základní část, 2. kolo
19.09.2020 18:45 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

Vitesse vyhrálo i podruhé, doma skolilo Spartu

Vitesse potvrdilo, že na Spartu se mu v uplynulých letech dařilo, a porazilo svého soka už pošesté z posledních sedmi případů. I když na lavičce nemohl být přítomen domácí trenér Thomas Letsch, který byl nedávno nakažen nemocí COVID-19, povedlo se arnhemskému celku s touto nepříjemnou skutečností vypořádat a zvítězit už podruhé v novém ročníku.

Rotterdamský klub neprožívá úplně povedený začátek této sezóny. Po minulém neúspěchu s favorizovaným Ajaxem nezvládl ani druhý zápas v pořadí, ba co hůře, opět se mu nepodařilo vsítit jedinou branku. Rozhodující přesný zásah si na své konto připsal Oussama Tannane, jemuž v závěrečných pasážích hry nakonec ještě sekundoval Armando Broja.

Po úvodní čtvrthodině každopádně mohli skórovat hosté, a to prostřednictvím Harrouiho, jenž z úhlu vyzkoušel svou střeleckou formu, nicméně brankář Pasveer míč stačil poměrně snadno vyrazit do zámezí. Ve 21. minutě poprvé zahrozilo taktéž Vitesse, Bero se pokoušel zacílit svou hlavičkou, ovšem svůj pokus nasměroval pouze nad břevno brány gólmana Van Leera.

Ve 27. minutě došlo na změnu skóre. Harroui ve středu hřiště atakoval nedovoleně útočícího Bazoera, velezkušený sudí Kuipers nařídil přímý volný kop, k němuž se postavil Tannane. A Maročan ho zahrál parádně. Napálil balón vší silou, navíc přesně natolik, že Van Leer ho nemohl v cestě za brankovou čáru zastavit. Tahle dělovka skončila ukázkově v šibenici.

Sparta mohla srovnat poměrně záhy, sám na Pasveera se řítil Rayhi, který měl dostatek času pro zakončení, avšak nakonec merunu nasměroval po svém sólu pouze těsně vedle domácí branky. Situace se však následně mužstvu kouče kouče Henka Frasera zkomplikovala, protože Heylen po nevybíravém zákroku vůči Brunsovi inkasoval druhou žlutou kartu a byl vyloučen.

Proti oslabenému soupeři se Vitesse logicky hrálo ve větší pohodě. Přesto dlouho nemohlo zaznamenat klíčový gól, kterým by definitivně stvrdilo zisk tří bodů. Hned ve 46. minutě byl blízko navýšení náskoku Openda, jenž se ocitl ve vyložené pozici v brankovém území, radost mu ale na brankové čáře zhatil vracející se stoper Vriends, který míč vyblokoval do bezpečí.

V 51. minutě hlavičkoval nad bránu Darfalou, v 58. minutě nenašel v rámci standardky přesnou mušku ani jeho spoluhráč Bruns, v 60. minutě pak Bruns opětovně pálil pouze mimo kýžený a chtěný prostor tří tyčí. Až osm minut před koncem se podařilo rozvlnit síť střídajícímu Brojovi, jenž dorážel poté, co Van Leer jen vyrážel pokus Tannaneho před sebe.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

z hráčů je pozitivní Rasmussen

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele