základní část, 2. kolo
20.09.2020 16:45 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Ajax se proti Waalwijku příliš nenadřel a přehrál ho hladce 3:0

Ajax potvrdil úlohu jasného favorita s největším outsiderem Eredivisie z Waalwijku a bez větších komplikací ho přehrál po výsledku 3:0, navíc hned dva další góly mu nebyly uznány po zásahu VAR. Hosté k tomu dohrávali druhou polovinu závěrečné části v deseti a tříbrankový rozdíl tak je pro ně ještě milosrdný. Amsterdamský gigant se vyhoupl na druhé místo tabulky s plným bodovým ziskem, RKC je poslední bez jediné vstřelené branky.

Domácí neponechávali nic náhodě od úvodního hvizdu a do vedení se dostali ze své první vážnější akce po deseti odehraných minutách. Po hezké přízemní kombinaci vystřelil z první Promes a gólman Lamprou vyrazil balón před sebe. Ve volném prostoru se vzápětí zjevil Dušan Tadić a chytře zády k brance zamířil k pravé konstrukci, hostující strážce se stačil pouze ohlédnout. Neuběhly ani tři minuty a AFC skórovalo podruhé.

Doprostřed zcela prázdné branky se trefil Zakaria Labyad, nicméně rozhodčí Nijhuis po několika strávených minutách u monitoru branku odvolal kvůli předchozímu nedovolenému zákroku na Efmorfidise. Stejný hráč se přeci jen prosadil asi deset minut před přestávkou. Hezké přenesení na levou stranu vymyslel Kudus, následně jeden z domácích hráčů vracel na poslední chvíli před branku a právě hlavičkující Labyad zavěsil přímo pod břevno.

Hosté se mohli vrátit zpět do hry o bodový zisk v samém závěru první půle, jenomže dorážející Touba byl včas zablokován a vzápětí si s jedovatou ranou ze střední distance od Tahiriho skvěle poradil brankář Onana. Devět minut po změně stran se Ajax podruhé radoval ze vstřeleného gólu zcela zbytečně, neboť Promesova trefa neplatila vinou těsného ofsajdu rozběhnutého Labyada. Waalwijk šel do deseti v 68. minutě.

Luuk Wouters totiž ve vyložené brankové možnosti zastavil pronikajícího Labyada a Nijhuis mu po dalším prozkoumání videozáznamu udělil přímou červenou kartu. K následnému přímému volnému kopu se postavil Tadič a jeho projektil odvrátil Lamprou famózně jednoruč nad svou branku. Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem pečetil výhru superfavorita argentinský obránce Lisandro Martínez, jenž po nenápadném pasu Tadiče hlavičkoval do pravé šibenice.

Autor: Viktor Sandev / youtube.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele