základní část, 2. kolo
20.09.2020 12:15 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Den Haag po dalším bídném výkonu těsně podlehl Groningenu

Groningen se ve svém druhém utkání tohoto ročníku Eedivisie musel obejít bez svého kapitána Arjena Robbena, který laboruje se zraněnými třísly, nicméně i přesto na půdě Den Haagu uspěl a získal všechny tři body po vítězství 1:0. FC tak napravilo porážku s PSV (1:3) a posunulo se do klidného středu tabulky. Naopak domácí ADO nezvládlo ani své druhé vystoupení a k tomu nevstřelilo jediný gól, s nulou na kontě mu patří dělená patnáctá příčka.

Nedělní duel nebyl z diváckého pohledu nijak výrazně atraktivní, ovšem na trávníku přeci jen měli navrch hosté. Svěřenci trenéra Aleksandara Rankoviće se stejně jako s Heraclesem (0:2) trápili hlavně v ofenzivní fázi a za celých devadesát minut nevystřelili mezi tyče, do vyložených možností se dostával pouze Groningen. Jediná branka byla k vidění v polovině úvodního dějství, kdy nešťastně do vlastní sítě zamířil Shaquille Pinas.

Po úvodní velmi opatrné dvacetiminutovce napřáhl ze střední vzdálenosti Hrustič a jeho střílený centr skončil zhruba o metr vedle vzdálenější tyče, následně se po pasu z levého křídla od van Hintuma snažil odkopnout balón do bezpečí právě Pinas před nabíhajícím Hrustičem a velmi smolně zakončil do pravého spodního rohu. Mírně favorizování hosté vytvářeli tlak také ve zbývajícím průběhu prvního poločasu.

Po necelé půlhodině hry se opřel do odraženého balónu z dobrých pětadvaceti metrů Matusiwa a jeho přízemní projektil prosvištěl o centimetry vedle levé konstrukce. Zhruba deset minut před přestávkou se po rohovém kopu zjevil u zadní tyče Larsen, jenomže brankáře Koopmanse nejprve nepřekonal hlavou, pak ho ani nepropálil zblízka a při snaze o závěrečnou dorážku ukryl Koopmans míč ve svých rukavicích.

Domácí mohli z ničeho nic dotáhnout manko v nastaveném čase, avšak přímý volný kop Riga se nevešel do prostoru tří tyčí o několik decimetrů. Groningen po změně stran kontroloval hubené vedení a zaměřil se na pozornou práci v defenzívě, Den Haag v podstatě neohrozil gólmana Padta ani jednou. V příštím kole se pokusí o senzaci na půdě silného Feyenoordu, FC se v páteční předehrávce 3. kola utká s konkurenčním Twente.

Autor: Viktor Sandev / youtube.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele