Eredivisie - preview 15. kola

29.11.2019, 08:42, aktualizováno 01.12.2019, 08:38
Previews
Ajax sbírá jednu výhru za druhou a pro další si cestuje do Enschede, Alkmaar zase bude měřit síly s Venlem. PSV Eindhoven se představí v Emmenu, Feyenoord si to rozdá s Zwolle a na fotbal se jde i v Utrechtu, kam zavítá Waalwijk...
FC Twente - AFC Ajax  (neděle 12:15)
Ajax zatím zažívá velmi dobrou první polovinu sezóny a rozhodně se pokusí udržet co nejlepší možnou formu až do konce tohoto roku. Na ligové scéně jsou před ním čtyři zápasy, nyní bude hájit šestibodový náskok před druhým Alkmaarem v Enschede. Hostující výběr doposud vybojoval úctyhodných osmatřicet bodů za dvanáct vítězství a dva nerozhodné výsledky, momentálně v Eredivisii bodoval naplno již osmkrát za sebou.

Twente jako nováček soutěže začalo velmi dobře a vypadalo to, že se minimálně bude pohybovat v klidném středu tabulky. Nicméně pak narazilo na tvrdou realitu a postupně se začalo propadat, v tuto chvíli mu patří dvanáctá pozice s osmnácti body. Naposledy nezvládlo svou úlohu ve Venlu a po slabší chvilce v rozmezí 34. - 36. minuty prohrálo nejtěsnějším poměrem 1:2. Předtím dvakrát doma uspělo proti Emmenu (4:1) a Zwolle (2:1).

Hosté mají za sebou středeční utkání Ligy mistrů na půdě Lille, ve kterém zvítězili 2:0 a osamostatnili se na čele skupiny H. K postupu do osmifinále potřebují na závěr se španělskou Valencií uhrát alespoň bod, k udržení prvního místa bude zřejmě nutná výhra. "Vyšlo to, ale stále nemáme nic jistého. Očekávám ještě ohromnou bitvu, Valencia nám určitě nedá nic zadarmo," řekl na pozápasové tiskové konferenci ve Francii trenér AFC Erik ten Hag.

Jeho svěřenci se v posledních dvou ligových utkáních představili na ligové scéně v Amsterdamu a celkem hladce přehráli Utrecht (4:0) i Heracles (4:1). Ten Hag ale i přesto před Twente varuje. "Je to silný protivník, jenž spoléhá na týmový výkon a obrovskou houževnatost. Když se dostane do vedení, tak se utkání velmi těžko otáčí. Proto musíme udržet koncentraci na maximální úrovni a navíc je potřeba hrát i disciplinovaně."

Scházet mu znovu bude Brazilec Neres vinou poranění kolena, Veltman pro změnu laboruje se svalovými potížemi. K tomu se v Lille lehce zranili i maročtí krajánci Ziyech s Labyadem a jejich start je proto výrazně ohrožen. Jeho uruguayský protějšek Gonzalo García postrádá Španěla Matose (problémy s kolenem) a na nedělní souboj se nesmírně těší. "Chceme předvést co možná nejlepší výkon nehledě na výsledek, máme velkou motivaci a budeme bojovat."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 13.50 - 7.95 - 1.19
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Utrecht - RKC Waalwijk  (neděle 14:30)
Utrecht si v letošním ročníku vede poměrně slušně, v posledních dvou zápasech s dvěma vedoucími celky Eredivisie však vyhořel a musel skousnout vysoké porážky. Na vítěznou vlnu se zcela jistě chce vrátit proti beznadějně poslednímu týmu nizozemské nejvyšší soutěže z Waalwijku, který doposud vybojoval pouhých pět bodů a na sedmnáctý Den Haag ztrácí bodů šest. Utrecht se momentálně nachází na pátém místě se čtyřiadvaceti body.

Domácí celek si ještě před necelým měsícem vytvořil šňůru čtyř vítězství v řadě za sebou, když po překvapivém úspěchu 3:0 nad PSV nezaváhal ani v Rotterdamu s místní Spartou (2:1) a po jasné výhře v 1. kole národního poháru nad amatérským týmem Excelsior Rijssen (4:1) deklasoval Fortunu Sittard 6:0. Následně zavítal do Amsterdamu a na první Ajax nestačil v poměru 0:4, poté neměl šanci ani proti druhému Alkmaaru, když mu podlehl 0:3.

"Oba soupeři nám ukázali svou sílu, skvěle bránili a v ofenzivní fázi byli nesmírně produktivní. My jsme naopak nezahráli na hranici našich možností, což je proti takto silným klubům většinou potřeba. Měli jsme problémy s přechodovou fázi, v defenzívě jsme nestačili rychlostně a celkově si příliš nevěřili. Je to ale za námi, stále na tom nejsme úplně špatně a musíme na tyto utkání co nejdříve zapomenout," řekl pozitivně trenér Utrechtu John van den Brom.

RKC se po pětiletém čekání na návrat do nejvyšší soutěže nedokáže srovnat s velkou konkurencí, a pokud se co nejdříve nezlepší, tak ho čeká nesmírně náročná bitva o záchranu. Jedinou výhru zaznamenal začátkem listopadu proti Heracles (2:0), předtím v jedenácti střetnutích získal jediný bod. Minule sehrálo důležitý souboj s Emmenem a nakonec mohl být rád, že i v deseti alespoň zachránil remízu 1:1 gólem v šesté minutě nastavení.

Kouč Fred Grim nenasadí záložníka Muldera právě kvůli vyloučení s Emmenem, zranění k tomu nepustí na trávník ani Drosta, Elberse či Quastena. Domácí postrádají španělského útočníka Dalmaua. "Waalwijk má své kvality, i když jeho tabulkové postavení tomu příliš nenapovídá. Některé jeho zápasy jsme rozebrali na videu, obzvláště nebezpečný může být z rychlých protiútoků," dodal varovně třiapadesátiletý van den Brom.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.30 - 6.20 - 9.04
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Feyenoord Rotterdam - PEC Zwolle  (neděle 16:45)
Feyenoord se v Eredivisie stále pohybuje pod svoje očekávání v nic neříkajícím středu tabulky. V Evropské lize navíc reálně hrozí, že se z ní do jarní fáze neprokouše dál. Nyní před vlastními fanoušky přivítá Zwolle, které letos ze čtrnácti utkání prohrálo už devětkrát a je na tom ještě hůře než jeho soupeř. Nachází se jen těsně nad sestupovým pásmem.

Rotterdamský celek od příchodu trenéra Dicka Advocaata, jenž nahradil před měsícem Jaapa Stama, přece jenom stabilizoval svou výkonnost. Napříč všemi soutěžemi neprohrál už pětkrát za sebou. Přesto má pořád co napravovat po ne úplně povedeném září a říjnu. V lize by se především konečně rád více přiblížil bojům aspoň o třetí, případně druhou příčku.

Ne že by těmhle cílům byl na míle daleko vzdálený, zda však stihne nějakým způsobem stáhnout své manko ještě do Vánoc, to je otázka následujících kol. "Když se podívám na to, jak utkání probíhalo, můžu být s bodem spokojený," hodnotil minulé ligové střetnutí v Groningenu domácí stratég. "Byl to určitě spravedlivý výsledek," podotkl.

Daleko důležitější bitva čekala Feyenoord následně ve čtvrtek v evropských pohárech. Doma přivítal glasgowské Rangers, potřeboval získat tři body, vyklubal se však nakonec rezultát nerozhodný. A situaci před posledním mačem v Portu tak jednoduše nemá ve svých rukou. "Hráli jsme dobře, jenže jsme se sami dostatečně neodměnili," mrzelo Advocaata.

Celkově čeká Feyenoord v prosinci poměrně náročný program. Do konce podzimní části zbývají čtyři ligové zápasy, včetně toho nynějšího, jeden v Evropské lize a jeden v KNVB Bekeru. "Výkon z klání proti Rangers nám může dodat sebevědomí do nadcházejících týdnů," mínil Advocaat. "V hráče, kteří budou na hřišti teď v neděli, mám plnou důvěru."

Domácím, kteří budou v tomto duelu jasnými favority, by měla chybět trojice zraněných hráčů, a to ve složení Edgar Ié, Sven van Beek a Rick Karsdorp. Ani hosté nemusejí úplně řešit nějakou rozsáhlou marodku, nachází se na ní pouze Etiënne Reijnen, nicméně k dispozici jim nebude kvůli karetnímu trestu nejlepší střelec týmu Reza Ghúčannejhád.

Zwolle si v letošním ročníku určitě nevede dle vlastních představ. Tým kolem lodivoda Johna Stegemana balancuje na hranici červených pozic, všudy všeho urval do této chvíle jen třináct bodů, přičemž venku ze sedmi případů hned šestkrát prohrál. Před týdnem se mu aspoň zadařilo po reprezentační přestávce a skolilo před vlastními fanoušky Fortunu.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.32 - 5.86 - 8.89
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AZ Alkmaar - VVV Venlo  (neděle 16:45)
Pořádně dramatický zápas ve čtvrtek prožili fotbalisté Alkmaaru, kteří málem padli doma v klíčovém souboji Evropské ligy s Partizanem, nakonec však díky dvěma brankám v samotném závěru urvali aspoň remízu a proklouzli do další fáze. Svou fazónu chtějí bezpochyby potvrdit proti Venlu, jemuž se letos nedaří podle vlastních představ.

Byla to pro AZ vážně velká divočina proti srbskému protivníkovi. Konečná remíza odvrátila nejen možné potíže s uzmutím druhého místa v tabulce, ale znamenala i prodloužení série neporazitelnosti na sedm utkání v řadě napříč všemi soutěžemi. Domácí jsou pořád v parádním rozpoložení. V těchto uplynulých sedmi případech jinak šestkrát vyhráli.

Domácí trenér Arne Slot přirovnával výkon svého týmu proti Partizanu pomalu až k bájným činům. "Ten výsledek přesně zapadl do naší hektické sezóny," hodnotil. "Kromě dobrého fotbalu jsme také unikli hrobníkovi z lopaty. Lidé si o tom budou povídat ještě dlouho. Už začátkem ročníku jsme podstoupili takto vzrušující mače třeba i proti Antverpám."

Herně na tom nebyl Alkmaar oproti minulým týdnům možná tak dobře. Alespoň to si myslel Slot. "Nevytvořili jsme si tolik příležitostí, kolik si možná běžně vytváříme," pokračoval. "Tenhle fakt ale souvisel s kvalitou soupeře. Partizan totiž intenzivně bránil. Bylo příjemné vidět, že jsme se nevzdali. Stále jsme dělali vše pro to, abychom situaci otočili."

Jeho svěřenci v podstatě jako jediní dokážou konkurovat vedoucímu Ajaxu. I když konkurovat je v tomto případě spíše silné slovo. Ztráceli na něj každopádně po čtrnácti odehraných kolech hned šest bodů. Bezpochyby by rádi do Vánoc udrželi svou současnou druhou pozici. Náskok na třetí PSV si do této chvíle vytvořili pětibodový.

Proti Venlu nebude mít Slot k dispozici Pantelise Hatzidiakose, jenž utrpěl zranění proti Partizanu, chybět bude i Ron Vlaar. "Pantelis podstupuje vyšetření. A protože hrát nebude ani Ron, nemáme hned dva stopery. To pro nás bude velká výzva. Máme však kádr tak kvalitní, že nemůžeme tuhle skutečnost použít jako nějaký druh omluvy," zakončoval.

VVV do Severního Holandska zavítá v roli outsidera, na druhou stranu by přece jenom mohlo být v daleko lepším rozpoložení než před reprezentační přestávkou, neboť naposledy skolilo doma Twente a přerušilo svou šňůru sedmi ligových proher v řadě. Postrádat by nyní mělo pouze Brama Verbonga, jinak by měl mít kouč Robert Maaskant kompletní tým.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.14 - 8.81 - 20.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Emmen - PSV Eindhoven  (neděle 20:00)
Ačkoli před týdnem PSV konečně utnulo svou sérii šesti zápasů bez vítězství, ve čtvrtečním klání Evropské ligy na půdě Sportingu jako by zase zabředlo do výsledkové mizérie a inkasovalo v Portugalsku čtyři góly. Napravit tenhle bezduchý rezultát bude chtít bezpochyby na hřišti Emmenu, aby si mohlo s jistotou udržet svou současnou třetí příčku.

Hosté chtěli rozhodně daleko více konkurovat svému největšímu rivalovi z Ajaxu, ten ovšem v tuhle chvíli v podstatě podstupuje vlastní soutěž. Má na čele takový náskok, že mu eindhovenský klub jednoduše nemůže stačit. Alespoň by rádi co nejdříve stáhli manko na druhý Alkmaar. Jejich deficit na něj byl po čtrnácti odehraných kolech pětibodový.

Překousnout v nynějším duelu bude muset PSV taktéž konec v evropských pohárech. Vysoká prohra v Lisabonu znamenala totiž jeho vyřazení a nemožnost usilovat o jarní play-off ani v posledním utkání. "Vrátili jsme se domů s ošklivými pocity. Byl to večer plný zklamání. Musíme se však vrátit do práce v neděli," říkal hostující kouč Mark van Bommel.

V Emmenu bude sice jeho mužstvo jednoznačným favoritem, ten by ovšem zcela určitě mohl využít bídného rozpoložení svého protivníka. "Je potřeba rychle zapomenout na neúspěch v Evropské lize. Musíme získat tři body. Je to nutnost," pokračoval eindhovenský lodivod. "Jednou z charakteristik dobrého sportovce je schopnost rychle vstřebat nezdary."

Hosté v uplynulých pěti ligových kolech urvali pouhé čtyři body. Nutno však podotknout, že naposledy si proti Heerenveenu, hlavně za svůj ofenzivní výkon v první půli, vyhrát zasloužili. "Ve fotbale přichází na řadu zápas velmi brzy. Hráči jsou na tom po fyzické stránce po mači se Sportingem na normální, běžné úrovni," ujišťoval van Bommel.

Domácí se nacházejí v dolní polovině tabulky, od červených příček je dělí jen malá mezera. Ačkoli venku působí tým kolem trenéra Dicka Lukkiena opravdu špatným dojmem, uhrál na hřištích soupeřů jen jeden bod, doma zvítězil už třikrát v řadě. "Obecně Emmen boduje hlavně doma. Už loni jsme zažili, že se nikdy nevzdává," dodával van Bommel.

Toho alespoň v současné chvíli nemusejí trápit nějaké mnohočetné absence, k dispozici mu totiž v nynějším případě nebude pouze zraněný Sam Lammers, bez jehož služeb se prakticky stejně musel obejít v průběhu celé letošní sezóny. Emmen bude postrádat čtveřici hráčů ve složení Matthias Hamrol, Nick Bakker, Desevio Payne a Wouter Marinus.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.27 - 5.22 - 1.41
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Willem II - Sparta Rotterdam  (sobota 18:30)
Tilburg zažívá celkem vydařenou první polovinu této sezóny a určitě se bude chtít co nejdéle udržet v poklidném středu tabulky, momentálně se nachází na velmi příjemném sedmém místě s třiadvaceti body. Teď bude plnit úlohu mírného favorita proti nováčkovi z Rotterdamu. Sparta se po solidním začátku lehce zasekla, nicméně stále je celkem daleko od sestupových pozic a patří jí jedenáctá příčka s devatenácti body.

Tilburg v posledních sedmi případech prohrál pouze jednou a to ve 12. kole v Groningenu, domů odjížděl s nepříznivým výsledkem 0:2. Jinak ale zdolal Twente (1:0) i Waalwijk (2:1), před zhruba třemi týdny zaznamenal nesmírně cenný skalp vysoce favorizovaného PSV Eindhoven (2:1). Naposledy neudržel nadějné vedení 2:0 a posléze i 3:1 v Den Haagu, remíza 3:3 pro něj byla trochu zklamáním.

Oba dva sobotní soupeři na sebe naposledy narazili v ročníku 2017/2018 a úspěšnější byla Sparta, která vybojovala čtyři body po výsledcích 2:2, 1:0. "Podle mě to bude vyrovnané, i když máme výhodu skvělých fanoušků. Náš protivník si hodně věří a na jeho výkonech je to znát. V útočné fázi je velmi nebezpečný, navíc umí udeřit téměř z každé pozice. My jsme však dobře připraveni a chceme tři body," prohlásil natěšený domácí trenér Adrie Koster.

Hosté nemají tak oslnivou formu jako jejich nadcházející rival, až do minulého utkání nevyhráli čtyřikrát v řadě. Po neúspěchu v Groningenu (0:2) nenašli recept na Utrecht (1:2), následně se rozešli smírně s PSV (2:2). Poté po vyrovnaném průběhu těsně prohráli v Heerenveenu (1:2), vzápětí si ale spravili chuť a přehráli Vitesse (2:0). Oba dva celky nemusí řešit příliš velké problémy s marodkou.

Koster nemůže využít služeb Alberta (poraněná Achillova šlacha), jeho protějšek Henk Fraser postrádá Dankerluie, Portugalce Queiróse (potíže se zadním stehenním svalem) a Lewise (problémy s kolenem). "Willem bude favoritem, to ovšem v žádném případě neznamená, že nemůžeme vyhrát. Musíme se soustředit pouze na naši hru, důležitá samozřejmě bude i přesná koncovka," vyjádřil se v krátkosti třiapadesátiletý surinamský rodák Fraser.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.15 - 3.72 - 3.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Fortuna Sittard - FC Groningen  (sobota 19:45)
Fortuna se po katastrofálním začátku rozjela především na vlastní půdě a postupem času stále stoupá tabulkou vzhůru. V posledních čtyřech zápasech na domácím stadionu vždy zvítězila, momentálně jí patří patnácté místo s dvanácti body. Teď bude plnit úlohu mírného outsidera proti sebevědomému Groningenu, který sice taktéž zaspal start do sezóny, ale nyní se už posunul na devátou pozici s jednadvaceti body a rozhodně chce bojovat o pohárové příčky.

Sittard v prvních osmi kolech ani jednou nevyhrál a měl na kontě pouhé tři body, čímž se nacházel hluboko v sestupovém propadlišti. Do dobrého rozpoložení se dostal po senzační výhře nad Feyenoordem (4:2), od té doby vytěžil podpory fanoušků a porazil Venlo (4:1), v národním poháru Den Haag (3:0) a stejného protivníka pak v poměru 1:0 i na ligové scéně. Venku se mu na druhou stranu vůbec nedaří.

V této bilanci je vůbec nejhorší z celé Eredivisie, neboť jediný bod získal v Heerenveenu (1:1). Před týdnem nepřekvapil ve Zwolle a prohrál 1:3. "Samozřejmě si uvědomujeme, že se v tomto ohledu musíme zlepšit. Každý bod, který získáme na půdě soupeřů, může mít rozhodující vliv v konečném účtování. Nicméně cesta k úspěchu povede také přes vítězství na domácí scéně, proto se plně koncentrujeme jen na Groningen," uvedl trenér Sjors Ultee.

Lodivod Sittardu již může počítat se slovenským obráncem Niňajem, který si ve Zwolle odpykal trest za žluté karty. Naopak kvůli červené kartě s PEC nenastoupí důležitý senegalský záložník Ciss, jenž je s pěti trefami druhým nejlepším střelcem Fortuny. Na marodce se nacházejí Portugalec Pinto (zranění hlavy), Fernandes a taktéž obránce Dammers s Francouzem Dianessym (oba problémy s kolenem).

Hostující kouč Danny Buijs by měl mít k dispozici kompletní výběr, jeho svěřenci momentálně neprohráli sedmkrát v řadě. Po výhrách nad Willemem (2:0) a v Arnhemu (2:1) minule srdnatě vzdorovali rotterdamskému Feyenoordu a rozešli se s ním smírně v poměru 1:1. "Protivníka v žádném případě nepodceníme, jeho forma budí respekt. Pokud mu dáme možnost nás překvapit, tak toho určitě využije," řekl s respektem sedmatřicetiletý Buijs.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.33 - 3.61 - 2.15
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Heracles Almelo - ADO Den Haag  (sobota 20:45)
Heracles předvádí v tomto ročníku vyrovnané výkony a je považován za nevyzpytatelného protivníka, což se v průběhu tohoto ročníku již několikrát potvrdilo. V tuto chvíli se nachází na osmém místě s jednadvaceti body a postavení v horní polovině tabulky určitě bude chtít udržet i proti Den Haagu. Ten si v této fázi zcela jistě představoval jiné umístění, je totiž až na sedmnácté barážové příčce s pouhými jedenácti body na kontě.

Almelo vyhrálo před vlastními fanoušky již pětkrát za sebou a i v tomto sobotním střetnutí bude považováno za velkého favorita. Naposledy na stadionu Polman rozdrtilo trápící se Venlo vysoko 6:1, předtím si v národním poháru poradilo s posledním týmem Eredivisie z Waalwijku (4:3) a žádnou šanci nedalo ani Zwolle (4:0). Před týdnem zavítalo do Amsterdamu a vedoucímu Ajaxu nedokázalo konkurovat, podlehlo mu jasně po výsledku 1:4.

ADO se nemůže dostat do optimálního tempa, a i když někdy překvapí, tak většinou převažují nepříznivé výsledky. Doposud vybojovalo pouhopouhé tři výhry a dvě remízy, jinak hned devětkrát prohrálo. Zhruba před měsícem naprosto šokovalo v Arnhemu (2:0), od té doby vypadlo z národního poháru s Fortunou (0:3), remizovalo v Heerenveenu (1:1) a v Sittardu opět ani na ligové scéně neuspělo (0:1).

Minule zabojovalo proti Tilburgu a i díky dvěma brankám Tomáše Necida srovnalo v závěrečných deseti minutách na konečných 3:3. Třicetiletý český útočník by proto i nyní měl znovu dostat šanci v základní jedenáctce. V uplynulém ročníku se oba soupeři podělili po třech bodech, když se nejprve radovalo Heracles po divokém průběhu (4:2), v jarní odvetě však kraloval Den Haag (2:0). Ani jeden z trenérů nemusí řešit příliš velké potíže s marodkou.

Hosté nemohou využít služeb van Ewijka, naopak po trestu za žluté karty by se měl vrátit do zahajovací sestavy obránce Malone. Domácí trenér Frank Wormuth postrádá Drosta s Bakboordem (oba poraněné koleno). "Samozřejmě se musíme koncentrovat na sto procent. Den Haag je i přes současné postavení v tabulce nesmírně nebezpečný tým, který má velmi kvalitní kádr," prohlásil Wormuth s opatrností v hlase.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.51 - 4.68 - 6.15
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SC Heerenveen - SBV Vitesse  (pátek 20:00)
Oba dva soupeři páteční předehrávky 15. kola Eredivisie mají pohárové ambice, v tuto chvíli se mnohem více daří domácímu výběru. Heerenveen se po horším vstupu dostal do výborné formy a až do minulého utkání držel sérii osmi utkání bez porážky. V tabulce nizozemské nejvyšší soutěže se díky tomu posunul na sedmou pozici s jednadvaceti body, naopak Vitesse po skvělém začátku upadlo do hluboké krize.

V předchozích čtyřech případech na ligové scéně totiž ani jednou nebodovalo, naposledy se radovalo téměř před měsícem a půl ve Venlu (4:0). Od té doby dokázalo uspět jen v národním poháru nad druholigovým De Graafschapem (2:0), jinak postupně nestačilo na Den Haag (0:2), Emmen s Groningenem (v obou případech 1:2) a před týdnem prohrálo i v Rotterdamu se Spartou (0:2). Kvůli této špatné bilanci se propadlo na páté místo s třiadvaceti body.

To Heerenveen v prvních šesti kolech získal pouhých šest bodů, pak ale v následujícím průběhu přehrál Venlo (3:0), Zwolle (1:0), silný Alkmaar (4:2) a i Spartu (2:1), nerozhodné výsledky 1:1 uhrál s Groningenem i s Den Haagem. Minule zavítal do Eindhovenu a snažil se vzdorovat vysoce favorizovanému PSV, kterému nakonec podlehl těsně 1:2. Se svým nadcházejícím rivalem se ve třech předchozích vzájemných střetnutích rozešel smírně.

V loňském ročníku skončil první zápas 1:1 a následná jarní odveta 2:2. Heerenveen nevyzrál na SBV již desetkrát v řadě, naposledy slavil výhru před necelými pěti lety. Hostující trenér Leonid Sluckij se musí obejít bez zraněného Dasy, vinou poraněného kolene se na trávník nepodívá ani trio Tannane - Musonda - Gong. Jeho protějšek Johnny Jansen nenasadí Rase (problémy s kolenem), po potížích s kotníkem by se však měl vrátit do základní sestavy Veerman.

"Soupeři se v tuto chvíli nedaří, to ale neznamená, že nás nemůže porazit. Krizi zažije každý, a jak dobře víme, tak Arnhem má nesmírně kvalitní kádr. Podle mého názoru je stále schopen bojovat o ty nejvyšší příčky, proto potřebujeme být opatrní ve všech směrech. Pozor si musíme dát především na jeho rychlou přízemní kombinaci a důraz v pokutovém území, za každou sebemenší chybu by nás mohl potrestat," uvedl s respektem čtyřiačtyřicetiletý Jansen.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.25 - 3.59 - 3.13
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.AFC Ajax14122047:1038
2.AZ Alkmaar14102234:832
3.PSV Eindhoven1483331:1827
4.FC Utrecht1472528:2123
5.SBV Vitesse1472524:2123
6.Willem II1472519:2123
7.SC Heerenveen1456321:1621
8.Heracles Almelo1463525:2221
9.FC Groningen1463518:1521
10.Feyenoord Rotterdam1456326:2521
11.Sparta Rotterdam1454524:2419
12.FC Twente1453624:2618
13.FC Emmen1442817:2914
14.PEC Zwolle1441922:3313
15.Fortuna Sittard1433819:3512
16.VVV Venlo14401014:3812
17.ADO Den Haag1432917:2611
18.RKC Waalwijk14121115:375

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
dave30

Lang - asi další z nepřeberné zásobárny talentů v Ajaxu? Uvidíme...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele