič a jeho střílený centr skončil zhruba o metr vedle vzdálenější tyče, následně se po pasu z levého křídla od van Hintuma snažil odkopnout balón do bezpečí právě Pinas před nabíhajícím Hrustičem a velmi smolně zakončil do pravého spodního rohu. Mírně favorizování hosté vytvářeli tlak také ve zbývajícím průběhu prvního poločasu.

Po necelé půlhodině hry se opřel do odraženého balónu z dobrých pětadvaceti metrů Matusiwa a jeho přízemní projektil prosvištěl o centimetry vedle levé konstrukce. Zhruba deset minut před přestávkou se po rohovém kopu zjevil u zadní tyče Larsen, jenomže brankáře Koopmanse nejprve nepřekonal hlavou, pak ho ani nepropálil zblízka a při snaze o závěrečnou dorážku ukryl Koopmans míč ve svých rukavicích.

Domácí mohli z ničeho nic dotáhnout manko v nastaveném čase, avšak přímý volný kop Riga se nevešel do prostoru tří tyčí o několik decimetrů. Groningen po změně stran kontroloval hubené vedení a zaměřil se na pozornou práci v defenzívě, Den Haag v podstatě neohrozil gólmana Padta ani jednou. V příštím kole se pokusí o senzaci na půdě silného Feyenoordu, FC se v páteční předehrávce 3. kola utká s konkurenčním Twente.

Více informací k zápasu

Fortuna Sittard - SC Heerenveen 1:3

19.09.2020 21:00

Góly: 73. Sebastian Polter - 15. Oliver Batista Meier, 29. Joey Veerman (pen.), 34. Henk Veerman

Heerenveen potvrdil, že jeho úvodní vítězství nad Willemem II se neurodilo jen vlivem náhodných okolností, venku skolil taktéž Fortunu a vyhoupl se dokonce na vedoucí pozici. Celek ze Sittardu si naopak po nevalném výkonu na půdě Twente reputaci nikterak nenapravil a i nadále zůstal v dolních patrech tabulky, poněvadž dosud na své konto nezískal jediný bod.

"Srdíčka" vstoupila do tohoto klání nejlepším možným způsobem. V 15. minutě unikl podél levé lajny Van Bergen, který následně vlétl do šestnáctky, tam přihrál Henku Veermanovi, jenž ho přiťukl blízko Meierovi, a ten snadno propálil brankáře Koşeleva. V 19. minutě mohl srovnat stav Seuntjens, jenže zakončení mu nevyšlo podle představ a zamířil jen do zámezí.

Hosté gólově udeřili podruhé ve 29. minutě. Odvážný Meier prošel do pokutového území, tam ho nešikovně zastavil bránící Janssen, a rozhodčí Perez tak neváhal ukázat na pokutovou značku. K nařízené penaltě se postavil Joey Veerman, který nad ničím moc dlouho nepřemýšlel a poslal v plném běhu míč na opačnou stranu, než kam se vydal na brankové čáře Koşelev.

Ve 34. minutě De Superfriezen definitivně rozhodli o svém vítězství. Předvedli v tu chvíli úchvatnou a dlouhou kombinaci, ve vápně van der Heide vybídl ke skórování svého spoluhráče H. Veermana, jenž se nečekanou a chytrou kličkou zbavil bránícího Ňinaje a Coxe a následně tvrdou střelou z bezprostřední blízkosti překonal marně reagujícího Koşeleva.

V samotném nastavení prvního poločasu mohl přidat čtvrtý přesný zásah fríského klubu neustále aktivní Joey Veerman, svou šancí byl ovšem natolik zaskočený, že balón nasměroval jen vysoko nad domácí bránu. Náskok si však Heerenveen vytvořil dostatečný, a i když ve druhém poločase již v ofenzivě tolik nezářil, ve finále se směrem dopředu nijak hnát nemusel.

Fortuna se začala v útoku výrazněji osmělovat opravdu až v průběhu druhého dějství, v 51. minutě se snažil snížit nepříznivý stav Flemming, hlavou však gólmana Muldera zásadněji nepřekvapil. O tři minuty později pálil o dost nebezpečněji Seuntjens, velká škoda pro něj a jeho tým, že merunu namířil jen do míst, kde stál připravený hostující muž v rukavicích.

V 57. minutě opětovně vyzkoušel svou mušku Flemming, pravačkou hodlal zacílit ke vzdálenější tyčce, jenomže míč skončil pouze vedle brány. V 65. minutě si Mulder ještě poradil s hlavičkou Lisandra Semeda, v 73. minutě již ale přece kapituloval. Lisandro Semedo totiž svým obloučkem zprava našel na zadní tyči volného Poltera, jenž pohotově rozvlnil síť.

Více informací k zápasu

PSV Eindhoven - FC Emmen 2:1

19.09.2020 20:00

Góly: 21. Noni Madueke, 90+4. Maximiliano Romero - 83. Yvon Mvogo (vl.)

Emmenu se nevydařil vstup do nového ročníku s Venlem (3:5), nyní však na půdě superfavorita z Eindhovenu sahal po senzaci. Krátce po dvaceti minutách sice prohrával, pak ale zhruba deset minut před závěrečným hvizdem srovnal a PSV rozhodlo o svém vítězství 2:1 až pozdní brankou ze čtvrté nastavené minuty. Svěřenci trenéra Rogera Schmidta tak uspěli i podruhé a s plným bodovým ziskem jsou prozatím druzí o skóre za Heerenveenem.

Emmen neměl od samého začátku co ztratit a dobře věděl, že jen s defenzivní taktikou těžko uspěje. Úvodní možnost si vypracoval v 19. minutě, kdy si de Vos naběhl na výtečnou přihrávku do volného prostoru a pak zkoušel zacílit do pravé šibenice, ovšem brankář Mvogo byl na tuto variantu připraven a balón parádním zákrokem odvrátil na rohový kop. Neuběhly ani další dvě minuty a na druhé straně otevřel gólový účet Noni Madueke.

Teprve osmnáctiletý anglický záložník využil pohledné přízemní kombinace svých spoluhráčů a po přesně načasované finální nahrávce od Maxe se štěstím dopravil balón do sítě. Domácí jako by se s tímto stavem uspokojili a příliš se netlačili za druhou uklidňující trefou. Hosté s přibývajícím časem stále více riskovali a velmi nečekaného vyrovnání se dočkali v 83. minutě, kdy i ve svém druhém utkání v dresu PSV vyrobil obrovskou minelu brankář Mvogo.

Ten v Groningenu pokazil rozehrávku od své branky a soupeř toho využil. Nyní mu balón po zpětné přihrávce z pravé strany přeskočil kopačku a zapadl k protější konstrukci, šestadvacetiletý švýcarský brankář si tento okamžik rozhodně za rámeček nedá. PSV jako by zařadil na vyšší rychlostní stupeň a Emmen doslova mačkal ve vlastní šťávě. V 87. minutě mohl svému výběru vrátit vedení aktivní Malen.

Po dobré nabídce od Maura Júniora prošel až před gólmana Telgenkampa, který však jeho střelu zblízka brilantně vyrazil do zámezí. Za další tři minuty se stejný hráč snažil prosadit hlavou, jenomže mířil jen doprostřed branky, kde stál připravený Telgenkamp. V poslední možnou chvíli strhl vítězství na stranu PSV střídající argentinský forvard Maximiliano Romero. Ten ani ne po pěti minutách strávených na trávníku obdržel nádherný pas z levého křídla od Maxe a s pomocí levé tyče rozvlnil síť.

Více informací k zápasu

SBV Vitesse - Sparta Rotterdam 2:0

19.09.2020 18:45

Góly: 27. Oussama Tannane, 82. Armando Broja

Vitesse potvrdilo, že na Spartu se mu v uplynulých letech dařilo, a porazilo svého soka už pošesté z posledních sedmi případů. I když na lavičce nemohl být přítomen domácí trenér Thomas Letsch, který byl nedávno nakažen nemocí COVID-19, povedlo se arnhemskému celku s touto nepříjemnou skutečností vypořádat a zvítězit už podruhé v novém ročníku.

Rotterdamský klub neprožívá úplně povedený začátek této sezóny. Po minulém neúspěchu s favorizovaným Ajaxem nezvládl ani druhý zápas v pořadí, ba co hůře, opět se mu nepodařilo vsítit jedinou branku. Rozhodující přesný zásah si na své konto připsal Oussama Tannane, jemuž v závěrečných pasážích hry nakonec ještě sekundoval Armando Broja.

Po úvodní čtvrthodině každopádně mohli skórovat hosté, a to prostřednictvím Harrouiho, jenž z úhlu vyzkoušel svou střeleckou formu, nicméně brankář Pasveer míč stačil poměrně snadno vyrazit do zámezí. Ve 21. minutě poprvé zahrozilo taktéž Vitesse, Bero se pokoušel zacílit svou hlavičkou, ovšem svůj pokus nasměroval pouze nad břevno brány gólmana Van Leera.

Ve 27. minutě došlo na změnu skóre. Harroui ve středu hřiště atakoval nedovoleně útočícího Bazoera, velezkušený sudí Kuipers nařídil přímý volný kop, k němuž se postavil Tannane. A Maročan ho zahrál parádně. Napálil balón vší silou, navíc přesně natolik, že Van Leer ho nemohl v cestě za brankovou čáru zastavit. Tahle dělovka skončila ukázkově v šibenici.

Sparta mohla srovnat poměrně záhy, sám na Pasveera se řítil Rayhi, který měl dostatek času pro zakončení, avšak nakonec merunu nasměroval po svém sólu pouze těsně vedle domácí branky. Situace se však následně mužstvu kouče kouče Henka Frasera zkomplikovala, protože Heylen po nevybíravém zákroku vůči Brunsovi inkasoval druhou žlutou kartu a byl vyloučen.

Proti oslabenému soupeři se Vitesse logicky hrálo ve větší pohodě. Přesto dlouho nemohlo zaznamenat klíčový gól, kterým by definitivně stvrdilo zisk tří bodů. Hned ve 46. minutě byl blízko navýšení náskoku Openda, jenž se ocitl ve vyložené pozici v brankovém území, radost mu ale na brankové čáře zhatil vracející se stoper Vriends, který míč vyblokoval do bezpečí.

V 51. minutě hlavičkoval nad bránu Darfalou, v 58. minutě nenašel v rámci standardky přesnou mušku ani jeho spoluhráč Bruns, v 60. minutě pak Bruns opětovně pálil pouze mimo kýžený a chtěný prostor tří tyčí. Až osm minut před koncem se podařilo rozvlnit síť střídajícímu Brojovi, jenž dorážel poté, co Van Leer jen vyrážel pokus Tannaneho před sebe.

Více informací k zápasu

AZ Alkmaar - PEC Zwolle 1:1

19.09.2020 16:30

Góly: 68. Myron Boadu - 38. Clint Leemans

Alkmaar po nepříliš přesvědčivé cestě kvalifikací Ligy mistrů nezvládl dobře ani vstup do nového ligového ročníku a s podceňovaným Zwolle jen remizoval v poměru 1:1. Domácí zažili obrovskou komplikaci krátce po čtvrthodině hry, kdy byl vyloučen Calvin Stengs, síly na trávníku se vyrovnali až zhruba deset minut před závěrečným hvizdem. PEC nerozhodný výsledek ubránilo, a proto získává první nesmírně cenný bod do tabulky.

Hosté hráli odvážně od samotného začátku a již v 8. minutě byl v jejich prospěch nařízen pokutový kop po zákroku Midtsjøa. Nicméně rozhodčí Gözübüyük si šel celou situaci prohlédnout k videu a na jeho základě penaltu odvolal. Ve 14. minutě se dopustil zkratu Stengs, jenž zdvihnutou podrážkou zasáhl lýtko Paala. Gözübüyük nejprve tento přestupek ani nepostřehl, ale po dalším zásahu VAR ukázal jednadvacetiletému útočníkovi červenou kartu.

Hosty tento moment povzbudil a okamžitě se začali tlačit za vedoucí brankou. V polovině úvodního dějství se zjevil ve velké možnosti Ghoochannejhad, avšak z první pálil o kousek vedle levé konstrukce. Ve 28. minutě se procpal k prudké hlavičce Clint Leemans a svůj tým musel zachránit až famózní brankář Bizot, který vytěsnil balón do bezpečí. Za dalších devět minut spálil obrovskou tutovku Drost, z bezprostřední blízkosti mířil trestuhodně vysoko.

A tak domácí mohli z ničeho nic udeřit. Svou genialitu prokázal Gudmundsson, jelikož si všiml lehce vyběhnutého gólmana Zetterera a nádherně ho překonal, jenomže jeho pokus se odrazil od levé konstrukce do zámezí. Zwolle šlo do vedení z následného útoku. Po nepřehledné situaci přistrčil Drost míč pro Leemanse a jeho nenápadný vysoký projektil z dobrých pětadvaceti metrů zapadl přímo do bližší šibenice, Bizot se natahoval marně.

Krátce po změně stran byl znovu vidět Gudmundsson, jehož přízemní rána směřovala do pravého spodního rohu a s naprosto exkluzivním zákrokem se vytáhl Zetterer, jenž zabránil vyrovnání. Pak se na opačné straně blýskl i Bizot proti dělovce Reijnderse ze střední vzdálenosti, Alkmaaru se přeci jen povedlo dotáhnout manko v 68. minutě.

Po zásahu Zetterera a nepovedeném odkopu Svenssona se do míče opřel Myron Boadu a technicky ho usměrnil k pravé tyči za záda překvapeného hostujícího strážce. PEC se dostalo do problémů v 83. minutě. Nervy na uzdě neudržel Thomas Lam a po odehrání nakopl střídajícího Druijfa, Gözübüyük ho proto nemilosrdně vyloučil. Ovšem domácí se k žádnému velkému náporu nenadechli a vítěznou trefu se jim už vsítit nepodařilo.

Více informací k zápasu

VVV Venlo - FC Utrecht 1:1

18.09.2020 20:00

Góly: 8. Guus Hupperts - 58. Sean Klaiber

Utrecht nedokázal potvrdit úlohu favorita na půdě Venla a i přes zvýšený tlak ve druhém poločase nakonec vybojoval jen nerozhodný výsledek 1:1. Domácí se dostali velmi brzy do vedení a v následujícím průběhu se snažili bránit hubený náskok. FC srovnalo stav necelou čtvrthodinu po přestávce, jenomže otočit vývoj se mu už nepovedlo. Domácí celek má na kontě čtyři body a senzačně se vyhoupl do čela Eredivisie.

Hosté podle předpokladů režírovali hru a balón měli ve svém držení z úctyhodných třiasedmdesáti procent, navíc svého pátečního rivala přestříleli ve vysokém poměru 26:8. Nicméně po dlouhé přestávce na nich přeci jen byla znát nejistota v koncovce a ze své enormní převahy vytěžili pouhý jeden gól. VVV naopak udělalo druhý krok k vytoužené záchraně a do následujících kol půjde v dobrém rozpoložení.

Po necelých osmi minutách vymyslel gólovou akci hrdina minulého střetnutí s Emmenem Giakoumakis, jenž se blýskl hattrickem. Tentokráte vymyslel nádhernou finální nahrávku pro neobsazeného Guuse Huppertse, který si sám před brankářem Paesem věděl rady a míč neomylně uklidil do levého spodního rohu. Svěřenci trenéra Johna van den Broma vzápětí hrozili hlavně ze střední distance, ale gólman Kirschbaum příliš práce neměl.

Domácí se zatáhli do kompaktního obranného bloku a až do konce úvodního dějství dovolili soupeři pouze jednu nebezpečnější akci. Krátce po odehrané půlhodině s zjevil ve stoprocentní možnosti Ramsellaar, avšak jeho razantní projektil dokázal na poslední chvíli zablokovat jeden z bránících hráčů. Utrecht po výměně stran ještě přidal na obrátkách a zaslouženého vyrovnání se dočkal v 58. minutě zásluhou Seana Klaibera.

Šestadvacetiletý obránce využil perfektní nabídky od Mahiho a v nadějné pozici si věděl rady, jelikož pokořil Kirschbauma přízemní střelou k pravé tyči. Domácí si nečekaně mohli vzít zpět ztrácené vedení v 74. minutě, jenomže dorážející Dekker trestuhodně mířil příliš vysoko. Za další tři minuty chtěl na opačné straně rozhodnout aktivní Mahi, ovšem proti této dělovce směřující k levé konstrukci famózně zasáhl připravený Kirschbaum.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.SC Heerenveen22005:16
2.AFC Ajax22004:06
3.PSV Eindhoven22005:26
4.SBV Vitesse22003:06
5.VVV Venlo21106:44
6.Feyenoord Rotterdam21103:14
 FC Twente21103:14
8.Willem II21014:23
9.FC Groningen21012:33
10.Heracles Almelo21012:43
11.AZ Alkmaar10101:11
 FC Utrecht10101:11
13.PEC Zwolle20111:31
14.FC Emmen20024:70
15.Sparta Rotterdam20020:30
 ADO Den Haag20020:30
17.Fortuna Sittard20021:50
18.RKC Waalwijk20020:40

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (19)

Přidat komentář
AjaxFans

Kua hoši,kde jste všichni?

Reagovat
montaigne33

AJAX si jde pro titul, snad nám ho nevezme ani covid

Reagovat
jáá

Jako nechci nic říkat, ale jako fanoušek AZ bych za minulou sezonu rozkousal stůl. Ve vzájemném zápase si nás neskutečně vodili a namazali na chleba.

Reagovat
montaigne33

To bylo ojedinělé vzepětí AZ...

Reagovat
jáá

Zápas jsem teď neviděl, ale Kudus man of the match? Může někdo poosudit kdo viděl? Nemůžu si pomoct, ale v té záloze chybí někdo jako Schone, kdo to podrží, zalepí a nahrávkou přenese v klidu hru. Nahradit ho měl očividně Marin, ale ten se snad vůbec nechytil.

Reagovat
AjaxFans

Díky bohu,že jsme Marina střelili za takové prachy.Vzdyt on neprohraje na 3 metry

Reagovat
smazaný uživatel

PSV obrovské šťastie ako stále

Reagovat
Stiksxx

Ty voe, co ten Feyenoord spálil v nastaveném čase? Nevíte, co to bylo na De Kuip za choreo?

Reagovat
AjaxFans

Sledovals celý match?

Reagovat
Stiksxx

Nene..Já nemám čas sledovat ani nás, natož někoho jiného. Ale ze sestřihu se mi zdálo, že Twente bylo po většinu zápasu lepší, ale Feye měl na konci zápasu tlak jako prase.

Reagovat
AjaxFans

Kdes viděl to choreo?

Reagovat
Stiksxx

V sestřihu právě. Měli tam hadr přes celou tribunu za bránou a na ní spousta jmen..A hráči stáli na půlkruhu..tak jestli nějaké oběti koronáče? nebo nevim..

Reagovat
AjaxFans

Kopni sem link

Reagovat
Stiksxx
Reagovat
Stiksxx

Tak koukám, že se proti nám zatím prosadil zatím jediný střelec a to Mvogo.

Reagovat
jáá

Jako čekal jsem že Unnerstall bude jasný jednička.

Reagovat
Stiksxx

Já taky teda. Chytá výborně.

Reagovat
AjaxFans

Co ten Sam? Devět mega není moc,za takového hráče

Reagovat
Stiksxx

Tak on toho zatim nemel sanci toho moc ukazat. Je mi to lito, ze nechtel zustat, ma potencial a urcite by se prosadil. zato dotahneme Zahaviho. Jako urcite zajimaby hrac, ale 32 let?

Vzdyt vis, ze prodavame zadarmo...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele