Eredivisie - preview 2. kola

18.09.2020, 08:35, aktualizováno 20.09.2020, 09:19
Previews
Ajax hraje doma s Waalwijkem a očekává se jeho výhra, tři body by měl získat rovněž Feyenoord, na jeho půdu dorazí Twente. Den Haag bude měřit síly s Groningenem, Willem II se střetne s Heraclesem...
ADO Den Haag - FC Groningen  (neděle 12:15)
Den Haag chtěl zažít povedený restart po loňské hrůzostrašné sezóně a i přes radikální změny v kádru i realizačním týmu neuspěl, když prohrál v Almelu s místním Heracles po výsledku 0:2. Nyní bude mít šanci na reparát proti nevyzpytatelnému Groningenu, který je zatím také bez bodů, ovšem narazil na papírově mnohem silnějšího protivníka. Proti favorizovanému PSV předvedl houževnatý výkon, nicméně nakonec mu podlehl 1:3.

ADO na úvod výrazně zaostávalo za svým rivalem a především v ofenzivní fázi bylo prakticky bezzubé, nový srbský kouč Aleksandar Ranković teď nabádá své hráče k větší odvaze. "Téměř celý zápas jsme čekali na to, co udělá soupeř, sami jsme nedokázali nic zajímavého vymyslet. V následujících střetnutích si rozhodně musíme více věřit, první vstřelený gól nám může výrazně pomoci," řekl optimisticky rodák z Bělehradu.

Jeho slova potvrzuje také belgický záložník s marockými kořeny Samy Bourard, jenž při své premiéře odehrál 62 minut. "Se svým výkonem jsme nemohli být spokojeni, určitě je v nás víc. Teď se poprvé představíme před vlastním fanoušky a chceme jim dát dárek v podobě vítězství. Podle mého názoru to bude vyrovnané, v žádném případě nám nesmí utéct začátek utkání," prohlásil Bourard pro klubové stránky.

Hosté kromě porážky utrpěli s PSV ještě jednu ránu. Nepříliš úspěšný návrat prožil věhlasný šestatřicetiletý ofenzivní klenot Arjen Robben, který proti svému bývalému zaměstnavateli odehrál jen necelou půlhodinu a pak musel nuceně střídat kvůli zraněným tříslům. Jeho zdravotní problém sice není nijak vážný, na druhou stranu start od samého začátku se v tuto chvíli nezdá být příliš pravděpodobný. Kromě něho FC chybí také Gabriel Gudmundsson.

"Jsem připraven tvrdě pracovat, abych se vrátil v co nejlepší formě. Samozřejmě jsme věděli, že to bude těžké, ale z utkání si vezmeme i některá pozitiva. Pevně věřím, že v Den Haagu již uspějeme," vyjádřil se Robben s vyhlídkou na lepší zítřky. Domácí postrádají obránce Kempera, ten si totiž musí odpykat karetní trest za vyloučení s Heraclesem. Loni se oba nedělní rivalové utkali pouze jednou a rozešli se smírně v poměru 1:1.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.74 - 3.45 - 2.07
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Willem II - Heracles Almelo  (neděle 14:30)
Willem loni zaskočil všechny konkurenty odvážným ofenzivním výkonem a nakonec obsadil vytouženou pátou pozici, která mu zajistila kvalifikaci Evropské ligy. Vstup do nového ročníku mu příliš nevyšel, neboť na půdě silného Heerenveenu neskóroval a podlehl mu po výsledku 0:2. Nyní se pokusí napravit předchozí zaváhání proti Heraclesu, jenž naopak začal s grácií a bez větších potíží přehrál podceňovaný Den Haag taktéž 2:0.

Tilburg se po sobotním neúspěchu dokázal oklepat ve 2. předkole EL na půdě lucemburského celku Progrès Niedercorn a deklasoval ho ve vysokém poměru 5:0. Nejvíce řádil řecký talent Vangelis Pavlidis, jenž se během čtrnácti minut prosadil hned dvakrát, doplnit ho dokázali i další dva ofenzivní tahouni Ché Nunnely či Mike Trésor Ndayishimiye. Jasný favorit tohoto vystoupení navíc vsítil všech svých pět branek za pouhých pětačtyřicet minut.

"Tento impuls jsme v každém případě potřebovali, i když proti nám stál slabší protivník, než které najdeme v Eredivisii. Heracles dlouhodobě patří do horní poloviny tabulky, vyniká skvělým přechodem na útočnou polovinu a k tomu se umí výtečně nachystat na každého protivníka. Heerenveen se v 1. kole výborně připravil a trochu nás překvapil, což nyní nehodláme dopustit," vyhlásil odhodlaně domácí trenér Adrie Koster.

Ten se bude muset obejít bez Bakboorda (poraněné kolenní vazy) s Quagliatou a Fadigou, jeho protějšek Frank Wormuth musí řešit ještě rozsáhlejší problémy s marodkou. Na ní se nacházejí Wriedt (zlomenina nártu), Owusu (potíže se zadním stehenním svalem), Heerkens (poranění třísel) a také Zuijderwijk s Kabangou. V loňských vzájemných duelech byl vždy úspěšnější domácí výběr (nejprve Willem v poměru 4:1 a Heracles v odvetě po výsledku 1:0).

"Willem oproti minulému ročníku příliš nezměnil svou osu týmu a největší opory v kádru zůstaly, proto si troufám tvrdit, že náš čeká opravdu náročný souboj. Tilburg umí hrozit ze standardních situací a navíc disponuje schopnými útočníky, kteří dokážou skórovat téměř z jakékoliv pozice. Jeho drtivá výhra v Evropské lize rozhodně není náhodná, musíme rozlousknout tvrdý oříšek," myslí si šedesátiletý německý rodák Wormuth.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.25 - 3.56 - 3.16
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Feyenoord Rotterdam - FC Twente  (neděle 14:30)
Feyenoord se po loňském třetím místu může prozatím plně koncentrovat na domácí soutěž a samotný vstup mu vyšel na jedničku, když si z půdy houževnatého Zwolle odvezl všechny tři body za vítězství 2:0. Nyní v domácím prostředí přivítá sebevědomé Twente a podle papírových předpokladů by měl mít navrch, ovšem jeho nedělní rival také začal velmi dobře a před vlastními fanoušky zdolal Fortunu Sittard shodným poměrem 2:0.

Rotterdamský celek prošel v posledních letech velkými proměnami, nicméně v uplynulých sezónách přeci jen ustálil své výkony a pravidelně se účastní evropských pohárů. Díky vylepšenému nizozemskému koeficientu mu i třetí pozice stačí na přímou účast v základní skupině Evropské ligy a díky tomu se vyhne velmi ošemetné kvalifikaci hrané na jeden jediný duel. Domácí od konce loňského října výrazně pozvedl zkušený manažer Dick Advocaat.

Dvaasedmdesátiletý rodák z Haagu vyhlásil před sezónou útok na ligový titul. "Feyenoordu se povedlo vyhrát ligu před čtyřmi lety a já nevidím jediný důvod, proč bychom to nyní nemohli zopakovat. Kvalita Ajaxu, PSV i Alkmaaru je sice obrovská, nicméně jedná se o dlouhodobou soutěž a v ní se může stát cokoliv. Další metou je Evropská liga, ve které chceme zůstat pokud možno až do května," řekl Advocaat s optimistickými vyhlídkami.

Od následujícího nedělního rivala očekává bojovný výkon a varuje před jeho taktickou vyspělostí. "Twente samozřejmě dobře známe, proto ho v žádném případě nesmíme podcenit. Výhrou nad Sittardem bude povzbuzen, jeho hru jsem samozřejmě studoval a skrývají se v ní velké kvality. Na druhou stranu se představíme poprvé po dlouhém pauze před vlastními fanoušky a chceme je potěšit," dodal pro klubové stránky.

Výběr z Enschede loni výborně začal a dlouho to vypadalo, že ho postavení v horní polovině tabulky nemine, jenomže pak mu začal docházet dech a předčasné ukončení soutěžního ročníku nakonec uvítal, neboť obsadil až čtrnáctou příčku. Advocaat postrádá Malaciu, Svena van Beeka, Sinisterru a Conteha, jeho protějšek Ron Jans má na marodce Pierieho. "Dobře si uvědomujeme, do čeho jdeme. Pokud chceme myslet na úspěch, tak musíme odvést maximum," pronesl Jans krátce.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.38 - 5.26 - 7.78
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AFC Ajax - RKC Waalwijk  (neděle 16:45)
V každém novém ročníku Eredivisie očekávají všichni příznivci nervy drásající souboj o titul mezi Ajaxem a PSV, ani v této sezóně tomu nebude jinak. Nicméně loni se liga nedohrála kvůli epidemii koronaviru a ve zbývajících osmi kolech se schylovalo k opravdu tuhému boji. Rozdíl mezi prvním a čtvrtým byl pouhých sedm bodů, dva hlavní adepty totiž trápili Feyenoord s Alkmaarem. AFC si chce určitě počínat suverénněji a nyní narazí na Waalwijk.

Ajax se na první soutěžní duel po půlroční přestávce každopádně těšil, ovšem v Rotterdamu s místní Spartou prožil pořádně perné chvilky. Od 27. minuty totiž hrál v oslabení a v samém závěru čelil obrovskému tlaku, o jedinou trochu šťastnou branku se postaral nově příchozí Brazilec Antony zhruba deset minut před přestávkou. To hosté naopak prohráli, na druhou stranu určitě měli ze svého výkonu lepší pocit.

Do Eredivisie se vrátili loni po pěti letech a příliš konkurenceschopní nebyli, jelikož průběžně jim patřilo beznadějně poslední osmnácté místo s patnácti body na kontě. Teď rozhodně chtěli začít lépe a s Arnhemem sahali až do samotného konce po třech bodech, nakonec mu podlehli nejtěsnějším poměrem 0:1. O jasném favoritovi nedělní dohrávky 2. kola tak rozhodně není pochyb a jakýkoliv bodový zisk Waalwijku by se doslova rovnal zázraku.

"Všechny hráče musím pochválit za odvedenou práci, oproti Vitesse nám chyběly zkušenosti, které se projevily především v zakončení. Ale i tak mám ze zápasu dobrý dojem a myslím si, že záchrana není žádnou utopií. Další utkání bude ještě o sto procent náročnější a zřejmě po celých devadesát minut budeme v jednom ohni. Chceme předvést co možná nejlepší výkon a uvidíme, jestli to stačí na nějaké body," prohlásil natěšený hostující lodivod Fred Grim.

Ten nemůže využít služeb zkušeného Quastena, domácí trenér Erik ten Hag nenasadí důležitého argentinského obránce Martíneze. Právě on totiž obdržel červenou kartu se Spartou za zmaření vyložené brankové možnosti. "Bereme jen výhru, ale je potřeba hrát zodpovědně za každé situace. Rozhodně se netajím s tím, že potřebujeme získat povinné tři body," řekl ten Hag s naprosto jasným cílem. Ajax naposledy podlehl RKC před necelými jednadvaceti lety, od té doby ho hned jednadvacetkrát porazil a čtyřikrát s ním remizoval.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.07 - 15.00 - 31.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AZ Alkmaar - PEC Zwolle  (sobota 16:30)
Alkmaar po loňské povedené sezóně vstoupí do nové etapy Eredivisie duelem proti Zwolle a bude považován za jasného favorita, nicméně zápasy předkol Ligy mistrů jasně naznačily, že v úplně nejlepší formě se momentálně nenachází. Úvodní souboj AZ v Utrechtu byl prozatím odložen, nyní svěřenci trenéra Arneho Slota rozhodně nechtějí pokazit obnovenou premiéru v nejvyšší soutěži s PEC. To ve svém prvním vystoupení neuspělo.

Jeden z největších kandidátů na zisk titulu obsadil v loňském nedokončeném ročníku druhé místo se šestašedesáti body a za vítězným Ajaxem zaostal jen vinou horšího skóre. Díky tomu se představil ve 2. předkole nemistrovské části Ligy mistrů a vypadalo to, že vypadne s Plzní, avšak v samém závěru dostal dárek v podobě pokutového kopu a pak zdolal západočeského rivala 3:1 po prodloužení. Uplynulé úterý však jeho cesta LM přeci jen skončila.

Po nepříliš přesvědčivém výkonu v ofenzivní fázi totiž podlehl ukrajinskému Dynamu Kyjev 0:2 a čeká ho tak jen hlavní fáze Evropské ligy. "Dlouhá přestávka nás samozřejmě poznamenala, ale jsem přesvědčen, že i v tomto ročníku můžeme bojovat o titul. Za hlavní favority samozřejmě považuji Ajax s PSV, hodně nepříjemný bude také Feyenoord. I přesto věřím, že všechny tyto protivníky můžeme potrápit," řekl Slot optimisticky.

Jeho týmu se v přípravě příliš nedařilo, neboť například nestačil na francouzské Monako (0:2), belgický Genk (0:1) či právě na Zwolle (0:1). Vedení domácího klubu před sezónou nesáhlo k příliš razantním změnám. Z kádru například odešli obránci Wuytens s Bergsmou, naopak ofenzívu se pokusí vyztužit mladý švédský forvard Jesper Karlsson, jenž přestoupil za více než 2,5 miliónů eur ze švédského Elfsborgu. Do tohoto utkání určitě nezasáhne zraněný Helmer.

Hosté na úvod vyzvali silný Feyenoord a kvůli dvěma brankám kapitána Stevena Berghuise prohráli 0:2. V posledních dvou vzájemných duelech jasně dominoval Alkmaar, který získal plný počet šesti bodů v celkovém poměru 5:0 (3:0 a 2:0). "Soupeře v žádném případě nepodceníme, musíme se na něj připravit stejně jako na Ajax. Začátek může být nesmírně důležitý, což si velmi dobře uvědomujeme," dodal závěrem jednačtyřicetiletý Slot.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.29 - 5.86 - 10.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SBV Vitesse - Sparta Rotterdam  (sobota 18:45)
Po více jak šesti měsících se fanouškům v soutěžním utkání otevře také GelreDome. Vitesse, které první duel nové sezóny zvládlo a vyhrálo na půdě Waalwijku, na něm přivítá Spartu Rotterdam, která naopak podlehla nejtěsnějším možným způsobem favorizovanému Ajaxu. V uplynulých šesti zápasech se mimochodem hned pětkrát radovali ze tří bodů domácí.

A roli favorita ostatně budou plnit i v nynějším případě, přičemž bezpochyby budou chtít šesti tisícům divákům, kteří se budou moci vměstnat na tribuny, dokázat, že úvodní výsledek nebyl výplodem jen nějaké náhody. "Chtěli bychom mít plný stadion, protože zároveň vzdáváme hold válečným veteránům," smutnil Johannes Spors, technický manažer klubu z Arnhemu.

Operace Market Garden, jedna z hlavních událostí druhé světové války ze září roku 1944, se napřímo dotkla celého města. Klub se každoročně snaží na černou historii zavzpomínat. "Musíme respektovat současnou situaci," byl smířený Spors. "Jsme rádi, že pár tisícovek lidí přijde. Jen oni připomínají, že jde o opravdový zápas. A pro nás jsou velkou motivací."

Pandemie nemoci COVID-19 se mimochodem napřímo dotkla také celku z Gelderlandu. "Minulý pátek byl pozitivně testovaný jeden ze zaměstnanců. Byl okamžitě poslán domů," prozrazoval Spors. "Všichni se pak ukázali být zdraví, den na to jsme ale prováděli jiné testy. A v pondělí si další stěžoval na příznaky. Nakonec se potvrdilo, že i ostatní jsou nakažení."

Do karantény tak musel zamířit rovněž kouč Thomas Letsch, který tak tohle klání bude moci sledovat jen u televizních obrazovek. Družstvo tak proti Spartě povedou Edward Sturing a Nicky Hofs, mající na starost mládež, a to včetně Sporse: "Všichni nakažení se cítí dobře. Je však jasné, že v tuhle chvíli nemůžou k týmu. Využíváme tak všechny možnosti online."

Německý stratég si chtěl odbýt premiéru v Eredivisie v domácím prostředí, leč nyní se bude muset spoléhat výhradně na své kolegy. "Společně položíme ruce na volant, abychom dosáhli dobrého rezultátu," burcoval Spors. "Dávalo nám smysl, aby se v kabině objevili právě Edward s Nickym. Mají schopnosti proto, abychom vyhráli. Plně jim důvěřuji," zakončil.

Proti Spartě domácím nebudou hrát Sondre Tronstad ani Max Clark, kteří údajně nejsou ve zcela potřebné kondici. Hostující lodivod Henk Fraser, jehož svěřenci naposledy neodvedli vyloženě špatnou práci proti amsterdamskému gigantovi, přestože padli, a to i když hráli dlouhou dobu v početní výhodě, nemá k dispozici Redu Kharchoucha a Tima Coremanse.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.78 - 3.96 - 4.45
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
PSV Eindhoven - FC Emmen  (sobota 20:00)
Věhlasný celek z Eindhovenu by se po třech letech rád vrátil na nizozemský trůn a i letos se očekává jeho velký souboj s Ajaxem. Loni si nepočínal až tak suverénně a po šestadvaceti odehraných kolech figuroval na čtvrtém místě, za vedoucím Ajaxem zaostal o sedm bodů. Kvůli tomu se dostal jen do 3. předkola Evropské ligy, nyní chce naplnit papírové předpoklady proti podceňovanému Emmenu.

PSV příští čtvrtek zahájí svou pohárovou cestu na půdě slovinské Mury a v tomto duelu bude plnit úlohu jasného favorita, nic jiného než postup přes play off až do základní skupiny druhé nejprestižnější evropské soutěže ho nemůže uspokojit. Domácí výběr se po dlouhé půlroční přestávce představil na půdě sebevědomého Groningenu a především díky dvěma brankám jednadvacetiletého útočníka s tožskými kořeny Codyho Gakpa zvítězil v poměru 3:1.

Na sobotního protivníka se mu z dlouhodobého hlediska příliš nedaří. V předchozích třech střetnutích ho sice jednou deklasoval vysoko 6:0, jenomže pak s ním hned dvakrát remizoval (1:1 a 2:2). FC započalo svou pouť za záchranou proti Venlu a na bodový zisk nakonec nedosáhlo, neboť po hodně divokém průběhu i přes nadějné vedení 0:2 nestačilo na velkého konkurenta v boji o udržení po hodně netradičním výsledku 3:5.

"Tento zápas musíme hodit za hlavu, v defenzívě jsme udělali mnoho hrubých chyb a soupeř nás za to potrestal. Teď v obraně potřebujeme předvést mnohem zodpovědnější výkon, PSV má totiž obrovské kvality a pokud mu to dovolíme, tak nás může přehrát velkým rozdílem. Na stadionu Philips nemáme co ztratit a můžeme jen překvapit, o což se určitě pokusíme," vyjádřil se pro klubové stránky osmačtyřicetiletý trenér Emmenu Dick Lukkien.

Tomu bude scházet důležitý ofenzivní článek základní jedenáctky Michael de Leeuw, zatímco jeho protějšek Roger Schmidt má k dispozici kompletní výběr. "Každé utkání je jiné. Proti soupeřům, jako je právě Emmen, to nikdy není jednoduché, protože čekají na naše chyby a touží po senzaci. Od svých hráčů vyžaduji maximální koncentraci od zahajovacího hvizdu, po hodně dlouhé době nehodláme naše fanoušky hned v úvodu zklamat," uvedl Schmidt krátce.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.22 - 6.95 - 12.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Fortuna Sittard - SC Heerenveen  (sobota 21:00)
Heerenveenu vyšel vstup do nového ročníku velmi dobře. Před vlastními fanoušky skolil Willem II, působící v evropských pohárech, a protože jeho nynější soupeř ze Sittardu předvedl naopak v prvním kole značně mdlý výkon, bude v Limburgu plnit roli mírného favorita. V loňské sezóně ovšem svého protivníka ani v jednom případě neporazil.

Sám hostující lodivod Johnny Jansen je hodně zvědavý, jestli jeho svěřenci navážou na svůj minulý dobrý výkon. Poctivě odvedená práce nakonec přinesla své ovoce. "Do každého utkání musíme vynaložit veškerou energii," upozorňoval. "Abych byl upřímný, byl jsem vážně překvapený, jak slušně jsme naposledy hráli. Ale zároveň i ne. Umíme bojovat."

Od roku 2018, kdy se Fortuně podařilo postoupit do Eredivisie, narazila "Srdíčka" na svého soka ve čtyřech utkáních. Zatímco v prvních dvou slavila tři body, v posledních dvou ne. A mají tedy mužstvu kouče Kevina Hoflanda co vracet. "Bude důležité ukázat to, co chceme každý týden, přesně to, co jsme předvedli proti Willemu II," vzýval svou kabinu Jansen.

Příliš změn nejspíše hostující stratég ve své sestavě neudělá. Akorát stále zřejmě nebude moci počítat s Mitchellem van Bergenem, jenž po zranění není v optimální kondici, a Ibrahimem Dreševičem, který minulý mač nedohrál. "Vše musím s každým konzultovat. Oba normálně trénují, musíme však ještě zjistit, jestli budou způsobilí ke hře," vysvětloval Jansen.

Hosté nechtějí svého protivníka za žádnou cenu podcenit. Ten už v loňské nedohrané sezóně prožíval krušné chvíle, vehementně se totiž rval o záchranu, a první zápas v Enschede jenom naznačil, že snadnou cestu k udržení nebudou mít vydlážděnou ani teď. "Myslet si, že mač hravě zvládneme, takový luxus si nemůžeme dovolit. Každý vás potrestá," varoval Jansen.

Domácí před týdnem v souboji s Twente opravdu působili jenom jakýsi kompars. A mohli být ve finále rádi, že neinkasovali více branek. Hofland, jenž pro tento ročník nahradil Sjorse Ulteeho, neprožil jakožto hlavní trenér vůbec povedenou premiéru. A je pravděpodobné, že citelně sáhne do své jedenáctky. Do ní každopádně nezařadí zraněného Djibrila Dianessyho.

Fríský celek mimochodem získal do svých řad novou posilu. Talentovaný Jan Paul van Hecke působil loni v Bredě, nedávno ho odkoupil anglický Brighton & Hove, a obratem ho do Nizozemska poslal zpátky na hostování do Heerenveenu. "S jeho příchodem budeme konkurenceschopnější. Svou mentalitou sem zapadá. Chce tu bojovat," mnul si ruce Jansen.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.31 - 3.77 - 2.11
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
VVV Venlo - FC Utrecht  (pátek 20:00)
V páteční předehrávce druhého kola Eredivisie se představí Venlo, které v úvodním duelu v Emmenu dokázalo vstřelit hned pět branek a po divokém průběhu získalo nesmírně cenné tři body, když zvítězilo 5:3. Nyní přivítá ambiciózní Utrecht, jemuž v loňské nedokončené sezóně chyběl jen malý kousek k evropským pohárům a skončil šestý s jednačtyřiceti body o tři body za pátým Willemem. V tuto chvíli bude přeci jen považován za mírného favorita.

VVV je i přes prvotní úspěch pasováno na jednoho z kandidátů sestupu, ale povedený start mu rozhodně může pomoci. V přípravě toho moc nepředvedlo, neboť poslední čtyři zápasy prohrálo, nicméně v Emmenu předvedlo odvážný výkon. Navíc ukázalo i obrovskou houževnatost, když ještě krátce po změně stran prohrávalo o dva góly, pak se však nadechl k úžasnému gólovému představení pětadvacetiletý řecký útočník Georgios Giakoumakis a hattrickem za 22 minut otočil vývoj.

"Zápas se pro nás nevyvíjel dobře, jenomže my jsme nepřestávali věřit, že to ještě otočíme. Na nový ročník jsme se samozřejmě nesmírně těšili a hned první utkání nám přineslo pořádnou porci adrenalinu. Tato výhra v žádném případě nemusí nic znamenat. Teď nás pravděpodobně čeká mnohem kvalitnější protivník, a jestli ho chceme porazit, tak musíme ještě přidat," vyjádřil se pro klubové stránky domácí kouč Hans de Koning.

Ten by opět měl mít k dispozici kompletní výběr, jeho protějšek John van den Brom stále postrádá důležitý článek základní jedenáctky Willema Janssena. Utrecht nehrál soutěžní střetnutí více jak půl roku, jeho vystoupení s Alkmaarem totiž bylo odloženo kvůli pohárové cestě AZ v Lize mistrů. V uplynulém ročníku na sebe oba rivalové narazili dvakrát a překvapivě úspěšnější bylo Venlo, jenž získalo čtyři body po výsledcích 2:1 a 1:1.

"Konkurence je znovu obrovská, všech osmnáct účastníků má své kvality a každý bod bude mít v konečném účtování svou váhu. Venlo hrálo proti Emmenu sympaticky a jeho rychlé protiútoky mohou být účinné," prohlásil van den Brom s pokorou. Jeho svěřencům se v přípravě celkem dařilo, jelikož kromě vysoké prohry s Ajaxem (1:5) zdolali například Heerenveen (4:1) či Alkmaar (1:0). Kádr hostů přeci jen doznal několika změna, nicméně největší hvězdy včetně útočníka Gyrana Kerka v týmů zůstaly.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.14 - 3.89 - 1.85
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.VVV Venlo11005:33
2.PSV Eindhoven11003:13
3.SC Heerenveen11002:03
 Feyenoord Rotterdam11002:03
 FC Twente11002:03
 Heracles Almelo11002:03
7.AFC Ajax11001:03
 SBV Vitesse11001:03
9.AZ Alkmaar00000:00
 FC Utrecht00000:00
11.Sparta Rotterdam10010:10
 RKC Waalwijk10010:10
13.FC Emmen10013:50
14.FC Groningen10011:30
15.Willem II10010:20
 PEC Zwolle10010:20
 Fortuna Sittard10010:20
 ADO Den Haag10010:20

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
Stannis Baratheon

Černý skoroval.

Reagovat
AjaxFans

Ještě proti Feyenoordu

Reagovat
AjaxFans

Zatím v suchém triků,mohlo to být 4*0.Skoda,že ti dávání z Eindhovenu to urvali

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele