Eredivisie - souhrn 15. kola

29.11.2019, 21:52, aktualizováno 01.12.2019, 21:56
Komentáře a souhrny
Ajax prohrával na půdě Twente dokonce 0:2, ale nakonec si i tak odvezl pohodlné vítězství a domácím nasázel pět branek. Alkmaar zvítězil nad Venlem a pojistil si průběžnou druhou příčku před PSV Eindhoven, který remizoval v Emmenu. Dobrou formu potvrdil Feyenoord, jenž si vyšlápl na Zwolle. Vitesse mělo skvělý start do sezony, následně ale přišel propad a aktuálně prohrálo už pět zápasů v řadě, naposledy s Heerenveenem...

FC Emmen - PSV Eindhoven 1:1

01.12.2019 20:00

Góly: 52. Marko Kolar - 15. Daniel Schwaab

PSV nenapravilo svůj výsledkový nezdar z Evropské ligy na půdě Sportingu a v Eredivisie získalo z půdy Emmenu pouze bod. Ačkoli se udrželo na průběžném třetím místě, jeho manko na druhý Alkmaar se navýšilo na sedm bodů, respektive už na třináct na vedoucí Ajax. Domácí, usilující o záchranu, jsou s konečným výsledkem určitě spokojeni.

Už v lednu letošního roku se Emmenu podařilo favorita tohoto klání před vlastními fanoušky zaskočit a uhrál s ním remízu. A v novém ročníku na svůj dobrý minulý rezultát navázal. Statisticky nebyl nikterak horší než jeho protivník, v podstatě tak plichta byla logickým vyústěním celé situace na hrací ploše. PSV svého soupeře rozhodně nepřehrálo.

První nebezpečnější střelu na branku vyslal v 5. minutě Kolar, hostujícího gólmana Unnerstalla však překonat nedokázal, jelikož ten na své bližší tyčce perfektně zakročil. Naopak Boeren proměnili v gól v postatě hned svou první příležitost. Ihattaren přetáhl centr z rohového čtvrtkruhu až na zadní tyčku, odkud pohotově zacílil z blízkosti Schwaab.

V 19. minutě mohl zaznamenat překrásnou trefu Bijl, který si všiml, že Unnerstall je příliš vyběhnutý ze své brány a střelou z půlky hřiště ho dlouhým obloučkem překonal. Jenže jeho branka nakonec nebyla uznána. Sudí Higler celou situaci překontroloval na videu a zjistil, že domácí obránce si počínal před svým skórováním nedovoleně vůči sokovi Bergwijnovi.

Po půlhodině hry znovu zahrozilo PSV, a to zásluhou Malena, který vypálil svou pravačkou, jeho pokus však brankář Telgenkamp vyrazil do své vlastní boční sítě. Ve 40. minutě mohli Boeren znovu svůj náskok navýšit, zakončení Doana z pokutového území už směřovalo mezi tři tyče, avšak míč na poslední chvíli protečoval do zámezí obětavě bránící Burnet.

A protože v závěru dějství prvního ve svých slušných pozicích neuspěli Ihattaren ani Bergwijn, dovolilo PSV na začátku druhého poločasu Emmenu srovnat průběžný stav. V 52. minutě si v šestnáctce zpracoval balón na prsa Bijl, který ho bleskově předal do druhé vlny nabíhajícímu si Kolarovi, a ten snadno zamířil do odkryté Unnerstallovy brány.

Ve zbývajícím čase už se skóre směrem kupředu nepohnulo. Eindhovenský celek mohl přetavit tři body na svou stranu snad jen v 79. minutě, avšak Gakpa stačil vychytat pozorný Telgenkamp. Samotný závěr duelu dohrávali domácí o deseti mužích v poli, druhou žlutou kartu a následnou červenou totiž za nevybíravý faul na Bergwijna obdržel Bijl.

Více informací k zápasu

Feyenoord Rotterdam - PEC Zwolle 1:0

01.12.2019 16:45

Góly: 23. Steven Berghuis

Feyenoord se pod vedením nového trenéra Dicka Advocaata zvedl a nyní už pošesté za sebou neprohrál, na druhou stranu má k optimální formě stále daleko. Nyní plnil úlohu jasného favorita proti podceňovanému Zwolle, jenomže na hubeném vítězství 1:0 se pořádně natrápil. V ofenzivně laděném utkání měl v držení míč jen něco málo přes padesát procent a dokonce vyprodukoval i méně střeleckých pokusů mezi tři tyče než jeho protivník.

Rotterdamský celek si v předchozích čtyřech zápasech připsal na konto solidních deset bodů a díky tomu se posunul na sedmou příčku Eredivisie se čtyřiadvaceti body. PEC se za svůj výkon rozhodně nemusí stydět, k bodům totiž nemělo daleko a s letošním účastníkem základní skupiny Evropské ligy drželo po většinu času krok. Nicméně s celkový umístěním rozhodně nemůže být spokojeno, neboť je až patnácté s pouhými třinácti body na kontě.

Utkání probíhalo v korektním duchu, rozhodčí Lindhout totiž nemusel v celém průběhu udělovat ani jednu žlutou kartu. Po úvodní opatrnější dvacetiminutovce vsítil jedinou branku nedělního zápasu kapitán Steven Berghuis. Sedmadvacetiletý útočník se prosadil poosmé v této sezóně nejvyšší nizozemské soutěže a je suverénně nejlepším kanonýrem svého výběru, navíc v celkové tabulce střelců Eredivisie mu patří výborné páté místo.

Tentokráte využil parádní přihrávky od Malacii a v zakončení zachoval chladnou hlavu, balón po zemi usměrnil přesně k levé tyči mimo dosah brankáře Zetterera. Neuběhly ani tři minuty a náskok Feyenoordu mohl pojistit talentovaný záložník Kökçü, avšak toho brilantním zákrokem vychytal hostující strážce branky. Krátce po odehrané půlhodině naopak chtěl na opačné straně srovnat Hamer, jenomže pravou tyč o decimetry minul.

Po změně stran se obrázek hry příliš nezměnil. V 53. minutě mohl uklidnit diváky na stadionu De Kuip Toornstra, jenomže jeho razantní projektil zneškodnil připravený Zetterer. Hosté se na žádný tlak v závěrečných minutách nezmohli a gólman Marsman příliš práce neměl. Rotterdamský klub se příště pokusí prodloužit svou šňůru bez porážky na půdě trápícího se Arnhemu, Zwolle naopak přivítá druhý tým tabulky Alkmaar.

Více informací k zápasu

AZ Alkmaar - VVV Venlo 1:0

01.12.2019 16:45

Góly: 39. Yukinari Sugawara

Alkmaar po nervydrásajícím čtvrtečním utkání Evropské ligy se srbským Partizanem, kdy zachraňoval remízu 2:2 až v samém závěru a nakonec postoupil do další fáze, nepředvedl nijak kvalitní výkon proti outsiderovi z Venla a udolal ho nejtěsnějším poměrem 1:0. I přesto se udržel na druhém místě s pětatřiceti body a na vedoucí Ajax stále ztrácí bodů šest, v Eredivisii nyní natáhl svou šňůru bez inkasované branky na solidních 477 minut.

Na domácích se znatelně podepsala únava z posledního souboje a na jejich výkonu to bylo znát, nicméně hubený náskok přeci jen udrželi až do závěrečného hvizdu. VVV se za svůj výkon rozhodně stydět nemuselo, na druhou stranu bodově nenavázalo na minulou překvapivou výhru s Twente (2:1) a v tabulce zůstává na šestnácté barážové příčce s dvanácti body. První větší možnost nedělního utkání se zrodila krátce po deseti odehraných minutách.

S fantastickým zákrokem se musel vytáhnout gólman Venla Kirschbaum, který dokázal zlikvidovat tvrdou ránu Stengse ze středu pokutového území. AZ se v dalším průběhu snažilo tlačit, ale do vyložené možnosti se ne a ne dostat. Teprve v 39. minutě se do ní probojoval Jukinari Sugawaraa a hned vsítil jediný gól zápasu. Japonský obránce si po výtečně načasované nahrávce od Svenssona dobře zpracoval míč a pak vypálil z hranice šestnáctky.

Jeho přízemní střela poté zaplachtila k levé tyči a Kirschbaum se v tomto případě natahoval marně. Ihned po výměně stran mohl pojistit náskok favorita aktivní Stengs, jenomže na poslední chvíli byl ve stoprocentní příležitosti zablokován. V 50. minutě předvedl krásnou individuální akci Idrissi a zkusil štěstí z okraje pokutového území, nicméně Kirschbaum jeho úmysl přečetl a perfektním zásahem další změnu skóre nepřipustil.

Přesně o dvacet minut později mohli z ničeho nic udeřit hosté, avšak dalekonosnou ránu Van Ooijena zneškodnil pozorný brankář Bizot. V závěrečných deseti minutách nejprve selhal v jasné možností Wijndal, jehož naprosto famózním způsobem vychytal hostující strážce branky, poté ve třetí nastavené minutě neuspěl na opačné straně Soriano. Třicetiletý italský útočník mohl zařídit senzační vyrovnání, ovšem z deseti metrů pálil těsně nad břevno.

Více informací k zápasu

FC Utrecht - RKC Waalwijk 0:1

01.12.2019 14:30

Góly: 69. Melle Meulensteen

Hráči Utrechtu po dvou jasných porážkách s vedoucími týmy tabulky Ajaxem a Alkmaarem nedokázali bodovat ani potřetí za sebou, když před vlastními fanoušky senzačně podlehli beznadějně poslednímu Waalwijku po výsledku 0:1. Utkání bylo téměř ve všech statistických ohledech nesmírně vyrovnané, domácí nepotvrzovali úlohu obrovských favoritů a naopak narazili na velký odpor houževnatého protivníka.

Domácí výběr tak v tabulce klesl až na osmé místo s třiadvaceti body a přímá účast v evropských pohárech se mu proto začíná vzdalovat. Hosté zaznamenali teprve svou druhou výhru v probíhajícím ročníku a oživili své naděje na přímou záchranu. V Eredivisii sice stále zůstávají na osmnácté příčce s osmi body, nicméně za sedmnáctým Den Haagem zaostávají už jen o tři body a na patnáctou pozici Zwolle ztrácejí bodů pět.

Utrecht se od samého začátku nedokázal dostat do optimálního rozpoložení a v celém průběhu se mu nedařilo najít účinný recept na pozornou defenzivu RKC. Díky tomu se snažilo hrozit hlavně ze standardních situací a z dálky, jenomže jeho rány nebyly příliš nebezpečné a brankář Vaessen s nimi neměl větší problémy. Hosté téměř po celý průběh čekali na svou šanci a ta nakonec přišla zhruba pětadvacet minut před závěrečným hvizdem.

K přímému volnému kopu z velké vzdálenosti se na pravé straně postavil Leemans a svým nadýchaným pasem našel před hranicí brankového území hlavičkujícího Melleho Meulensteena, jenž usměrnil balón k pravé tyči kolem marně se natahujícího gólmana Paese. Teprve dvacetiletý obránce Meulensteen zaznamenal již svou třetí trefu v tomto ligovém ročníku a trochu paradoxně je společně s Leemansem druhým nejlepším střelcem Waalwijku.

Svěřenci trenéra Johna van den Broma se ani po tomto okamžiku výrazně nezvedli a pokračovali v mizérii, Vaessena až do samotného konce nijak vážněji neohrozili. V dresu Utrechtu se potřetí v řadě podíval na trávník jako střídající hráč český krajánek Václav Černý, ale svým příchodem v 73. minutě hru svého celku neoživil. Utrecht se pokusí příště zvednout v Groningenu, RKC přivítá rozjetý Heerenveen.

Více informací k zápasu

FC Twente - AFC Ajax 2:5

01.12.2019 12:15

Góly: 15. Keito Nakamura, 19. Aitor Cantalapiedra - 32. Noa Lang, 51. Noa Lang, 61. Klaas-Jan Huntelaar, 70. Noa Lang, 90+6. Klaas-Jan Huntelaar

Domácí celek zůstává v tabulce na dvanáctém místě s osmnácti body. AFC v patnácti odehraných kolech získalo těžko uvěřitelných jednačtyřicet bodů a jen těžko ho někdo bude v následujícím průběhu nahánět. Hrdinou Ajaxu se stal teprve dvacetiletý útočník Noa Lang, který vůbec poprvé ve své kariéře nastoupil v základní jedenáctce amsterdamského giganta a hned zaznamenal hattrick, dvěma góly ho navíc podpořil nestárnoucí Klaas-Jan Huntelaar.

Obhájce titulu Ajax se vyrovnal s těžkým programem po zápase v Lize mistrů a nyní díky výtečnému obratu zvítězil v Enschede nad místním Twente po divokém průběhu v poměru 5:2. V Eredivisii tak naplno bodoval již podeváté v řadě a zatím si na čele tabulky vytvořil devítibodový náskok před druhým Alkmaarem. Domácí se snažili srdnatě vzdorovat a po prvním poločase i vedli, jenomže ve druhé půli naprosto zkolabovali a inkasovali čtyřikrát.

První větší možnost nedělního střetnutí byla k vidění už po čtyřech minutách, ovšem Ziyech byl na poslední chvíli zablokován. Domácí z ničeho nic udeřili přesně po čtvrthodině hry. Keito Nakamura po rychlém protiútoku tři na tři napřáhl z hranice pokutového území a nádherně zavěsil do vzdálenější šibenice, brankář Onana nestačil reagovat. Neuběhly ani další čtyři minuty a Twente senzačně přidalo svůj druhý gól zásluhou španělského kanonýra Aitora Cantalapiedry.

Ten po krásné průnikové nahrávce od Selahiho postupoval sám středem hřiště a pak chytře po zemi obstřelil Onanu pokusem do pravého dolního rohu. AFC postihla další pohroma po pětadvaceti odehraných minutách, kdy kvůli zranění musel střídat nejlepší střelec celé ligy Quincy Promes, jehož nahradil právě Huntelaar. A paradoxně právě od tohoto okamžiku započali svěřenci trenéra Erika ten Haga úžasný obrat.

V 32. minutě snížil již zmiňovaný Lang, který po parádní práci Ziyecha na pravém křídle a závěrečné finální přihrávce vypálil z deseti metrů přímo pod břevno. Ihned po změně stran mohl Twente vrátit dvoubrankové vedení Aitor, ale z nadějné pozice těsně minul levou tyč. Vzápětí se podruhé v tomto střetnutí prosadil Lang, jenž stál ve správnou chvíli na správném místě a odražený míč nechytatelně usměrnil za záda bezmocného gólmana Drommela - 2:2.

Jasný favorit dokonal obrat v 61. minutě. Šestatřicetiletý veterán Huntelaar napřáhl zcela osamocen z patnácti metrů a fantastickou ranou zakončil do pravého horního rohu. Přesně o devět minut později zkompletoval svůj hattrick Lang, když využil obrovské chyby při hlavičce Drommela a snadno dopravil balón do prázdné branky. V šesté minutě nastavení uzavřel gólový účet tohoto klání Huntelaar po brilantní pobídce od Ziyecha.

Více informací k zápasu

Heracles Almelo - ADO Den Haag 4:0

30.11.2019 20:45

Góly: 22. Cyriel Dessers, 39. Mauro Júnior, 57. Cyriel Dessers, 65. Alexander Merkel

Heracles znovu ukázalo svou sílu v domácím prostředí a tentokráte si smlslo na trápícím se Den Haagu po jasné výhře 4:0. Naposledy na vlastním stadionu deklasovalo Venlo vysoko v poměru 6:1, nyní své čtyři góly rovnoměrně rozložilo do obou poločasů. V Eredivisii se prozatím posunulo na páté místo se čtyřiadvaceti body. ADO nadále prohlubuje svou krizi a s pouhými jedenácti body na kontě je předposlední sedmnácté o bod za šestnáctým VVV.

V dresu ADO odehrál celé utkání český útočník Tomáš Necid a dokonce skóroval, ale jeho branka byla vzápětí odvolána kvůli předchozímu zpracování rukou. Hosté přitom nevstoupili do nedělního zápasu úplně špatně a již po třech minutách si vytvořili první větší příležitost, ovšem Goossens svou ranou z voleje z hranice pokutového území těsně přestřelil horní tyčku. Almelo se dostalo do vedení přesně v polovině úvodního ze své první nadějnější možnosti.

Cyriel Dessers po chytré nahrávce od Alexandra Merkela využil svého důrazu a krásnou střelou do pravého dolního rohu nedal brankáři Koopmansovi žádnou naději na úspěch. Domácí tento moment povzbudil a podruhé se prosadili ve 39. minutě. Dvacetiletý brazilský záložník Mauro Júnior hostující v klubu z konkurenčního PSV si naběhl na přesně načasovanou přihrávku od Breukerse a nekompromisní ranou zavěsil přímo pod břevno.

Heracles kontrolovalo dostatečný náskok také po změně stran a definitivní pojistku přidalo po necelé hodině hry. Osman se prezentoval naprosto precizním centrem do předbrankového prostoru a zapomenutý Dessers neměl větší problémy usměrnit zblízka balón do zcela prázdné branky, do střelecké listiny tohoto duelu se k tomu zapsal již podruhé - 3:0. V 65. minutě uzavřel gólový účet sedmadvacetiletý kazašský reprezentant Merkel.

Po finální pobídce od nejlepšího hráče na trávníku Desserse dokázal nezištně vystřelit po zemi a jeho nenápadný pokus zapadl k údivu všech přihlížejících do sítě. Zhruba deset minut před závěrečným hvizdem rozvlnil síť již zmiňovaný Necid, jenomže rozhodčí Manschot po přezkoumání videa tuto trefu neuznal. V nastaveném čase ještě mohl přidat pátý zásah Almela střídající Dabney dos Santos, avšak z osmnácti metrů mířil o kousek vedle pravé konstrukce.

Více informací k zápasu

Fortuna Sittard - FC Groningen 1:0

30.11.2019 19:45

Góly: 78. Rasmus Karjalainen

Fortuna potvrdila skvělou formu na domácích hřištích a nyní po těsné výhře 1:0 nad silným Groningenem zvítězila před vlastními fanoušky již popáté za sebou. Rozdílovou trefu zařídil zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem střídající Rasmus Karjalainen, který do té doby pobyl na trávníku pouhých sedm minut. Sittard se díky tomuto úspěchu posunul na třináctou pozici s patnácti body, FC prozatím zůstává na devátém místě s jednadvaceti body.

Hosté navíc po nečekaném neúspěchu přerušili svou úctyhodnou šňůru sedmi střetnutí bez porážky, a i když balón drželi téměř z šedesáti procent, tak ve statistice střeleckých pokusů byl sobotní duel naprosto vyrovnaný. Diváci spíše sledovali opatrnější průběh s minimem vyložených možností. Po úvodní čtvrthodině musel být zápas na téměř deset minut přerušen kvůli výtržnostem a vzájemným potyčkám fanoušků obou táborů.

Ihned po návratu na hrací plochu mohl z ničeho nic udeřit Groningen, ale jeho pokus z pěti metrů skončil o několik decimetrů vedle pravé konstrukce. Poté se až do konce úvodního dějství nic zajímavého nepřihodilo a obrázek hry se téměř nezměnil ani po výměně stran. K dalšímu ohrožení došlo v 66. minutě, kdy Groningen předvedl pohlednou přízemní kombinaci na jeden dotek, na jejímž konci stanul Hrustič.

Třiadvacetiletý australský reprezentant vyslal svou tvrdou bombu do levého horního rohu, avšak naprosto fantastický zákrok předvedl brankář Koşelev a výrazně podržel svůj výběr. Rozhodující okamžik se zrodil v 78. minutě, kdy z ničeho nic udeřila Fortuna. Třiadvacetiletý finský forvard Karjalainen zaznamenal svou premiérovou trefu v nejvyšší nizozemské soutěži ve velmi důležitý okamžik a navíc tak potvrdil i vzrůstající formu.

Po obrovském závaru před hostujícím gólmanem Padtem se nejlépe zorientoval v pokutovém území a svou pohotovou dorážku nasměroval po zemi doprostřed branky. FC se v závěru sice snažilo alespoň vyrovnat, nicméně na žádný velký tlak se už nezmohlo. V příštím kole bude mít co napravovat proti konkurenčnímu Utrechtu, Sittard se pokusí zlomit hodně nepříznivou bilanci na venkovních stadionech proti eindhovenskému gigantovi z PSV.

Více informací k zápasu

Willem II - Sparta Rotterdam 4:0

30.11.2019 18:30

Góly: 5. Ché Nunnely, 24. Mike Trésor Ndayishimiye, 36. Freek Heerkens, 59. Mats Köhlert

Tilburg potvrdil úlohu favorita proti nováčkovi ze Sparty a hlavně díky preciznímu prvnímu poločasu zvítězil celkem hladce v poměru 4:0. Tabulkou se prozatím posunul na fantastické čtvrté místo se šestadvaceti body a alespoň částečně tak napravil předchozí smolnou remízu s Den Haagem (3:3). Naopak rotterdamský výběr nenavázal na minulou výhru s Vitesse (2:0) a venku opět nevyhrál, v tuto chvíli mu stále patří jedenáctá pozice s devatenácti body.

Domácí měli naprosto fantastický vstup do sobotního duelu a hned po necelých pěti minutách hry vedli. Teprve dvacetiletý útočník Ché Nunnely po parádní kolmici za obranu od Mika Trésora Ndayishimiyeho nabídnutou možností nepohrdl a zblízka zamířil přímo k levé tyči. Domácí byli aktivnější i v následujícím průběhu a za další tři minuty mohli vést o dvě trefy, ovšem tvrdou ránu Ndayishimiyeho skvěle odvrátil na rohový kop gólman Harush.

Belgický záložník hostující v klubu z druholigového Nijmegenu měl přesnou mušku ve 24. minutě. Tentokráte si s Nunnelym vyměnili své role, po finální přihrávce předvedl nádherné sólo téměř přes polovinu hřiště a pak nekompromisně zamířil doprostřed branky za záda bezmocného Harushe. Ani ne o tři minuty později chtěl na opačné stran alespoň snížit Vriends, jenomže v ideální pozici netrefil míč dobře a pálil příliš vysoko.

Domácí rozhodně nepolevovali a třetí branku přidali zhruba deset minut před přestávkou. Na hranici pokutového území se odrazil míč na kopačku volného Freeka Heerkense, který na nic nečekal a svůj projektil usměrnil přímo do pravého dolního rohu, Harush se i v tomto případě natahoval marně. Po změně stran Tilburg s přehledem kontroloval dostatečný náskok, po necelé čtvrthodině mohl vykřesat jiskřičku naděje aktivní Vriends.

Jenže tomu se ani napodruhé snížit nepodařilo, neboť ranou z osmnácti metrů minul pravou konstrukci zhruba o půl metru. Willem definitivně odrazil odpor protivníka v 59. minutě. Německý talent Mats Köhlert obdržel chytrou nahrávku od Nunnelyho a balón nechytatelně usměrnil ke vzdálenější tyči. V zbývajících minutách neproměnil nadějnou příležitost Pavlidis a na druhé straně orazítkoval břevno Harroui, skóre zápase se proto již nezměnilo.

Více informací k zápasu

SC Heerenveen - SBV Vitesse 3:2

29.11.2019 20:00

Góly: 42. Hicham Faik (pen.), 63. Mitchell van Bergen, 69. Jens Odgaard - 8. Tim Matavž, 21. Bryan Linssen

Vitesse i přes naprosto skvělý začátek v páteční předehrávce 15. kola na půdě konkurenčního Heerenveenu prohloubilo svou mizérii, velmi lacině totiž přišlo o svůj dvoubrankový náskok a domů odjíždí s prázdnou po výsledku 2:3. V nejvyšší nizozemské soutěži tak prohrálo už popáté za sebou a v tabulce kleslo na šestou příčku se třiadvaceti body. Heerenveen po heroickém obratu má na kontě o bod více a nachází se na solidním čtvrtém místě.

Přitom svěřenci ruského trenéra Leonida Sluckého vstoupili do tohoto duelu naprosto fantasticky a po osmi minutách šli z první větší akce do vedení. Do toho je dostal slovinský forvard Tim Matavž, jenž se v Eredivisii prosadil po téměř dvou měsících. Krásnou finální kolmici za obranu vymyslel Foor, rozběhnutý třicetiletý útočník pak zblízka přehodil vyběhnutého brankáře Hahna a s pomocí zadní tyče dopravil balón do sítě.

Za dalších třináct minut se mírný outsider prosadil podruhé. Bryan Linssen si po dlouhém nákopu od gólmana Pasveera všiml lehce vyběhnutého Hahna a naprosto exkluzivním lobem z hranice pokutového území ho přehodil. Od tohoto okamžiku se hra přeci jen srovnala a domácí se začali častěji tlačit na útočnou polovinu. Jeden z klíčových okamžiků jejich úspěchu se zrodil necelých pět minut před výměnou stran.

Doekhi ve vlastní šestnáctce naprosto zbytečně zatáhl za dres protihráče a rozhodčí Makkelie si toho všiml, proto okamžitě nařídil pokutový kop. K němu se postavil Hicham Faik a nezaváhal, míč po zemi snadno usměrnil k levé konstrukci. Po změně stran SBV nejprve kontrolovalo průběh a svůj náskok mohlo navýšit v 57. minutě, jenomže Hondův přímý volný kop ze střední distance skvěle odvrátil na rohový kop připravený Hahn.

O šest minut později neuspěl ani Matavž, jehož projektil z pětadvaceti metrů znovu výtečně zlikvidoval pozorný Hahn. Heerenveenu se podařilo srovnat z následného protiútoku, když Mitchell van Bergen zakončil svůj parádní průnik do šestnáctky protivníka přesnou střelou k pravé tyči. Domácí otočili vývoj v 69. minutě. Rozdílovou trefu zařídil dánský kanonýr Jens Odgaard, který po pobídce od Dreyera chladnokrevně zavěsil do levého spodního rohu. Hosté se pak už ve zbývajícím průběhu na žádný velký odpor nezmohli.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.AFC Ajax15132052:1241
2.AZ Alkmaar15112235:835
3.PSV Eindhoven1584332:1928
4.Willem II1582523:2126
5.Heracles Almelo1573529:2224
6.SC Heerenveen1566324:1824
7.Feyenoord Rotterdam1566327:2524
8.FC Utrecht1572628:2223
9.SBV Vitesse1572626:2423
10.FC Groningen1563618:1621
11.Sparta Rotterdam1554624:2819
12.FC Twente1553726:3118
13.FC Emmen1543818:3015
14.Fortuna Sittard1543820:3515
15.PEC Zwolle15411022:3413
16.VVV Venlo15401114:3912
17.ADO Den Haag15321017:3011
18.RKC Waalwijk15221116:378

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (18)

Přidat komentář
eder

Hunter!

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
montaigne33

Klaas je stále klasa! Mizerný začátek(v LM by to byl problém...), ale ukázali jsme sílu bájného AJAXE!!!

Reagovat
Pharrell

Reagovat
AjaxFans

Bohužel mi asi opět vybuchl HDD,tak jsem neviděl Gratulace Langovi A Hunter je prostě Held

Reagovat
dave30

Lang - zřejmě další produkt proslulé akademie.

Reagovat
AjaxFans

Jasná páka

Reagovat
Stiksxx

Jak dlouho budu cekat, az bude vn Bommel odvolan?

Reagovat
dave30

Viděl jsem PSV v poslední době 2krát (s Linzem a včera) bylo to opravdu špatné. Bohužel také Sadílkovi výkony odpovýdají výkonům celého týmu a evidentně mu ten levý obránce nesedí. Viděl jsem z jeho strany příliš mnoho chyb na 2 zápasy. Je mi jasné, že to není jeho pozice a teprve se tam učí, ale už jenom kvůli jeho postavě mi do obrany nesedí.

Reagovat
jáá

Reagovat
smazaný uživatel

Máš na hodnocení výkonů Sadílka patent? To může jen lampas..

Reagovat
dave30

Tak to se omlouvám. Je to šikovný mladík, ale v té obraně mi nesedí... A už budu potichu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jáá

No nevypadá to dobře a tu EL jste pěkně prosrali...hlavně jste hráli dobře a zničeho nic taková krize...

Reagovat
AjaxFans

Máš mít radost Teda alespoň v lize

Reagovat
jáá

jako jo ale mám rád i drama a napětí

Reagovat
Stiksxx

Dá se říct, že to odstartovalo zraněním Bergwijna a Malena. Ale já měl už od začátku tušení při pohledu na výběr, že to bude bída. Kor když prosazuje/prosazoval Rosaira, Gutiho, Brumu a teď Doana..Nevím proč sedí Pereiro, Gakpo..Nahovno je, že je zraněnej i Lammers. Ale klidně by tam mohl dát i Mitrogloua..My jsme byli zvyklí hrát to na jednu věž a klapalo to. Teď tam chybí a jsme v prdeli, protože nemáme kvalitu na míči.

Reagovat
jáá

Jasný no, zrovna Perreiro mi vy tý přechodový fázi připadal dobrý, uměl vytřelit i připravit tu nahrávku, co ten Sadílek na LB? ten mi tam vůbec teda nesedí a Bruma trochu zklamání no

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele