základní část, 2. kolo
19.09.2020 20:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

PSV díky brance v samém závěru udolalo Emmen o jednu branku

Emmenu se nevydařil vstup do nového ročníku s Venlem (3:5), nyní však na půdě superfavorita z Eindhovenu sahal po senzaci. Krátce po dvaceti minutách sice prohrával, pak ale zhruba deset minut před závěrečným hvizdem srovnal a PSV rozhodlo o svém vítězství 2:1 až pozdní brankou ze čtvrté nastavené minuty. Svěřenci trenéra Rogera Schmidta tak uspěli i podruhé a s plným bodovým ziskem jsou prozatím druzí o skóre za Heerenveenem.

Emmen neměl od samého začátku co ztratit a dobře věděl, že jen s defenzivní taktikou těžko uspěje. Úvodní možnost si vypracoval v 19. minutě, kdy si de Vos naběhl na výtečnou přihrávku do volného prostoru a pak zkoušel zacílit do pravé šibenice, ovšem brankář Mvogo byl na tuto variantu připraven a balón parádním zákrokem odvrátil na rohový kop. Neuběhly ani další dvě minuty a na druhé straně otevřel gólový účet Noni Madueke.

Teprve osmnáctiletý anglický záložník využil pohledné přízemní kombinace svých spoluhráčů a po přesně načasované finální nahrávce od Maxe se štěstím dopravil balón do sítě. Domácí jako by se s tímto stavem uspokojili a příliš se netlačili za druhou uklidňující trefou. Hosté s přibývajícím časem stále více riskovali a velmi nečekaného vyrovnání se dočkali v 83. minutě, kdy i ve svém druhém utkání v dresu PSV vyrobil obrovskou minelu brankář Mvogo.

Ten v Groningenu pokazil rozehrávku od své branky a soupeř toho využil. Nyní mu balón po zpětné přihrávce z pravé strany přeskočil kopačku a zapadl k protější konstrukci, šestadvacetiletý švýcarský brankář si tento okamžik rozhodně za rámeček nedá. PSV jako by zařadil na vyšší rychlostní stupeň a Emmen doslova mačkal ve vlastní šťávě. V 87. minutě mohl svému výběru vrátit vedení aktivní Malen.

Po dobré nabídce od Maura Júniora prošel až před gólmana Telgenkampa, který však jeho střelu zblízka brilantně vyrazil do zámezí. Za další tři minuty se stejný hráč snažil prosadit hlavou, jenomže mířil jen doprostřed branky, kde stál připravený Telgenkamp. V poslední možnou chvíli strhl vítězství na stranu PSV střídající argentinský forvard Maximiliano Romero. Ten ani ne po pěti minutách strávených na trávníku obdržel nádherný pas z levého křídla od Maxe a s pomocí levé tyče rozvlnil síť.

Autor: Viktor Sandev / youtube.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele