základní část, 2. kolo
18.09.2020 20:00 CET
1 : 1
(1:0)
Stadión:
De Koel, Venlo

Reportáž

Utrecht i přes jasnou převahu veze z Venla pouze bod

Utrecht nedokázal potvrdit úlohu favorita na půdě Venla a i přes zvýšený tlak ve druhém poločase nakonec vybojoval jen nerozhodný výsledek 1:1. Domácí se dostali velmi brzy do vedení a v následujícím průběhu se snažili bránit hubený náskok. FC srovnalo stav necelou čtvrthodinu po přestávce, jenomže otočit vývoj se mu už nepovedlo. Domácí celek má na kontě čtyři body a senzačně se vyhoupl do čela Eredivisie.

Hosté podle předpokladů režírovali hru a balón měli ve svém držení z úctyhodných třiasedmdesáti procent, navíc svého pátečního rivala přestříleli ve vysokém poměru 26:8. Nicméně po dlouhé přestávce na nich přeci jen byla znát nejistota v koncovce a ze své enormní převahy vytěžili pouhý jeden gól. VVV naopak udělalo druhý krok k vytoužené záchraně a do následujících kol půjde v dobrém rozpoložení.

Po necelých osmi minutách vymyslel gólovou akci hrdina minulého střetnutí s Emmenem Giakoumakis, jenž se blýskl hattrickem. Tentokráte vymyslel nádhernou finální nahrávku pro neobsazeného Guuse Huppertse, který si sám před brankářem Paesem věděl rady a míč neomylně uklidil do levého spodního rohu. Svěřenci trenéra Johna van den Broma vzápětí hrozili hlavně ze střední distance, ale gólman Kirschbaum příliš práce neměl.

Domácí se zatáhli do kompaktního obranného bloku a až do konce úvodního dějství dovolili soupeři pouze jednu nebezpečnější akci. Krátce po odehrané půlhodině s zjevil ve stoprocentní možnosti Ramsellaar, avšak jeho razantní projektil dokázal na poslední chvíli zablokovat jeden z bránících hráčů. Utrecht po výměně stran ještě přidal na obrátkách a zaslouženého vyrovnání se dočkal v 58. minutě zásluhou Seana Klaibera.

Šestadvacetiletý obránce využil perfektní nabídky od Mahiho a v nadějné pozici si věděl rady, jelikož pokořil Kirschbauma přízemní střelou k pravé tyči. Domácí si nečekaně mohli vzít zpět ztrácené vedení v 74. minutě, jenomže dorážející Dekker trestuhodně mířil příliš vysoko. Za další tři minuty chtěl na opačné straně rozhodnout aktivní Mahi, ovšem proti této dělovce směřující k levé konstrukci famózně zasáhl připravený Kirschbaum.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele