15. kolo
30.11.2019 20:45 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Heracles nedalo Den Haagu pražádnou šanci a porazilo ho vysoko 4:0

Heracles znovu ukázalo svou sílu v domácím prostředí a tentokráte si smlslo na trápícím se Den Haagu po jasné výhře 4:0. Naposledy na vlastním stadionu deklasovalo Venlo vysoko v poměru 6:1, nyní své čtyři góly rovnoměrně rozložilo do obou poločasů. V Eredivisii se prozatím posunulo na páté místo se čtyřiadvaceti body. ADO nadále prohlubuje svou krizi a s pouhými jedenácti body na kontě je předposlední sedmnácté o bod za šestnáctým VVV.

V dresu ADO odehrál celé utkání český útočník Tomáš Necid a dokonce skóroval, ale jeho branka byla vzápětí odvolána kvůli předchozímu zpracování rukou. Hosté přitom nevstoupili do nedělního zápasu úplně špatně a již po třech minutách si vytvořili první větší příležitost, ovšem Goossens svou ranou z voleje z hranice pokutového území těsně přestřelil horní tyčku. Almelo se dostalo do vedení přesně v polovině úvodního ze své první nadějnější možnosti.

Cyriel Dessers po chytré nahrávce od Alexandra Merkela využil svého důrazu a krásnou střelou do pravého dolního rohu nedal brankáři Koopmansovi žádnou naději na úspěch. Domácí tento moment povzbudil a podruhé se prosadili ve 39. minutě. Dvacetiletý brazilský záložník Mauro Júnior hostující v klubu z konkurenčního PSV si naběhl na přesně načasovanou přihrávku od Breukerse a nekompromisní ranou zavěsil přímo pod břevno.

Heracles kontrolovalo dostatečný náskok také po změně stran a definitivní pojistku přidalo po necelé hodině hry. Osman se prezentoval naprosto precizním centrem do předbrankového prostoru a zapomenutý Dessers neměl větší problémy usměrnit zblízka balón do zcela prázdné branky, do střelecké listiny tohoto duelu se k tomu zapsal již podruhé - 3:0. V 65. minutě uzavřel gólový účet sedmadvacetiletý kazašský reprezentant Merkel.

Po finální pobídce od nejlepšího hráče na trávníku Desserse dokázal nezištně vystřelit po zemi a jeho nenápadný pokus zapadl k údivu všech přihlížejících do sítě. Zhruba deset minut před závěrečným hvizdem rozvlnil síť již zmiňovaný Necid, jenomže rozhodčí Manschot po přezkoumání videa tuto trefu neuznal. V nastaveném čase ještě mohl přidat pátý zásah Almela střídající Dabney dos Santos, avšak z osmnácti metrů mířil o kousek vedle pravé konstrukce.

Autor: Viktor Sandev / livesport.cz, vi.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dvoječka by znamenala zisk pro sk. Nesmí se to stát. Nulu beru.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele